Στο ελληνικό πρωτάθλημα παραμένει αήττητος μετά και την τελευταία ευρεία νίκη επί του ΚΑΟΔ ενώ στην Ευρωλίγκα τα… στραβοπατήματα που έχει κάνει (σε Μόναχο και Βαρκελώνη) στα συνολικά έξι ματς που έχει δώσει, δεν φαίνονται ικανά να του στερήσουν το δρόμο για το top 16.
Με το «διπλό» επί της Τουρόφ την περασμένη εβδομάδα στην Πολωνία (το πρώτο του ροζ φύλλο εκτός ΟΑΚΑ) έβαλε πιο γερές βάσεις όσον αφορά το μέλλον του στη διοργάνωση και με νίκη επί της Μπάγερν την προσεχή Παρασκευή στην έδρα του εξασφαλίζει την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Και όλα αυτά, απουσία του Ντε Μάρκους Νέλσον, το κενό του οποίου επιστρατεύτηκε να καλύψει προσωρινά ο Γιάνις Μπλουμς, εξαργυρώνοντας την απόδοσή του με την υπογραφή διετούς συμβολαίου στο «τριφύλλι».
Ο Ντε Μάρκους Νέλσον έρχεται και το ερώτημα που πλανάται στα πηγαδάκια και όχι μόνο είναι «και όταν θα είναι έτοιμος ποιον θα κόψει»; Το όλοι οι καλοί χωράνε, το έχετε ακουστά; Ε αυτό. Ο Ιβάνοβιτς έχει αποδείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί εξαιρετικά το έμψυχο δυναμικό που έχει στα χέρια του. Και με μισή ομάδα ξέρει να τα βγάλει πέρα (βλ. προημιτελικός κυπέλλου Ελλάδος) και με πλήρες ρόστερ.
Και το κυριότερο, δεν πάει μόνο στις δοκιμασμένες λύσεις (Διαμαντίδη, Φώτση, Σλότερ, Μπατίστα, Μαυροκεφαλίδη), αλλά εμπιστεύεται και δίνει χρόνο συμμετοχής ακόμη και στα… αμούστακα παιδιά του Παναθηναϊκού, όταν του το επιτρέπουν οι συνθήκες. Όπως έκανε με τον Παπαγιάννη που έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα στο ματς με τον ΚΑΟΔ, όπως είχε κάνει λόγω ειδικών συνθηκών (ελλείψει ψηλού) με τον Διαμαντάκο, που πήρε το… βάπτισμα του πυρός στο ματς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, όπως ενδεχομένως θα πράξει και με τα υπόλοιπα παιδιά όταν θα έρθει η σειρά τους.
Οι Παππάς και Γιάνκοβιτς έχουν φέτος πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Χαραλαμπόπουλος βρίσκεται σταθερά στη 12άδα, ο Μποχωρίδης κερδίζει όλο και περισσότερο χρόνο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, όπως και ο Τζούλιαν Ράιτ. Ο τελευταίος αν και ανέτοιμος και χωρίς φυσική κατάσταση όταν ήρθε στον Παναθηναϊκό, μέρα με τη μέρα παρουσιάζεται όλο και πιο βελτιωμένος και όπως όλα δείχνουν θα κερδίσει και εκείνος πιο «μόνιμη» θέση στο ρόστερ της ομάδας, όπως έγινε και με τον Γιάνις Μπλουμς.
Με άλλα λόγια ο Ιβάνοβιτς αρέσκεται στις δοκιμές πολλών σχημάτων και στη χρησιμοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων παικτών. Γεγονός που μέχρι στιγμής τον δικαιώνει. Διότι όλοι οι παίκτες και κυρίως οι νέοι «ζυμώνονται» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να είναι έτοιμοι αν τους ζητηθεί να μπουν στη «μάχη» και να βοηθήσουν. Είναι πολύ σημαντικό ότι σχεδόν σε κάθε ματς έχουμε και άλλον πρωταγωνιστή. Μα ο Μπατίστα θα είναι αυτός; ο Σλότερ; Ο Μαυροκεφαλίδης; Ο Παππάς; Ο Γιάνκοβιτς; Εντάξει ο Διαμαντίδης είναι μια κατηγορία μόνος του. Η ουσία είναι ότι η ομάδα παρά τα χίλια μύρια προβλήματα που αντιμετώπισε στο ξεκίνημά της, κατάφερε να βρει το δρόμο της, να πάρει τα επιθυμητά αποτελέσματα και με εμφατικό τρόπο τις περισσότερες φορές αλλά το κυριότερο να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου.
Και όλα αυτά χωρίς τον Ντε Μάρκους Νέλσον, η επιστροφή του οποίου (όταν θα είναι 100% έτοιμος να πατήσει παρκέ, διότι στην Ελλάδα επιστρέφει όχι όμως και στην αγωνιστική δράση) θα προσδώσει άλλη δυναμική στην ομάδα την οποία χρειάζεται όσο προχωράει ο καιρός και οι απαιτήσεις μεγαλώνουν.
Ωστόσο το ευτύχημα είναι ότι όσο εσύ (Νέλσον) έλειπες, η ομάδα δεν τα πήγε κι άσχημα και αν θέλετε να θυμηθείτε τι έχουν κάνει μέχρι στιγμής οι «κοντοί» δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στα παρακάτω στατιστικά…
Έι Τζέι Σλότερ: ΕΣΑΚΕ: 6 ματς, 13,67 π. ανά ματς, 47% διπ, 44% τριπ, 10 ασίστ σε 22,19 λεπτά. ΡΑΝΚ: 62 Ευρωλίγκα: 6 ματς, 11,3 πόντοι ανά ματς, 50% διπ, 39,3% τριπ, 13 ασίστ, 4 κλεψίματα, σε 21:57, ΡΑΝΚ 53. Λευτέρης Μποχωρίδης: ΕΣΑΚΕ: 6 ματς 3,67 πόντοι ανά ματς 40% διπ, 44% τριπ, 4,67 ασίστ, σε 16:35, ΡΑΝΚ 38. Ευρωλίγκα: 6 ματς, 1,7 πόντοι ανά ματς, 30% διπ, 25% τριπ, 1,7 ασιστ σε 9:51, ΡΑΝΚ 1. Νίκος Παππάς: ΕΣΑΚΕ: 4 ματς, 6,5 πόντοι ανά ματς, 57% διπ, 50% τριπ, σε 12:21 ΡΑΝΚ 15. Ευρωλίγκα: 6 ματς, 9,7 πόντοι ανά ματς, 47,6% διπ, 38,5% τριπ, σε 20:53 ΡΑΝΚ 69 (12 ασίστ και 5 κλεψίματα συνολικά) Δημήτρης Διαμαντίδης: ΕΣΑΚΕ: 6 ματς, 11,17 πόντοι ανά ματς, 85% διπ, 43,75% τριπ, 29 ασιστ συνολικά σε 23:48 ΡΑΝΚ 98. Ευρωλίγκα: 6 ματς, 4,7 πόντοι ανά ματς, 50% διπ, 18% τριπ, 6 ασίστ ανά ματς, σε 25:52 ΡΑΝΚ 58. Γιάνις Μπλουμς: ΕΣΑΚΕ: 6 ματς, 7,67 πόντοι ανά ματς, 33% διπ, 46% τριπ, σε 17:23 ΡΑΝΚ 31. Ευρωλίγκα: 6 ματς, 7,3 πόντοι ανά ματς, 25% διπ, 75% τριπ, σε 15:16, ΡΑΝΚ 33.