Ο Γιώργος Δώνης έβαζε το χέρι του στη φωτιά για την αξία του. Όχι τυχαία, τον χρησιμοποίησε απέναντι στον Ολυμπιακό σε ντέρμπι στο ΟΑΚΑ παρά το γεγονός πως δεν ήταν έτοιμος. Αλλά ήθελε τον… βράχο του σε μια περίοδο που ο Παναθηναϊκός δεν είχε ξεκινήσει καθόλου καλά στο πρωτάθλημα. Και ο Μπαρτ Σένκεφελντ τον είχε δικαιώσει με το καλημέρα.

Ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι πράσινοι σε εκείνο το ντέρμπι. Και με την πάροδο των μηνών, ο Ολλανδός γινόταν ολοένα και καλύτερος. Συμπαρασύροντας και τον Αχιλλέα Πούγγουρα, ο οποίος δίπλα στον Σένκεφελντ έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και καθιερώθηκε στον Παναθηναϊκό.

Η σημερινή είδηση της ανανέωσης του Μπαρτ Σένκεφελντ με τον Παναθηναϊκό είναι ίσως η καλύτερη κίνηση των πράσινων το φετινό καλοκαίρι. Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό, αλλά είναι η αλήθεια. Μια καλή ομάδα ξεκινάει από μια καλή άμυνα. Και ο Παναθηναϊκός διατηρώντας τον… βράχο του, μπορεί να χτίσει μια καλή άμυνα και κατ’ επέκταση μια καλή ομάδα.

Ο Ολλανδός μετατρέπεται σε έναν από τους ηγέτες όχι μόνο της αμυντικής γραμμής, αλλά ολόκληρης της ομάδας. Στα αποδυτήρια, στο γήπεδο, παντού. Η προσωπικότητά του, ο τσαμπουκάς του και πάνω απ’ όλα η ποιότητά του, είναι στοιχεία απαραίτητα για το σύνολο και την ομάδα.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου