Blogs

Η συσπείρωση για τον Τζορτζ και η πρόκληση με την Τσέλσι

Η συσπείρωση για τον Τζορτζ και η πρόκληση με την Τσέλσι

Ο Κώστας Μανωλιουδάκης γράφει για την άρτια διαχείριση του συλλόγου μετά τον αδόκητο χαμό του Μπάλντοκ και υπενθυμίζει την ιστορική ταύτιση του Παναθηναϊκού με ευρωπαϊκές υπερβάσεις.

Η ζωή είναι αδυσώπητη. Προχωράει. Και δεν λογαριάζει τίποτα και κανέναν. Από τον αδόκητο χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ και το πένθος που βιώνει ο Παναθηναϊκός και ολόκληρη η φίλαθλη Ελλάδα, στον ευρωπαϊκό αγώνα-γιορτή με την Τσέλσι στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, το λες και τραγική ειρωνεία. Ο ρεαλισμός και η ανικανότητά μας μπροστά στην ωμή πραγματικότητα, δεν αφήνουν χώρο στο παρελθόν. Απαιτούν πρωτίστως σεβασμό σε αυτό, τον οποίο ο σύλλογος έχει επιδείξει με μία σειρά από πράξεις (απ’ την κάλυψη του συμβολαίου στη σύζυγο και το παιδάκι του αδικοχαμένου Τζορτζ, έως το νούμερο 32 στις φανέλες προπόνησης και το μαύρο φόντο στις αναρτήσεις στα social media) και, δευτερευόντως, συγκέντρωση και συσπείρωση.

Στο «τώρα».

Στα αποδυτήρια του «Γεντί Κουλέ», το προπονητικό επιτελείο και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας συζήτησαν από κοινού και είπαν ότι θα κάνουν μία νέα αρχή με στόχο να πετύχουν κάτι καλό στο τέλος της σεζόν και να το αφιερώσουν στον Τζορτζ. Στη γειτονιά των αγγέλων όπου κατοικεί η ψυχούλα του.

Στην γκολάρα του Τετέ, που ακολούθησε λίγα λεπτά μετά την έναρξη του ματς, σύσσωμη η ομάδα πανηγύρισε με τη φανέλα του Μπάλντοκ. Ο Παναθηναϊκός πέτυχε την πρώτη του νίκη στην επαρχία και ήταν, πράγματι, ένα ενιαίο γκρουπ ανθρώπων. Ομάδα.

Η τελευταία ευκαιρία του Σπόραρ
POPULAR NOW Η τελευταία ευκαιρία του Σπόραρ

Δεν ήταν κάτι αναμενόμενο, κανείς δεν θα μπορούσε να γνωρίζει εκ των προτέρων ποια θα ήταν η αντίδραση στο πρώτο ματς μετά το τραγικό συμβάν, αλλά συνέβη. Και επιβάλλεται να έχει διάρκεια. Πλέον έχουμε μπροστά μας την πρώτη ευρωπαϊκή παράσταση. Εντός έδρας, στον όμιλο του Κόνφερενς. Και τι παράσταση! Με κοτζάμ Τσέλσι αντίπαλο, με 60.000 φίλους του Παναθηναϊκού στο γήπεδο και με το κίνητρο στο μάξιμουμ. Οι φορμαρισμένοι Λονδρέζοι με τον πακτωλό των εκατομμυρίων να τους συνοδεύει, με δύο ισάξιες ενδεκάδες που σφύζουν από ποιότητα και με αξιόλογη προπονητική δουλειά από τον Μαρέσκα, θα ήταν ούτως ή άλλως πρόκληση για τον πράσινο οργανισμό. Τη διοίκηση, τον προπονητή, τους παίκτες, τον κόσμο. Ολους. Κι ας υπάρχει το σημαντικό διακύβευμα της νίκης στο επικείμενο ματς με τον πρωτοπόρο Αρη για το ελληνικό πρωτάθλημα, το τριφύλλι δεν νοείται να μην έχει στο πάνω-πάνω μέρος του μυαλού του έναν ευρωπαϊκό αγώνα αυτού του βεληνεκούς.

Είναι συνυφασμένος ως σύλλογος ο Παναθηναϊκός με την Ευρώπη και ουδείς έχει το δικαίωμα να το παραβλέψει και να το θέσει σε δεύτερη μοίρα.

Το πρεστίζ του τριφυλλιού στα σαλόνια ήταν ανέκαθεν αυτό που τον ξεχώριζε ιστορικά και η διαχρονικότητα διατηρείται ακόμη και στη σύγχρονη «σκοτεινιά». Ας μην ξεχνάμε τι χουνέρι έπαθε πέρυσι η Μαρσέιγ, αλλά και φέτος η Λανς που δεν έχει χάσει κανένα ματς μέχρι σήμερα εκτός απ’ αυτό με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Κώστας Μανωλιουδάκης
Κώστας Μανωλιουδάκης Σημαδιακό ή όχι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, πλην όμως δεν παύει να αποτελεί πραγματικότητα. Το ιστορικό γεγονός της αποχώρησης του «καπετάνιου», Γιώργου Βαρδινογιάννη, από τον Παναθηναϊκό, συνέπεσε με το ξεκίνημα της ενασχόλησης του Κώστα Μανωλιουδάκη με το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού. Από τον Μάιο του 2000 μέχρι σήμερα βίωσε… διακρίσεις, ταξίδια πολλά, κατέγραψε ιστορικά γεγονότα, ένδοξες και τραγικές στιγμές, με αποκλειστικό κριτήριο τον σεβασμό και την ενημέρωση των εκατομμυρίων φίλων του Παναθηναϊκού.
Εκτός από το panathinaikos24.gr γράφει για τους Πράσινους στην ιστοσελίδα sdna.gr και στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
Υπήρξε ρεπόρτερ του Τριφυλλιού στην εφημερίδα «Goal News» από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της, συνεργάστηκε με τις ιστοσελίδες prasinanea.gr, sportnet.gr και onsports.gr, καθώς επίσης και με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Sport-FM, Sentra FM και Sport24 Radio.
FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ