ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Το bullying κέρδισε το ποδόσφαιρο!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για όλα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι, στέκεται στη διαιτητική σφαγή, αλλά και την ερυθρόλευκη προπαγάνδα που δεν πείθει κανέναν.

Το bullying κέρδισε το ποδόσφαιρο!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για όλα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι, στέκεται στη διαιτητική σφαγή, αλλά και την ερυθρόλευκη προπαγάνδα που δεν πείθει κανέναν.

Ο Παναθηναϊκός πήγε μέσα στο Φάληρο στάθηκε στα ίσα απέναντι στον Ολυμπιακό που έχει δεκαπλάσιο μπάτζετ και θα έπαιρνε αποτέλεσμα, αν ο Γκεστράνιους δεν την… είχε ακούσει από το bullying των προηγούμενων δύο εβδομάδων, όταν ο Ολυμπιακός είχε ξεσηκώσει τον κόσμο και έκανε και μηνύσεις για το γκολ που του ακύρωσαν στον Βόλο.

Οποιαδήποτε συζήτηση που γίνεται ότι ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να παίξει καλύτερα με το υπάρχον ρόστερ είναι άκυρη. Εκτός αν κάποιοι πιστεύουν ότι ο σημερινός Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Καμία σχέση. Ο σημερινός Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που έχει στόχο την εξάδα και δεν έχει καμία σχέση με το πραγματικό μέγεθός του σαν σύλλογος.

Όταν, λοιπόν, πας με αυτό το ρόστερ και παίζεις μπάλα για 60 λεπτά μέσα στο Φάληρο (και στο υπόλοιπο διάστημα το ημίωρο ο αντίπαλος μία φάση έχει κάνει εκτός από το γκολ) κάνεις τρεις ευκαιρίες για γκολ  έχεις καλύτερα ποσοστά από τον αντίπαλό σου και στις πετυχημένες πάσες και στις επιθετικές πάσες, όταν τις ευκαιρίες σου τις έχεις κάνει με αυτοματισμούς και όχι με βαθιές μπαλιές, όταν ο Γκεστράνιους δεν σου έχει δώσει δύο πέναλτι –μάρς, το μόνο που μπορείς να πεις είναι μπράβο στον Δώνη και στους παίκτες.

Ο Παναθηναϊκός έχασε στο τέλος διότι έφαγε πιστολιά διπλή, όχι μονή. Και όσοι από τον Ολυμπιακό λένε, ότι δεν είναι πέναλτι και τα δυο να μας πουν γιατί δεν έλεγαν το ίδιο όταν σε ίδια ακριβώς φάση κέρδισαν πέναλτι με την Τότεναμ και ισοφάρισαν στο Champions League και στη συνέχεια προκρίθηκαν στο Europa. Είναι ίδιες φάσεις. Δεν μπορεί στη μία να λένε ότι είναι και στην άλλη να λένε ότι το πάτημα στον Μπουζούκη και τον Μακέντα δεν είναι πέναλτι.

Και απλά να σας πω  ότι αν οι ίδιες φάσεις είχαν γίνει στην άλλη περιοχή και δεν είχαν δοθεί αυτά τα πέναλτι στον Ολυμπιακό, θα είχαν κατατεθεί μηνύσεις εναντίον όλων των διαιτητών του ντέρμπι και ο Θεοδωρίδης ακόμα θα έβγαζε… λόγο. Οπότε το άσπρο-μαύρο να το κάνουν αυτοί εκεί  που τους παίρνει. Τυφλούς δεν μπορούν να μας βγάλουν.

Στα χειρότερα χρόνια της ποδοσφαιρικής του ιστορίας ο Παναθηναϊκός και με μπάτζετ επιπέδου μικρομεσαίας ομάδας έχει πάει στο Φάληρο τρεις συνεχόμενες χρονιές και δεν έχει χάσει. Διότι για μένα, ούτε την Κυριακή έχασε. Την Κυριακή το bullying κέρδισε το ποδόσφαιρο και αν ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να παίζει και πάρει γρήγορα έναν, δύο καλούς παίκτες –σκόρερ τότε θα κάνει τις νίκες, που πρέπει και στα play off αν τον…αφήσουν θα πάρει νίκες στα ντέρμπι και κόντρα στον Ολυμπιακό.

*Για την αδυναμία του Παναθηναϊκού στο γκολ τα έχουμε πει καιρό τώρα. Δυστυχώς αυτό δεν αλλάζει με ευχολόγια, αλλά μόνο με παίκτες.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.