ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΑΡΑΣ

To χειρότερο είναι πως το περιμέναμε…

Από το «δεν έχω στόχο» ως το «ξεφτιλίζομαι με κάτω τα χέρια» η απόσταση είναι χαώδης. Γράφει ο Νικόλας Βασιλαράς.

To χειρότερο είναι πως το περιμέναμε…

Δύσκολο και στενάχωρο το βράδυ της Κυριακής. Αυτό που πολλοί φοβόμασταν έγινε. Και το χειρότερο δεν είναι ότι έγινε. Στη μπάλα άλλωστε όλα μπορούν να συμβούν. Το θέμα είναι πως το περιμέναμε κιόλας. Σαν πρόβατο σε σφαγή πήγε ο Παναθηναϊκός στο Καραϊσκάκη και το μοιραίο εν τέλει δεν αποφεύχθηκε. Είναι δύσκολο να θυμηθείς στο παρελθόν άλλο ματς με τόσο ιδιαίτερες συνθήκες. Θα έλεγα απίθανο.

Με τον προπονητή απολυμένο αλλά παρόντα, τη μισή ομάδα με τη βαλίτσα στο χέρι και δίχως ΚΑΝΕΝΑΝ στόχο πλην του γοήτρου. Την ίδια ώρα ο αντίπαλος σε περίμενε πως και πως. Στα καλύτερά του και με το μαχαίρι στα δόντια.

Tο θέμα είναι ότι για να διαμορφωθούν αυτές οι συνθήκες έβαλε και ο ίδιος ο Παναθηναϊκός το χέρι του. Όταν περνάς το ποδόσφαιρο σε δεύτερη και σε τρίτη μοίρα θα σε τιμωρήσει. Και στον Παναθηναϊκό εδώ και πολύ καιρό ΟΥΔΕΙΣ ασχολείται με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Είναι άλλο πράγμα να ξεκινάς από τώρα το χτίσιμο για τη νέα χρονιά και άλλο να κατεβάζεις ρολά και να το κλείνεις το μαγαζί. Διότι αυτό θυμίζει ο Παναθηναϊκός. Μαγαζί με τα ρολά κατεβασμένα.

Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας…
Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας… 1.334 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το καμπανάκι χτύπησε με τον ΠΑΟΚ αλλά πολλοί το αγνόησαν. Είχαν μείνει στην καλή εικόνα με την ΑΕΚ, σε μια εμφάνιση που… μεταξύ μας δεν την λες και αναμενόμενη. Έκπληξη ήταν και εξαίρεση στον κανόνα. Και το θέμα δεν έχει να κάνει μόνο με το ρόστερ και τις απουσίες. Μετράνε κι αυτά, αλλά έχεις ξαναπαίξει με τον Ολυμπιακό πρόσφατα και η εικόνα σου δεν είχε καμία σχέση. Θέμα νοοτροπίας είναι ΟΛΑ. Και στον τομέα αυτό η ομάδα είναι ΑΛΛΟΥ.

Πάρτε παράδειγμα το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού. Μόλις συνήλθαμε από το σοκ αντιληφθήκαμε ότι μέχρι να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα άλλαξαν πάσα και οι έντεκα παίκτες των γηπεδούχων. Και γίνεται αντιληπτό ότι δεν είναι θέμα μόνο ικανότητας. Δεν μπορεί να μην υπάρχει, στο 20ό λεπτό κιόλας, ένας άνθρωπος να κόψει τη μπάλα και να τους κοιτάς να την αλλάζεις.

Θέλετε συνέχεια; Πάμε στον Ζαχίντ. Δεν θα πω ότι στα πρώτα δύο ματς δεν βλεπόταν, νομίζω ότι αυτό το είδαν όλοι. Ερχεται όμως ο ίδιος και σου λέει ότι θέλει να κάνει δέκα μέρες παραπάνω διακοπές και να φύγει νωρίτερα. Ε πως είναι δυνατόν να ξεκινήσει βασικός αυτός ο παίκτης και που θα το έχει το μυαλό του;

Δεν ξέρω ποιος θα είναι ο τρόπος αλλά το πράγμα θα πρέπει να μαζευτεί και να λήξει όσο πιο ομαλά γίνεται η σεζόν. Από το «δεν έχω στόχο» μέχρι το «ξεφτιλίζομαι» η απόσταση είναι πολύ μεγάλη και πρέπει να μικρύνει. Όχι σήμερα ή αύριο αλλά ΧΘΕΣ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.