Βασίλης Μοιρώτσος

Ποιος σας είπε πως τα παρατούν στο 2-0;

Ποιος σας είπε πως τα παρατούν στο 2-0;

Την ίδια ώρα που ο Παναθηναϊκός πέταξε λευκή πετσέτα στο 60’, υπήρξαν σύλλογοι που πάλεψαν σαν λιοντάρια μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για την πρόκριση και την υστεροφημία τους. Ο Βασίλης Μοιρώτσος τους καταγράφει και αναρωτιέται γιατί εκείνοι και όχι εμείς;

Χρειάζονται ταχύρρυθμα μαθήματα προς όλους για το πώς γίνονταν οι ευρωπαϊκές πορείες του Παναθηναϊκού τα προηγούμενα χρόνια. Για το πώς έπεφταν στο καναβάτσο ομάδες όπως η Γιουβέντους, η Μπαρτσελόνα και η Ρόμα. Αυτά μάθαμε, με αυτά «κακομάθαμε», έτσι γεννήθηκε το Panathinaikos. Να μας λείπουν οι ήττες από κάποια Εστορίλ και οι αποκλεισμοί από χειρότερες ομάδες τύπου Μπριζ. Πρέπει να αλλάξει άμεσα αυτό που ζούμε ευρωπαϊκά εδώ και ένα χρόνο, διότι πολύ απλά δεν αντέχεται.

Ο κόσμος πίστεψε πως αυτή τη φορά το ζευγάρωμα με Βέλγους θα βγάλει νικητή τον Παναθηναϊκό. Το πίστεψε γιατί είδε την ομάδα του να αντιδρά κόντρα σε όλα στο πρώτο ματς, να κερδίζει με παίκτη λιγότερο και να σου δίνει την εντύπωση πως θα κάνει ένα βήμα παραπάνω από πέρσι. Η σφαλιάρα το βράδυ της Τετάρτης ήταν μεγάλη. Και ήταν σφαλιάρα από την ομάδα προς τον κόσμο της. Από τους παίκτες προς την στήριξη που τους παρέχει το κοινό εδώ και μια γεμάτη διετία. Το «μαζί σου και στα δύσκολα Παναθηναϊκέ» μπορεί να αλλάξει αν δεν… αλλάξει εικόνα η ομάδα. Επαναλαμβάνω. Να αλλάξει εικόνα στην ευρωπαϊκή του παρουσία, με την οποία γαλουχήθηκε ο κόσμος.

Διότι το να δέχεται ο Παναθηναϊκός δύο γκολ σε πέντε λεπτά και μετά να σου δίνει την εικόνα πως παράτησε το ματς, είναι δύσκολο να το χωνέψεις. Διάολε, με ένα γκολ ήταν και πάλι μέσα στο κόλπο. Είχαν 35 λεπτά για να αντιδράσουν και σου έδιναν την εντύπωση πως όλα τελείωσαν, αφήνοντας τους Βέλγους να κάνουν εκείνοι το παιχνίδι, λες και κυνηγούσαν αυτοί να αλλάξουν την κατάσταση. Αλήθεια, ποιος είπε στους παίκτες του Παναθηναϊκού πως τα παιχνίδια τελειώνουν στο 2-0; Θέλετε να δούμε τι έγινε στο τελευταίο διήμερο των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ; Σημειώστε:

*Την Τρίτη ο Αγιαξ έχανε με 2-0 στην έδρα του από την Ραπίντ Βιέννης στο ημίχρονο και ισοφάρισε στο 75’ σε 2-2, με την Ραπίντ να αντιδρά και να παίρνει τεράστια νίκη – πρόκριση με 3-2 τελικά. Η Ραπίντ η οποία στο πρώτο ματς στη Βιέννη έχανε 2-0 στο ημίχρονο, έπαιζε με δέκα παίκτες αλλά ισοφάρισε σε 2-2!

Ένα στυλ ποδοσφαίρου που δε συνάδει με την ποιότητα του ρόστερ του
POPULAR NOW Ένα στυλ ποδοσφαίρου που δε συνάδει με την ποιότητα του ρόστερ του

*Το ίδιο βράδυ η Μόλντε έχανε 0-3 από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και κατάφερε να ισοφαρίσει στο δεύτερο μέρος σε 3-3, διεκδικώντας μέχρι το τέλος την πρόκριση. *Η Μίντιλαντ είχε χάσει με 2-1 από το ΑΠΟΕΛ στη Δανία, αλλά στον επαναληπτικό της Κύπρου πάλεψε μέχρι το τέλος για την ανατροπή, κερδίζοντας τελικά 1-0 που δεν της έφτασε. Το ΑΠΟΕΛ άντεξε με δέκα παίκτες από το 30’ και με κόντρα διαιτησία, κάτω από 40 βαθμούς Κελσίου.

*Την Τετάρτη η Μάλμε κέρδισε 3-0 τη Σάλτσμπουργκ στη Σουηδία, ανατρέποντας το 2-0 των Αυστριακών από τον πρώτο αγώνα!

*Την ίδια ώρα η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έκανε μια επική ανατροπή στην Πράγα. Έχανε με 2-0 από την Σπάρτα στον επαναληπτικό του 2-2 στη Μόσχα και κατάφερε να το γυρίσει και να επικρατήσει με 3-2, παίρνοντας την πρόκριση.

*Η Παρτιζάν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-2 από την Στεάουα Βουκουρεστίου στο Βελιγράδι και τελικά επικράτησε με 4-2, κερδίζοντας εκείνη την πρόκριση.

Όλες οι παραπάνω ομάδες πάλεψαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτα σαν λιοντάρια. Άλλες τα κατάφεραν, άλλες όχι. Αλλά πάλεψαν. Για την πρόκριση, για την υστεροφημία τους, για τη φανέλα, για τα λεφτά. Ο Παναθηναϊκός τα παράτησε στο 58’ με το σκορ στο 2-0 κι ενώ με ένα γκολ έμπαινε στο παιχνίδι της πρόκρισης. Αλήθεια, ποιος σας είπε πως τα ματς τελειώνουν στο 58’;

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.
FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ