ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Παναθηναϊκός: Από την κόλαση στον παράδεισο και τη λύτρωση! (vid)

Σαν σήμερα πριν από 34 χρόνια, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μια ανάσα από ταπεινωτικό αποκλεισμό, αλλά έσωσε τα προσχήματα στην έδρα της Λίνφιλντ.

Παναθηναϊκός: Από την κόλαση στον παράδεισο και τη λύτρωση! (vid)

Στην Αθήνα, η ομάδα του Γκμοχ είχε κάνει τη δουλειά της, επικρατώντας με 2-1 της Λίνφιλντ από τη Βόρειο Ιρλανδία. Ωστόσο στο Μπέλφαστ, ο Παναθηναϊκός τα… χρειάστηκε, καθώς οι «πράσινοι» είδαν την κόλαση με τα μάτια τους, προτού επιστρέψουν και πάρουν την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Σαν σήμερα, στις 7 Νοεμβρίου του 1984, η ομάδα του Γκμόχ κόντεψε να… αυτοκτονήσει στο Μπέλφαστ, δεχόμενη τρία γκολ σε διάστημα 27 λεπτών, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας και λυτρωτές τους Σαραβάκο, Ρότσα και Αντωνίου, επέστρεψε στην Αθήνα με την πρόκριση (3-3).

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρει τα εξής για το ματς:

Από τον παράδεισο, στην κόλαση και πάλι πίσω. Πριν από 34 χρόνια ακριβώς ο Παναθηναϊκός γλίτωνε ένα από τα πιο ταπεινωτικά ευρωπαϊκά βράδια του. Ο δεύτερος γύρος του Κυπέλλου Πρωταθλητριών της σεζόν 1984-85 βρίσκει το Τριφύλλι αντιμέτωπο με τους Βορειοϊρλανδούς της Λίνφιλντ.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.488 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η κλήρωση είχε… χαμογελάσει στον Παναθηναϊκό. Όμως, η ρεβάνς της νίκης με 2-1 στο ΟΑΚΑ αποδείχθηκε πολύ δυσκολότερη του αναμενομένου. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να χάνει 3-0 στο 27ο λεπτό! «Αν αποκλειόμασταν δεν θα μπορούσαμε να γυρίσουμε στην Αθήνα», ήταν τα λόγια του Γιάτσεκ Γκμοχ, προπονητή εκείνης της ομάδας. Και τελικά οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού αφυπνίστηκαν. Στο 30′ ο Δημήτρης Σαραβάκος μείωσε με πέναλτι, στο 32′ ο Χουάν Ρότσα πέτυχε δεύτερο γκολ και στο 64′ ο Αντωνίου διαμόρφωσε το τελικό 3-3.

Ήταν η μεγαλύτερη ολική επαναφορά σε εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Και γι’ αυτό έχει ξεχωριστή θέση στο πάνθεον του πρέσβη Panathinaikos.

Για την ιστορία εκείνη τη βραδιά στο Μπέλφαστ αγωνίστηκαν οι: Λαφτσής, Ταράσης, Καρούλιας, Κυράστας, Ζάετς, Λιβαθηνός, Σαραβάκος (86′ Παπαβασιλείου), Αντωνίου, Μαυρίδης (32′ Θαν. Δημόπουλος), Ρότσα, Δοντάς. 

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.