ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Τα καλύτερα είναι μπροστά για τον Παναθηναϊκό

Το αήττητο στο πρωτάθλημα για τον Παναθηναϊκό είναι, απλώς, η αρχή. Έρχονται καλύτερα πράγματα και θα το δείτε στην πορεία. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Τα καλύτερα είναι μπροστά για τον Παναθηναϊκό

Είναι σπουδαίο αυτό που έχει καταφέρει μέχρι τώρα ο φετινός Παναθηναϊκός μετά και τη σημερινή δύσκολη νίκη επί του Πανιωνίου. Αήττητο στο πρωτάθλημα έπειτα από 7 αγωνιστικές, έξι επικρατήσεις, νίκες με κάθε τρόπο και κάθε φορά και διαφορετικοί πρωταγωνιστές. Σήμερα ήταν ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης, που με ένα καταπληκτικό γκολ, έλυσε τον γόρδιο δεσμό και έδωσε το πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του, κόντρα σε έναν Πανιώνιο που έπαιξε υπερβολικά παθητικό ποδόσφαιρο.

Οι «πράσινοι» είχαν σήμερα δυο στοιχεία τα οποία έφεραν τη νίκη. Τα παρακάτω:

1.Υπομονή. Μετά το πρώτο 25λεπτο, όταν η ενέργεια δεν ήταν ίδια και μετά το 60’ που το άγχος της ισοπαλίας υπήρχε στην κερκίδα, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας είχαν το απαιτούμενο καθαρό μυαλό. Επαιξαν με υπομονή, εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την αλλαγή συστήματος σε 4-2-3-1 και δικαιώθηκαν. Η… οβίδα του Χατζηθεοδωρίδη σήκωσε από τη θέση τους τους 18.000 οπαδούς και η εκπληκτική πορεία συνεχίστηκε.

2. Ωριμότητα. Παιχνίδι με παιχνίδι αυτή η ομάδα μεγαλώνει όλο και περισσότερο, ποδοσφαιρικά. Παίκτες που νωρίτερα δεν είχαν παραστάσεις πολλές, ωριμάζουν και το σύνολο γίνεται όλο και καλύτερο, όλο και πιο ανταγωνιστικό. Το ώριμο, λοιπόν, παιχνίδι της ομάδας του Γιώργου Δώνη έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να έρθει η νίκη.

Πλην του Χατζηθεοδωρίδη που ήταν ο καθοριστικός ποδοσφαιριστής, αφού από δικό του γκολ ήρθε η νίκη, εξαιρετικός ήταν ο Μπουζούκης. Αποτέλεσε τον κινητήριο μοχλό στην επιθετική ανάπτυξη του τριφυλλιού και έκανε, αναμφίβολα, το πιο σοβαρό του ματς με την πράσινη φανέλα. Η αμυντική τετράδα ήταν άριστη, ο Κουρμπέλης ξανά πολύ καλός στη μεσαία γραμμή, ο Χατζηγιοβάνης το ίδιο, ενώ ο Μακέντα με την ποιότητά του αναστάτωσε την αντίπαλη άμυνα και μάλιστα παραλίγο να βάλει ένα εντυπωσιακό γκολ λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Η νίκη, λοιπόν, ήρθε. Ο κόσμος που έδωσε ξανά δυναμικό «παρών» στο ΟΑΚΑ το ευχαριστήθηκε και τώρα έρχονται τα δύσκολα. Τρία ντέρμπι φωτιά με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό, με τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει με στόχο το καλύτερο. Δίχως το άγχος του φαβορί, αλλά με τη δίψα για διάκριση και με τη μαχητικότητα, ικανή να κάνει ζημιές. Θα δείξει…

Το βέβαιο είναι ότι γι αυτόν τον Παναθηναϊκό, ο οποίος βρίσκεται στην πρώτη φάση ανάπτυξής του, τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμα. Θα έρθουν και μάλιστα θα κάνουν και κρότο. Αρκεί το συγκεκριμένο πρότζεκτ να συνεχίσει, όπως και η καλή δουλειά που γίνεται στο Κορωπί. Με ίδια φιλοσοφία και ακόμη υψηλότερους στόχους τη νέα χρονιά, μπορούμε να δούμε πολλά όμορφα πράγματα απ’ αυτή την ομάδα. Προς το παρόν, το κεφάλι κάτω, συνέχεια στο ίδιο μοτίβο και επόμενο ραντεβού στην Τούμπα…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE