ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Δώνης φτιάχνει μία καλύτερη ομάδα και ο μικρός Θοδωρής βάζει… τα γυαλιά στα μεγάλα πορτοφόλια

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον βελτιωμένο ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό και αναφέρεται στο συγκινητικό γράμμα του μικρού φίλου της ομάδας που πρέπει να αφυπνίσει τα μεγάλα πορτοφόλια.

Ο Δώνης φτιάχνει μία καλύτερη ομάδα και ο μικρός Θοδωρής βάζει… τα γυαλιά  στα μεγάλα πορτοφόλια

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον βελτιωμένο ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό και αναφέρεται στο συγκινητικό γράμμα του μικρού φίλου της ομάδας που πρέπει να αφυπνίσει τα μεγάλα πορτοφόλια.

Ο Παναθηναϊκός 23 χρόνια μετά έκανε στο ίδιο γήπεδο, ότι και το 1996. Τότε ο Δώνης έκανε την κούρσα της ζωής του και έδωσε την πάσα στον Βαζέχα, που έκανε το ιστορικό 0-1. Μπορεί ο Παναθηναϊκός τότε να μην προκρίθηκε στον τελικό, αλλά αυτό το διπλό σε αυτό το γήπεδο, που έκλεισε από τότε θα το θυμόμαστε για μια ζωή. Ο Αγιαξ έπαιξε τότε το τελευταίο του παιχνίδι στο συγκεκριμένο γήπεδο και χθες πάλι στο ίδιο γήπεδο υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό.

Ο Δώνης στον πάγκο πλέον της ομάδας, πήγε χθες στο ίδιο γήπεδο και γύρισε 23 χρόνια πίσω. Θυμήθηκε την κούρσα και στη συνέχεια παρουσίασε στο γήπεδο μία ομάδα με νέα παιδιά, αλλά και κάποιους πιο έμπειρους, που χαρήκαμε, που την είδαμε. Αυτό και μόνο αυτό. Άλλο το φιλικό, άλλο το επίσημο. Εχω ξαναπεί, ότι τα φιλικά είναι για τους προπονητές μόνο . Το ίδιο λέω και τώρα. Χαρήκαμε, που η ομάδα νίκησε τον Αγιαξ με 2-1 μέσα στο Αμστερνταμ, αλλά πιο πολύ χαρήκαμε, για την εικόνα, που έδειξε για 60 λεπτά μέχρι να αρχίσουν οι αλλαγές.

Με το 4-3-3 να το μαθαίνουν καλά οι παίκτες πλέον, ο Παναθηναϊκός είχε άριστη αμυντική λειτουργία, που άρχιζε από το πρέσινγκ ψηλά και τις αλληλοκαλύψεις . Αποτέλεσμα ήταν ο Αγιαξ με εξαίρεση το γκολ να έχει άλλες δύο καλές στιγμές στην μία ώρα αγώνα. Οσον αφορά την επίθεση με μπροστάρη έναν καταπληκτικό Μακέντα η ομάδα ήταν σούπερ αποτελεσματική και στις δύο φάσεις έκανε δύο γκολ. Δεν χρειάζονται, ούτε διθύραμβοι, ούτε υπερβολές. Αυτό που βλέπω εγώ από αυτά τα φιλικά είναι ότι ο Γιώργος Δώνης φτιάχνει μία ομάδα καλύτερη από την περσινή και οι περισσότεροι παίκτες είναι βελτιωμένοι. Περιμένουμε και τις μεταγραφές, τους παίκτες, που θα έρθουν και οι οποίοι έρχονται, για να ανεβάσουν επιθετικά την ομάδα, να την βοηθήσουν στην δημιουργία, αλλά να δώσουν μεγαλύτερη δύναμη και προσωπικότητα στην άμυνα. Λίγη υπομονή θα κάνουμε, για να δούμε την ομάδα, όταν αρχίσουν τα επίσημα ,αλλά σίγουρα φαίνεται, ότι είναι σε καλό δρόμο η προσπάθεια του Δώνη.

Πάμε τώρα στον μικρό Θοδωρή. Τον 8χρονο πιτσιρικά, που έστειλε ένα γράμμα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, του ζήτησε να τον κάνει περήφανο και στο ποδόσφαιρο, όπως τον έκανε και στο μπάσκετ. Εδωσε πέντε ευρώ από τον κουμπαρά του και τόνισε, ότι ο πατέρας του είναι άνεργος, για αυτό δεν μπορεί να δώσει περισσότερα χρήματα. Ένα γράμμα αληθινό και συγκινητικό. Ένα γράμμα, που βάζει τα γυαλιά και …εκθέτει, τα μεγάλα πορτοφόλια, που ακόμα δεν έχουν βάλει ούτε ευρώ . Ο απλός κόσμος, ο Θοδωρής και άλλα παιδιά και άνθρωποι, που δεν έχουν βάζουν από το υστέρημά τους, για να βοηθήσουν στην αναγέννηση του Παναθηναϊκού και οι εύποροι Παναθηναϊκοί… κοιτούν τον ουρανό.

Περισσότερα θα φανούν από τον Σεπτέμβρη και όταν θα πέσουν οι υπογραφές για τον Βοτανικό, για να δούμε τελικά αν και ποιοι εύποροι Παναθηναϊκοί θα βάλουν το χέρι στην… τσέπη!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.