ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

«Εγκληματούν» σε βάρος του Παναθηναϊκού

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον διασυρμό του Παναθηναϊκού που έχει το ονοματεπώνυμο "Γιάννης Αλαφούζος" και για την ευθύνη του Νίκου Νταμπίζα στον σχεδιασμό.

«Εγκληματούν» σε βάρος του Παναθηναϊκού

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον διασυρμό του Παναθηναϊκού που έχει το ονοματεπώνυμο “Γιάννης Αλαφούζος” και για την ευθύνη του Νίκου Νταμπίζα στον σχεδιασμό.

Ο Παναθηναϊκός έχασε και από την Ξάνθη με 1-0 και πλέον έχει 5 βαθμούς σε 6 παιχνίδια στην χειρότερη αρχή, που έχει κάνει εδώ και χρόνια . Αυτή την φορά έχασε με τους διαιτητές στα ίσια να του λένε κατάμουτρα «δεν σε υπολογίζουμε». Το πρώτο γκολ, που βάζει ο Ζαχίντ είναι κανονικό, αφού από το replay φαίνεται, ότι η μπάλα είναι πιο μπροστά από τον Κολοβό, όταν σεντράρει ο Γιόχανσον. Το είδε όλη η Ελλάδα, αλλά ο Σκουλάς και ο Νικολακάκης στο VAR, άλλο είδαν! Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Στρούτζεν φεύγει από θέση οφ-σάιντ πριν δώσει την πάσα στο σκόρερ. Το υποδεικνύει ο βοηθός στην διάρκεια του αγώνα, αλλά ο Σκουλάς και ο Νικολακάκης έχουν άλλη άποψη και το μετράνε!

Αυτό λέγεται ΕΞΩΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ του Παναθηναϊκού και έχει ονοματεπώνυμο. Γιάννης Αλαφούζος. Εχει διασύρει τον Παναθηναϊκό, τον έχει κάνει νάνο σε σημείο, που πλέον τον αδικούν και με VAR. Σε σημείο, που η Ξάνθη δείχνει πιο δυνατή στο …παρασκήνιο από τον Παναθηναϊκό! Διότι, όποιος μου πει, ότι το διπλό λάθος σε βάρος του Παναθηναϊκού ήταν ανθρώπινο είναι εκτός τόπου, χρόνου, ποδοσφαίρου και πραγματικότητας.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.185 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τον Αλαφούζο δεν τον νοιάζει ο Παναθηναϊκός και είναι φανερό. Διαβάζω, ότι σκέφτονται από την ΠΑΕ να στείλουν επιστολή στην UEFA, για την διαιτησία και …γελάω. Οι αξιωματούχοι της UEFA πιστεύω, ότι …τρέμουν μόνο στην ιδέα, ότι θα πάρουν την επιστολή διαμαρτυρίας από την ΠΑΕ.

Δεν ελπίζω σε τίποτα, όσο είναι μπροστά ο Αλαφούζος . Μόνο χειρότερες ημέρες βλέπω, όχι καλύτερες. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι φταίει μόνο ΑΥΤΟΣ. Το καλοκαίρι έδωσε ένα μπάτζετ 3,5 εκ. ευρώ(που είναι επιπέδου μικρομεσαίας ομάδας και όχι Παναθηναϊκού) στον Νίκο Νταμπίζα. Παρότι το μπάτζετ είναι μικρό, μπορείς να βρεις παίκτες, που θα σε βοηθήσουν. Όπως έχει βρει ο Αρης και ο Ατρόμητος. Αλλά για να βρεις παίκτες, πρέπει να έχεις γνώση και μάτι . Ο Νταμπίζας, ούτε το ένα έχει, ούτε το άλλο . Για αυτό μετά την πρώτη του καλή χρονιά στον Παναθηναϊκό απέτυχε την δεύτερη φέρνοντας τον Μπούρμπο και άλλους παίκτες, που πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Για αυτό και πήγε στην Ομόνοια και έφυγε κακήν –κακώς με τις αποτυχημένες επιλογές, που έκανε και εκεί. Και ήρθε ο Αλαφούζος, που τον είχε διώξει την πρώτη φορά και τον έφερε και πάλι στον Παναθηναϊκό. Και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε.

Η ομάδα έχει μείνει χωρίς δεύτερη λύση στην επίθεση και ο Μακέντα πρέπει να μπει σε μία γυάλα, αφού άλλη αξιόπιστη λύση από πίσω δεν υπάρχει. Ο Νταμπίζας προτίμησε να πάει να φέρει δύο παιδάκια, που δεν έχουν παίξει σε επαγγελματικό επίπεδο, όπως τον Περέα και τον Κόναν, αντί να πάρει έναν και καλύτερο και από τους δύο.

Αμυντικό χαφ δεν υπάρχει διαθέσιμο πίσω από τον Κουρμπέλη. Ηρθε ο Φάουστο με μεγάλη καθυστέρηση και ακόμα περιμένουμε να τον δούμε.

Στα άκρα ήρθε ένας μόνιμα τραυματίας (Μπεκ) και ένας ιδιόρρυθμος χαρακτήρας, που δεν γουστάρει την προπόνηση(Μολό). Και την ίδια στιγμή δεν τα βρίσκει με τον Χατζηγιοβάνη, για μία ρήτρα και μικρή οικονομική διαφορά. Και το αποτέλεσμα είναι να έχει ακραίους η ομάδα στο ρόστερ και κανέναν στο γήπεδο.

Και με 9-10 μεταγραφές να έχει χειρότερη ποιότητα από πέρυσι ,αντί να βελτιωθεί. Δεν συζητάω καν την αδυναμία του Νταμπίζα να απαλλαγεί η ομάδα από τα συμβόλαια των Μουνιέ, Οικονόμου, Τζανδάρη, Αρμενάκα. Ειδικά για τον Οικονόμου είχε την ευκαιρία, αλλά δεν δέχθηκε να του δώσει ένα μικρό ποσό και να φύγει. Μπροστά στη τεράστια μεταγραφική αποτυχία του καλοκαιριού, μοιάζει με παρανυχίδα το γεγονός, ότι δεν μπόρεσε να απαλλαγεί από συμβόλαια, παικτών, που δεν υπολογίζει.

Μέσα σε αυτή την τρέλα, που επικρατεί στον Παναθηναϊκό ο Δώνης έχει την μικρότερη ευθύνη. Και αφορά την αγωνιστική εικόνα της ομάδας . Εκεί ευθύνεται ο Δώνης με εξαίρεση το ματς με τον Ολυμπιακό, τον Πανιώνιο και το πρώτο ημίχρονο με την Ξάνθη. Αλλά επειδή ο κόσμος δεν ξέρει όλη την αλήθεια, με όλα όσα έχουν γίνει το καλοκαίρι και με τους παίκτες, που ήρθαν θα έμοιαζε με ποδοσφαιρικό θαύμα, να κατάφερνε ο προπονητής να φτιάξει ένα καλό σύνολο.

Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο και πολλοί έχουν σταματήσει να βλέπουν την ομάδα ακόμα και από την τηλεόραση. Απόλυτα λογικό μου φαίνεται, αφού αυτό βλάπτει σοβαρά την υγεία.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.