Η δεύτερη αγωνιστική των play offs είχε για τον Παναθηναϊκό έναν τελικό. Ένα ματς do or die κόντρα στην ΑΕΚ. Η νίκη ήταν μονόδρομος. Σε ένα μέτριο αγωνιστικό βράδυ, σε ένα παιχνίδι όπου η Ένωση ήταν καλύτερη και πιο απειλητική, το Τριφύλλι κατάφερε να «βάψει» πράσινο το ματς, να επιβληθεί με 3-1 και να ανέβει στη δεύτερη θέση, στους 53 βαθμούς μαζί με την ομάδα του Αλμέιδα. Στον ορίζοντα φάνηκε το εισιτήριο για το Champions League αν και προφανώς υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη μέχρι εκεί.
Για να φτάσουν οι «πράσινοι» στο ζητούμενο χρειάστηκαν κάποιοι καθοριστικοί παράγοντες. Οι εξής:
Mία στιγμή μεγάλης ατομικής ποιότητας του mvp του φετινού Παναθηναϊκού, Φίλιπ Τζούρισιτς. Ο Σέρβος που-άδικα-ήταν στον πάγκο στα δύο τελευταία ματς, πάτησε το χορτάρι με ξεκάθαρη διάθεση να δώσει «απαντήσεις». Και τις έδωσε. Ζωντάνεψε την επίθεση της ομάδας του και με ένα τρομερό πλασέ έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του Τριφυλλιού.
Η επιστροφή του Ντραγκόφσκι στα κανονικά του επίπεδα. Αυτά προ των όσων έγιναν στις Σέρρες. Ο Πολωνός κίπερ έκανε πέντε σπουδαίες επεμβάσεις, κράτησε όρθια την ομάδα του και ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για να μπει στο τελευταίο κομμάτι του ματς ο Παναθηναϊκός στο 1-1 και όχι στο να κυνηγάει το σκορ.
Οι αλλαγές του Ρουί Βιτόρια στο δεύτερο μέρος και ενώ το αρχικό του πλάνο για άμεσο ποδόσφαιρο και πίεση ψηλά, δεν απέδωσε, με την ΑΕΚ να κυριαρχεί. Η έξοδος των αρνητικότατων, Ουναϊ και Τετέ και η είσοδος των σούπερ Τσέριν και Τζούρισιτς, έφεραν ισορροπία στη μεσαία γραμμή, «τρομοκρατία» στα δεξιά της ΑΕΚ και βελτίωσαν την εικόνα του Παναθηναϊκού. Ο Πορτογάλος κόουτς ήταν ιδιαίτερα επιδραστικός σε αυτό το ματς.
Ένα από τα καλύτερα ματς του Φακούντο Πελίστρι. Όαση μέχρι το 70′, εξίσου καλός και στο θετικό διάστημα του Παναθηναϊκού, προσφέροντας το τρίτο γκολ στον Αλεξάντερ Γερεμέγεφ για να «κλειδώσει» η νίκη της ομάδας του.
Υ.Γ1: Αυτοί που πήγαν το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ είναι οι Παναθηναϊκοί που τους αγαπάμε λίγο παραπάνω. Που πάντα στα δύσκολα είναι εκεί, που ποτέ δεν γυρίζουν την πλάτη στην αγαπημένη τους ομάδα, όσο κι αν αυτή τους πληγώνει ασταμάτητα εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Θέλει μεγάλες ψυχικές αντοχές η στήριξη στον σύλλογο, στο τριφύλλι που πάντα εκεί βρίσκεται, στο μέρος της καρδιάς.