ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

«Ένας μαραθώνιος το Τοπ 16»

Ο Αργύρης Πεδουλάκης τόνισε ότι το μυαλό όλων είναι στην Εφές και  και μετά στον Ολυμπιακό,ενώ εξέφρασε την άποψη ότι το Τοπ 16 είναι ένας μαραθώνιος. Αναλυτικά όσα είπε πριν την προπόνηση ο Αργύρης Πεδουλάκης Για τη μέχρι τώρα κατάταξη των δύο ομάδων: «Δεν παίζει κανένα ρόλο το 2/2 το δικό μας ή το 0/2 […]

«Ένας μαραθώνιος το Τοπ 16»

Ο Αργύρης Πεδουλάκης τόνισε ότι το μυαλό όλων είναι στην Εφές και  και μετά στον Ολυμπιακό,ενώ εξέφρασε την άποψη ότι το Τοπ 16 είναι ένας μαραθώνιος.

Αναλυτικά όσα είπε πριν την προπόνηση ο Αργύρης Πεδουλάκης

Για τη μέχρι τώρα κατάταξη των δύο ομάδων: «Δεν παίζει κανένα ρόλο το 2/2 το δικό μας ή το 0/2 της Εφές. Είναι ένας “Μαραθώνιος”, ένα ολόκληρο… Πρωτάθλημα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο για όλες τις ομάδες»

την παρουσία του Βαγγέλη Αγγέλου στον πάγκο της τουρκικής ομάδος: «Η παρουσία του Βαγγέλη (σ.σ. Αγγέλου) στον πάγκο της Εφές είναι εξαιρετικό για το ελληνικό μπάσκετ. Η εκτίμηση που έχουν ο Έλληνες προπονητές είναι αρκετά μεγάλη. Αυτό μας κάνει ευχαριστημένους κι αναμένουμε την ίδια αγάπη κι αναγνώριση στην Ελλάδα»

Δήλωση «τρέλα» από τον Ναν: «Γι’ αυτό ήρθα στον Παναθηναϊκό» (vid)
Δήλωση «τρέλα» από τον Ναν: «Γι’ αυτό ήρθα στον Παναθηναϊκό» (vid) 9.757 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

την Αναντολού Εφές: «Πρέπει να εισπράξουμε την κατάθεση που κάναμε στη Λαμποράλ. Αν θέλουμε αυτή η νίκη να έχει κέρδος για εμάς, θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι, με πολλή ενέργεια, δε θα πρέπει να αποπροσανατολιστούμε, γιατί διαβάζω κι ακούω πολλά για το παιχνίδι της Δευτέρας (20/1, vs. Ολυμπιακός). Για εμάς είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Τη Δευτέρα δεν είναι τελικός, είναι ένα σημαντικό παιχνίδι που οι ομάδες το θέλουν, αλλά εμείς πρέπει να έχουμε συγκέντρωση κι ενέργεια αύριο. Σ’ αυτό δουλεύουμε μέσα στην ομάδα, έχουμε όλη τη συγκέντρωσή μας πάνω σ’ αυτό το κομμάτι. Η Εφές είναι μία ομάδα με καλά ονόματα και καλούς παίκτες. Είναι μία ομάδα που προσπαθεί με τον Ερντέν να ποστάρει πολύ τη μπάλα και γενικά παίζει αρκετά σε ατομικό επίπεδο. Εμείς θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε το δικό μας όπλο, που είναι η ομάδα».

την αλλαγή προπονητή στην τουρκική ομάδα: «Είναι σαν την… Πυθεία. Κάθε πράγμα έχει και θετικά κι αρνητικά. Το θετικό ότι για ένα μικρό χρονικό διάστημα υπάρχει ευφορία κι όλοι προσπαθούν ξανά απ’ την αρχή να αποδείξουν ότι ό,τι έχει συμβεί μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν ισχύει, επειδή είναι ένας οργανισμός που λειτουργεί 10 μληνες. Εδώ με την οικογένειά σου μπορείς να τσακωθείς… Αλλά απ’ την άλλη δε μπορεί να υπάρχει τέτοια αυτοματοποίηση, όπως με τον παλιό προπονητή»

τις αμυντικές δυνατότητες του Παναθηναϊκού: «Δεν κάνουμε θέματα βελτίωσης στην άμυνα, απλώς έχουμε ξεχάσει να βλέπουμε τα απλά πράγματα και να ψάχνουμε τα σύνθετα, να κάνουμε αναλύσεις περίπλοκες για τόσο απλά πράγματα. Μας λείπουν παιδιά, ιδιαίτερα τα παιδιά τα οποία είναι στον άξονα της αμυντικής γραμμής. Ο Ρόκο (σ.σ. Ούκιτς, που ακόμα βασανίζεται, κάνει μία προπόνηση την εβδομάδα κι επανήλθε ο Λάσμε και τα άλλα παιδιά. Δουλεύουμε όλοι μαζί. Είναι το αυτονόητο, είναι το απλό. Παιδιά που συγκροτούσαν το βασικό όπλο μας, που είναι η άμυνα, ήταν εκτός. Όσο αφορά το πρόσφατο παιχνίδι με τη Λαμποράλ, είναι ένας ζωντανός οργανισμός, δεν ξέρεις πώς θα σου βγει. Είδατε και με τον Απόλλωνα Πατρών θέλαμε να παίξουν τα νέα μας παιδιά περισσότερο, το είχαμε προαναφέρει στο μίτινγκ, κι έκανε ο Νίκος (σ.σ. Παππάς) σε 1 λεπτό 2 φάουλ. Αυτό αλλάζει τα δεδομένα. Κάθε αντίπαλο με τον ίδιο αντίπαλο είναι ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται κι έτσι πρέπε να το προσεγγίζεις.»

το αν η σημασία του προσεχούς ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό βοηθάει στη συγκέντρωση εν όψει Εφές απ’ τη στιγμή που δεν είναι τελικός ή σαν τελικός: «Στη συγκέντρωση βοηθάει, στη δουλειά δε βοηθάει. Είναι συνεχόμενα ματς, τα οποία είναι πολύ μεγάλα. Δε βοηθάει στην ενέργεια. Θεωρούμε ότι αυτό θα αφαιρέσει, γιατί η ομάδα συγκεντρώνεται περισσότερο στην Ευρωλίγκα. Ουσιαστικό το προπονητικό πρόγραμμα ξεκινάει με κορύφωση το παιχνίδι της Ευρωλίγκας. Υπήρχε μία εβδομάδα για εμάς που παίζαμε με τη Μακάμπι και μετά είχαμε τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό. Στο παιχνίδι με τη Μακάμπι κάναμε και την προηγούμενη και την προπροηγούμενη ημέρα πολύ δυνατή προπόνηση και γι’ αυτό στο δεύτερο ημίχρονο καταρρεύσαμε. Γιατί είχαμε στόχο το παιχνίδι του Κυπέλλου. Τώρα το προπονητικό πρόγραμμα πρέπει να αλλάξει. Είναι 3 παιχνίδι στη σειρά (σ.σ. Εφές, Ολυμπιακός & Φενέρ), που θα είναι πολύ σημαντική η ενέργεια.

Δε βοηθάει καμία απ’ τις δύο ομάδες ότι παίζουν τώρα στο ΤΟΡ 16. Πρώτα τις αποπροσανατολίζει και το σημαντικότερο είναι ότι τους αφαιρεί ενέργεια. Δε θέλω να κρύβομαι. Με τον Ολυμπιακό είναι ένα παιχνίδι που είναι ιδιαίτερο κι όπως προσεγγίζουμε τα πράγματα στη χώρα μας με τα μεγάλα άκρα και τους έντονους συναισθηματισμούς νομίζω πως δε μπορεί να βγει η ομάδα έξω απ’ το κλίμα. Προσπαθούμε, αλλά νομίζω υπάρχει περιρρέουσα ατμόσφαιρα οικογενειακή, φιλική, επαγγελματική. Αλλά αυτό, όμως, θεωρώ πως και στις δύο ομάδες αφαιρεί ενέργεια. Μακάρι να παίζαμε αργότερα, θα ήταν καλύτερο και για τις δύο ομάδες. Κι ο Ολυμπιακός σήμερα (16/1) έχει ένα δύσκολο παιχνίδι (σ.σ. vs. Μπαρτσελόνα), θα έχει και τη Δευτέρα. Κι εμείς το ίδιο. Όσο αργότερα τόσο καλύτερα για όλους. Νομίζω ότι κι οι ομάδες έχουν αλλάξει».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...