Άμεση και πλήρως καταρτισμένη ήταν η απάντηση του Παναθηναϊκού Α.Ο. στην ΕΣΑΠ αναφορικά με την καταμέτρηση των πρωταθλημάτων στο βόλεϊ ανδρών.
Oι «πράσινοι» επανέλαβαν ότι παραμένουν πιστοί και έχουν «κλειδώσει» στη θέση που εξέφρασε η Λίγκα στις 8 Μαΐου, δηλαδή μια ημέρα μετά την κατάκτηση του τίτλου απέναντι στον Ολυμπιακό, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναθεωρείται η πραγματικότητα αναφορικά με τον αριθμό των τροπαίων που έχει κατακτήσει το «τριφύλλι».
Μάλιστα ο Παναθηναϊκός κάνει λόγο για κενό της ΕΣΑΠ, στην ιστορία, αλλά και πρόβλημα στα μαθηματικά και παραθέτει με στοιχεία τα όσα του «στερούνται».
Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού Α.Ο.
«Ο Σύλλογος προσυπογράφει μέχρι κεραίας την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΣΑΠ στις 8 Μαΐου και δεν αλλάζει ούτε…κόμμα. “Η ΕΣΑΠ ενημερώνει το φίλαθλο κοινό και τα σωματεία ότι, ως διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος Volley League Ανδρών, είναι αρμόδια για την επίσημη καταγραφή και καταμέτρηση των τίτλων από τη σεζόν 2006-07 και εξής, ήτοι από τη σύστασή της. Το καταστατικό της Ενωσης Σωματείων Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών (ΕΣΑΠ) εγκρίθηκε στη Γενική Συνέλευση των ιδρυτικών μελών του συνεταιρισμού που έγινε στις 31 Ιουλίου 2006, στο Μαρούσι. Η Λίγκα προχώρησε στη διόρθωση των σχετικών καταγραφών στα επίσημα αρχεία και στις αναρτήσεις της, προκειμένου να αποκατασταθεί η ακρίβεια της πληροφόρησης και να διαφυλαχθεί η αξιοπιστία των ιστορικών στοιχείων του αθλήματος. Για τίτλους που προηγήθηκαν της ίδρυσης και λειτουργίας της, η ΕΣΑΠ δεν φέρει ευθύνη ως προς την ιστορική καταμέτρηση, καθώς αρμόδιοι φορείς για την περίοδο εκείνη ήταν άλλες οργανωτικές αρχές του αθλήματος”. Δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα τι άλλαξε στο διάστημα των 12 ημερών και άλλαξε την απόφαση της η ΕΣΑΠ για έναν και βασικό λόγο. Δεν είναι, ούτε ήταν ποτέ η αρμόδια αρχή για να κρίνει το συγκεκριμένο ζήτημα, άρα μικρή σημασία έχει και ο τρόπος καταμέτρησης των τίτλων της συγκεκριμένης αρχής. Πέραν του γεγονότος ότι υπάρχει πρόβλημα στα… Μαθηματικά λοιπόν, υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο κενό στην Ιστορία. Η έρευνα των 12 ημερών για τους πολέμους και τις οικονομικές συνθήκες εντάσσεται στο ίδιο πλαίσιο με αυτή που είχαν καταγράψει κάποτε ως πρωταθλητή Ελλάδας για το 1944 τον Πανελλήνιο (αλλά όταν τελικά αποκαλύφθηκε πως νικητής της διοργάνωσης εκείνης ήταν ο Παναθηναϊκός, ο τίτλος… εξαφανίστηκε από προσώπου γης) ή προσφάτως, τον Παναθηναϊκό για το 1960 (αλλά επίσης, κι αυτός ο τίτλος κάπου… έχασε τον δρόμο του). Εν κατακλείδι το θέμα των τίτλων έχει «κλειδώσει» και έχει παγιωθεί στις τάξεις των φίλων του αθλήματος όσες ανακοινώσεις και αν διορθώσετε.»
🏐 Διάβασε όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό στο Βόλεϊ