ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παναθηναϊκός Superfoods- ΠΑΟΚ 88-69

Παππάς και Μπουρούσης έδωσαν τη νίκη

Αν και σε κακή μέρα ο Παναθηναϊκός Superfoods κατάφερε να πάρει τη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 88-69 έχοντας τους Γιάννη Μπουρούση με 23 πόντους και Νίκο Παππά με 18 να οδηγούν το «τριφύλλι» στη νίκη.

Παππάς και Μπουρούσης έδωσαν τη νίκη

Στο άδειο λόγω τιμωρίας κλειστό του ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός Superfoods υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ για τον προημιτελικό κυπέλλου όπου το «τριφύλλι» στο πρώτο του ματς της σεζόν, έδειξε δύο διαφορετικά πρόσωπα.

Στην έναρξη του παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι σε αντίθεση με τους πράσινους με βασική πεντάδα τους Μποχωρίδη, Σίνγκλετον, Γκιστ, Νικ Καλάθης Χαραλαμπόπουλο.

1539876

Στα πρώτα δύο λεπτά του αγώνα, ο ΠΑΟΚ ήταν μπροστά με 8-0 ενώ ο Παναθηναϊκός πέτυχε το πρώτο του καλάθι στο 6ο λεπτό του παιχνιδιού για το 11-2.

Στα μισά της περιόδου ο Παναθηναϊκός ξύπνησε και έκανε το σκορ 11-13. Αυτό συνέβη κυρίως γιατι ό κόουτς Πεδουλάκης ανανέωσε την πεντάδα του με τους Τζέιμς, Παππά Μπουρούση, Φώτσης Ρίβερς. Ο Παναθηναϊκός έσφιξε την άμυνά του και έτσι δύο λεπτά πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου το σκορ ήταν 14-15 με τον Μπουρούση να έχει σημειώσει 9 ποντους. Το τέλος της πρώτης περιόδου είχε τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ με 19-18.

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου ο Νικ Καλάθης έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στην ομάδα του μετά τη κερδισμένη τεχνική ποινή που κέρδισε στα πρώτα δευτερόλεπτα της δεύτερης περιόδου κάνοντας το 20-19.

Το τριφύλλι μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι απ’ ότι στην πρώτη περίοδο και έτσι κατάφερε στα πρώτα λεπτά της περιόδου να πάρει προβάδισμα 5 πόντων (24-19) 8:36 πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Μια τεχνική ποινή που επιβλήθηκε στον Αργύρη Πεδουλάκη έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να μειώσει στο 24-22, για να δώσει προβάδισμα 5 πόντων ο Μάικ Τζέιμς με τρίποντο για το 27-22 7 λεπτά  από το τέλος ημιχρόνου.

Τα δύο διαδοχικά λάθη του Κρις Σίνγκλετον ωστόσο, έδωσαν την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να κάνει εύκολα ένα μικρό σερί 4-0 και να τον επαναφέρει μπροστά στο σκορ στα μισά της περιόδου.

Οι συνεχόμενες προσπάθειες του Νικ Καλάθη να πετύχει καλάθι από την περιφέρεια δεν βοήθησαν την ομάδα όμως οι «πράσινοι», βρήκαν τον τρόπο με γρήγορες επιθέσεις να βρεθούν μπροστά στο σκορ με 32-30 3.39 πριν την λήξη.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να έχουν διαδοχικές αλλαγές στο προβάδισμα του σκορ με τον ΠΑΟ να βρίσκεται μπροστά με 36-35 δύο λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους.

Οι τέσσερις διαδοχικές ελεύθερες βολές του Γιάννη Μπουρούση έκαναν το 40-38 για τον Παναθηναϊκό Superfoods ενώ ο Παππάς με εύστοχο τρίποντο, έκανε το 43-38. Το σκορ της δεύτερης περιόδου βρήκε τον Παναθηναϊκό μπροστά με  44-40.

Αν στο πρώτο δεκάλεπτο ο Γιάννης Μπουρούσης βοήθησε την ομάδα του επιθετικά με 9 πόντους, την σκυτάλη στην δεύτερη περίοδο πήρε ο Νίκος Παππάς με τα 3/3 τρίποντά του.

Στην τρίτη περίοδο ο Παππάς έφτασε τα 4/4 τρίποντα βοηθώντας σημαντικά τον Παναθηναϊκό στην επίθεση, με τους συνολικά 14 πόντους του στο παιχνίδι, ενώ οι «πράσινοι» είχαν μια διαφορά 10 πόντων για το 56-46 4:39 πριν τη λήξη της περιόδου.

Κάπου εκεί οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη επαναπαύτηκαν και έκαναν λάθη στην άμυνα, κάτι που εκμεταλλεύθηκε ο ΠΑΟΚ καθώς οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου, κατάφεραν σε ένα δεκάλεπτο να πετύχουν 17 πόντους για το 64-57 δύο λεπτά πριν τη λήξη.

ÌÐÏÕÑÏÕÓÇÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÏÊ (ÊÕÐÅËËÏ 2016-2017)

Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν ασταμάτητος κάτω από το καλάθι του ΠΑΟΚ, με τους 21 πόντους που σημείωσε στο παιχνίδι έως το τέλος της τρίτης περιόδου μαζί με τον Νίκο Παππά με 15, οδηγούσαν τον Παναθηναϊκό Superfoods στη νίκη.

Τα λάθη σε άμυνα και επίθεση, έδωσαν το περιθώριο στον ιδιαίτερα μαχητικό ΠΑΟΚ να δυσκολέψει τον Παναθηναϊκό στην τελευταία περίοδο του παιχνιδιού. Στα μισά της περιόδου το «τριφύλλι» βρισκόταν στο 69-62 για να δώσει ανάσα στην επίθεση ο Κέι Σι Ρίβερς με εύστοχο τρίποντο για να δώσει εκ νέου προβάδισμα 10 πόντων 72-62 στα μισά της περιόδου.

Λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού, ο Παναθηναϊκός με καλές επιθέσεις και σφιχτή άμυνα, έφτασε να διατηρεί προβάδισμα ασφαλείας και στο 3:47 βρισκόταν στο 78-65. Ο Νικ Καλάθης βοήθησε επιθετικά την ομάδα προσθέτοντας 4 πόντους και μια ασίστ στην τελευταία περίοδο φτάνοντας συνολικά τους 14 πόντους.

ÌÐÏÕÑÏÕÓÇÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÏÊ (ÊÕÐÅËËÏ 2016-2017)

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής του ματς αν και σε κακή μέρα κατάφερε να πάρει μια φαινομενικά εύκολη νίκη με το 88-69 κόντρα σε έναν ιδιαίτερα μαχητικό ΠΑΟΚ που παραδόθηκε στο τριφύλλι στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης όπου το ματς είχε ήδη κριθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύ καλή ήταν και παρουσία του Κέι Σι Ρίβερς, ο οποίος με 16 πόντους βοήθησε την ομάδα του να φτάσει στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 44-40, 64-57, 88-69.

inner
inner

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ