Blogs

Το σίριαλ Βαγιαννίδη θα έπρεπε ήδη να έχει τελειώσει!

Το σίριαλ Βαγιαννίδη θα έπρεπε ήδη να έχει τελειώσει!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το θέμα Βαγιαννίδη, τα λάθη του Παναθηναϊκού και κάνει μία σύγκριση με τον Αλεξανδρόπουλο.

Στην επικαιρότητα είναι τις τελευταίες ημέρες και πάλι το θέμα Βαγιαννίδη, αλλά η αλήθεια είναι, ότι ο 18χρονος μπακ είναι στην επικαιρότητα εδώ και ένα χρόνο. Εγώ θα πάω σήμερα κόντρα στο ρεύμα και μπορεί να δυσαρεστήσω κάποιους, αλλά χρόνια ολόκληρα έχω μάθει να λέω την άποψή μου και όποιος με αντέχει.

Δεν μου αρέσει αυτή η «τρέλα», που μας έχει πιάσει όλους για τον 18χρονο μπακ, που είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ακαδημίας και από τα 16 του είχε φανεί το ταλέντο του. Στην Ελλάδα «πουλάει» το ταλέντο, «πουλάνε» οι συγκρίσεις, αλλά με τις υπερβολές έχουν χαθεί ταλεντάρες . Το τελευταίο παράδειγμα είναι ο Νίνης, που είχε κάνει εκπληκτικό επαγγελματικό ξεκίνημα στην ομάδα στα 16 του, αλλά δυστυχώς δεν είχε την εξέλιξη, που πολλοί περίμεναν. Τότε είχαν γραφτεί απίστευτες υπερβολές και συγκρίσεις με τον Μέσι. Μακριά από μένα αυτά. Δεν τα αντέχω, δεν μου αρέσουν.

Στην περίπτωση Βαγιαννίδη ο Παναθηναϊκός έχει κάνει δύο λάθη, από την στιγμή, που βλέπει, ότι είναι ένα ταλέντο, που μπορεί να εξελιχθεί. Το πρώτο λάθος έγινε πέρυσι το καλοκαίρι. Τότε, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός έπρεπε να κάνει την προσπάθεια, που κάνει από τον Δεκέμβριο και μετά, για να ανανεώσει το συμβόλαιο του Βαγιαννίδη. Και από τότε έπρεπε να τον είχε κλείσει και να τον δέσει για τα επόμενα χρόνια.

Τους τελευταίους μήνες ο Παναθηναϊκός έχει κάνει τα πάντα, για να μείνει ο Βαγιαννίδης και έχει φθάσει στο άλλο άκρο. Στην τελευταία συνάντηση, που είχε ο Αλαφούζος με την μητέρα του παίκτη, του προτάθηκε ένα συμβόλαιο, με αποδοχές τετραπλάσιες από παίκτες της ηλικίας του, που είναι στην ομάδα. Εκεί έγινε το δεύτερο λάθος. Μετά από αυτή τη συνάντηση ο Αλαφούζος έπρεπε να πει στην οικογένεια Βαγιαννίδη «αυτή είναι η τελική μας προσφορά και θέλουμε μία απάντηση σε μία εβδομάδα, αν δεν την δώσετε, είστε ελεύθεροι να συνεχίσετε την καριέρα σας αλλού».

Ένα στυλ ποδοσφαίρου που δε συνάδει με την ποιότητα του ρόστερ του
POPULAR NOW Ένα στυλ ποδοσφαίρου που δε συνάδει με την ποιότητα του ρόστερ του

Είσαι ο Παναθηναϊκός ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται να αφήνεις να αιωρείται μία ιστορία με ένα 18χρονο ταλέντο τόσους μήνες και να μην έχεις βάλει κανένα όριο. Και να κάνεις και κουβέντες ,για το αν θα παίζει, η όχι ο νεαρός μπακ. Καμία ομάδα δεν υπογράφει συμβόλαιο, ότι ένας παίκτης θα παίζει. Τις συμμετοχές οι παίκτες τις κερδίζουν μέσα από τις προπονήσεις και τους αγώνες . Εκεί είναι ο καθρέπτης. Ο Παναθηναϊκός αυτή την στιγμή και λόγω συγκυριών είναι η καλύτερη ομάδα, για την εξέλιξη ενός νέου παίκτη, που αξίζει και το είδαμε και με τον Μπουζούκη και με τον Χατζηγιοβάνη. Από την άλλη πάνω από τον Παναθηναϊκό δεν μπαίνει ΚΑΝΕΙΣ. Και αυτή την στιγμή φαίνεται σαν να είναι ο Παναθηναϊκός η τελευταία λύση για τον παίκτη, αν στραβώσει κάτι την τελευταία στιγμή με την Ιντερ. Εγώ αυτό δεν το ανέχομαι για τον Παναθηναϊκό και με ενοχλεί.

Φυσικά και αν υπάρχουν προτάσεις από το εξωτερικό θα πρέπει να το παλέψεις, για να μην τον χάσεις τον παίκτη. Από την άλλη πρέπει να βάλεις ένα χρονικό όριο, για να τελειώσει το θέμα. Και αυτό το χρονικό όριο έχει αργήσει πολύ, για να μπει. Και για να σας πω το δικό μου παράδειγμα ανάλογο ταλέντο με τον Βαγιαννίδη είναι και ο Αλεξανδρόπουλος. Η ανανέωση του συμβολαίου του έγινε με συνοπτικές διαδικασίες και ο παίκτης είναι έτοιμος τη νέα περίοδο να δείξει σε όλους το ταλέντο του με τις συμμετοχές του στην πρώτη ομάδα.

Θυμηθείτε πόσες φορές έχετε διαβάσει για τον Αλεξανδρόπουλο και πόσες για τον Βαγιαννίδη. Η διαφορά είναι μεγάλη υπέρ του 18χρονου μπακ, ενώ οι δύο παίκτες έχουν ανάλογο ταλέντο. Σαφέστατα έχουμε μεγάλη ευθύνη και εμείς οι δημοσιογράφοι, που με τις υπερβολές μας, μπορούμε να χαλάσουμε το μυαλό των νεαρών παικτών, αλλά μεγάλο ρόλο παίζουν και οι γονείς. Δυστυχώς πολλά ταλέντα χάνονται σήμερα από την νοοτροπία των γονιών.

Το να πάρεις τον δημοσιογράφο τηλέφωνο και να του πεις «γράψε, ότι τον γιο μου τον θέλει η τάδε ομάδα», μόνο κακό κάνει στο παιδί. Αν αυτή η νοοτροπία δεν αλλάξει στην Ελλάδα θα χαθούν πολλά ταλέντα. Και φυσικά ένα μεγάλο ρόλο, για να χαθούν ταλέντα είναι κάποιοι μάνατζερ, που έχουν σαν μοναδικό στόχο να βγάλουν όσα περισσότερα χρήματα γίνεται, χωρίς να τους νοιάζει αν στην ομάδα, που θα πάει ο παίκτης έχει προοπτική να παίξει και δεν θα γίνει γυρολόγος και δανεικός από την μία ομάδα στην άλλη.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.
FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ