ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Μακάρι κάθε εβδομάδα να έπαιζαν με τον Ολυμπιακό!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την μεταμόρφωση του Παναθηναϊκού όταν παίζει με τον Ολυμπιακό, για τον αέρα που του έχει πάρει και για τον Σενκεφελντ και τον Περέα, οι οποίοι έδωσαν ελπίδες για τη συνέχεια.

Μακάρι κάθε εβδομάδα να έπαιζαν με τον Ολυμπιακό!

Παναθηναϊκός είσαι και όπως πολύ σωστά είπε ο Δώνης δεν πανηγυρίζεις τις ισοπαλίες με τον Ολυμπιακό. Δικαιούσαι, όμως, βάση και της εικόνας της ομάδας, όταν παίζεις αντίπαλος με τον Ολυμπιακό να λες «μακάρι να έπαιζαν κάθε εβδομάδα με τον Ολυμπιακό». Φέτος η ομάδα προερχόταν από ήττα με 1-3 από τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ και ήττα-ντροπή από τον Αρη με 4-0 στην Θεσσαλονίκη. Ο Ολυμπιακός προερχόταν από καλή εμφάνιση και ισοπαλία με την Τόττεναμ. Στο γήπεδο, όμως, είδαμε τον Παναθηναϊκό να αξίζει τη νίκη και τον Ολυμπιακό να λέει πάλι καλά, που πήρε την ισοπαλία. Μία φάση έκανε, ένα γκολ, έβαλε και προηγήθηκε. Ο Παναθηναϊκός, όμως, το ήθελε πιο πολύ, οι παίκτες του έκαναν –επιτέλους-κατάθεση ψυχής και στο τέλος με το εύστοχο πέναλτι του «τρελού» Μολό, πήρε μία ισοπαλία, που με βάση τις ευκαιρίες, ήταν το λιγότερο, που εδικαιούτο. Χαμένο πέναλτι από τον Μακέντα, και άλλες δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες από τον Ιταλό, που αν είχε την περσινή ευστοχία η ομάδα θα το κέρδιζε το παιχνίδι.

Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Σενκεφελντ. Αμυντικός, που μπορεί να κάνει την διαφορά. Γρήγορος, πήγαινε πρώτος στην μπάλα και είχε ηγετική του παρουσία. Μόλις στο πρώτο του παιχνίδι και όντας, όχι απόλυτα έτοιμος από φυσική κατάσταση. Πόντους για την εικόνα της ομάδας παίρνει και ο Δώνης. Ακύρωσε με αυτό το σφιχτό 4-4-2 τον Ολυμπιακό, που στάθηκε τυχερός, διότι έκανε μία φάση και έβαλε ένα γκολ. Του βγήκαν και οι αλλαγές. Ο Περέα έδωσε ώθηση στην ομάδα, ενέργεια στην επίθεση, κέρδισε ένα πέναλτι, ενώ ο Μολό εκτέλεσε το δεύτερο πέναλτι και η ομάδα ισοφάρισε.

Είπαμε Παναθηναϊκός είσαι δεν πανηγυρίζεις την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό. Κοιτώντας πίσω, όμως, βλέπεις, ότι η μοναδική νίκη του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ ήταν πέρυσι στα χαρτιά, όταν διακόπηκε το ματς. Κατά τα άλλα, δύο νίκες ο Παναθηναϊκός στην Λεωφόρο με 1-0, την μία με σκόρερ τον Μπέργκ και την άλλη με σκόρερ τον Βιγιαφάνιες και δύο ισοπαλίες στο Καραισκάκη. Πέρυσι με το γκολ του Κάτσε και πρόπερσι με το γκολ του Μουνιέ. Όταν παίζει ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό δίνει πάντα απαντήσεις στο γήπεδο σε αυτούς, που λένε για τεσσάρες και πεντάρες. Το θέμα είναι να γίνεται και με άλλους αντιπάλους στο γήπεδο. Μακάρι η εμφάνιση της ομάδας να είναι η αρχή, για να αφήσει πίσω την κρίση. Θα το δούμε στη συνέχεια.

*Αψογος ο Γερμανός διαιτητής και απόλυτα σωστή εφαρμογή του VAR.

*Mπράβο στον κόσμο του Παναθηναϊκού, που παρά την πίκρα του στήριξε την ομάδα και στο τέλος ανταμείφθηκε.

*Χαμηλά η μπάλα, η ομάδα θέλει νίκες για να στρώσει στη συνέχεια και μην ξεχνάμε νίκη ακόμα δεν έχει κάνει σε τέσσερα παιχνίδια.

*5.000 κόσμος βγήκε στους δρόμους, για να εκφράσει την αντίθεσή του και να ζητήσει την αποχώρηση του Γιάννη Αλαφούζου. Μακάρι να πάνε όλα καλά και η ομάδα να αλλάξει χέρια, για να μπορέσει και πάλι να διεκδικήσει τίτλους. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι ο μόνος αυτή την στιγμή, που μπορεί να το κάνει αυτό.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.