ΚΛΕΙΣΙΜΟ
EDITORIAL

Το γηπεδικό και η αναγκαία αλλαγή επιπέδου για να… ανάψει η σπίθα ξανά

Οι εξελίξεις που έρχονται για το γήπεδο πιθανότατα θα είναι θετικές και μέσα στη γενικότερη... μαυρίλα που υπάρχει στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, η είδηση αυτή είναι η πλέον αισιόδοξη και σημαντική.

Το γηπεδικό και η αναγκαία αλλαγή επιπέδου για να... ανάψει η σπίθα ξανά

Οι εξελίξεις που έρχονται για το γήπεδο πιθανότατα θα είναι θετικές και μέσα στη γενικότερη… μαυρίλα που υπάρχει στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, η είδηση αυτή είναι η πλέον αισιόδοξη και σημαντική.

Τα όσα έχουν συμβεί στο τριφύλλι εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά και το νέο κάκιστο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, έχουν φέρει μια πολύ μεγάλη απογοήτευση και στεναχώρια και έχουν αδειάσει για τα καλά τον κόσμο. Έναν κόσμο που πικραίνεται συνεχώς και βλέπει την αγαπημένη του ομάδα να μικραίνει, μη μπορώντας να σηκώσει κεφάλι. Άλλωστε, το έχουμε ξαναπεί. Μπορεί ο φετινός στόχος να είναι η τετράδα για την επιστροφή στην Ευρώπη, αλλά αυτό δεν αρκεί. Αν συμβεί κάτι τέτοιο (που πρέπει) άλλος χρόνος δε θα υπάρχει για χαμηλούς στόχους, μη διεκδικήσεις και φυσικά μη παρουσίες στις εκτός των συνόρων διοργανώσεις.

Αυτά ως προς το αγωνιστικό, και την αλλαγή που χρειάζεται η ομάδα σε νοοτροπία και σχεδιασμό, προκειμένου, αφού πετύχει τον φετινό της στόχο (κάτι το οποίο ευχόμαστε φυσικά όλοι), να κοιτάξει τελείως διαφορετικά τη συνέχεια, αν θέλει να δει καλύτερες μέρες. Η ποδοσφαιρική λογική πρέπει να επιστρέψει στον Σύλλογο, οι… Παναθηναϊκές κινήσεις να επανέλθουν και για να μην τα πολυλογούμε, οι άνθρωποι που “τρέχουν” αυτό το τεράστιο κλαμπ να διαφοροποιήσουν κατά πολύ σκέψεις και πρακτικές, προκειμένου να μη συνεχιστεί αυτή η μίζερη κατάσταση που βιώνουμε όλοι και να επανέλθει η κανονικότητα.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 34.259 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πάμε τώρα στα του γηπέδου, καθώς απ’ ότι φαίνεται το θέμα προχωράει και σύντομα αναμένουμε εξελίξεις.

Στο panathinaikos24.gr είχαμε καταγράψει το ρεπορτάζ, το οποίο προέρχεται κυρίως από την πλευρά του Δήμου και την Πολιτεία. Αυτό έλεγε ότι “το πράγμα πηγαίνει καλά” και πως σύντομα αναμένονται νεότερα, προκειμένου να προχωρήσει το θέμα και να μπει στην τελική του ευθεία. Το ρεπορτάζ της Καθημερινής της Κυριακής (το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ)  αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι εντός του 2020 θα πέσουν οι υπογραφές και θα υπάρξει αποπεράτωση έργου το 2023. Γίνεται, επίσης- αναφορά στη χωρητικότητα του γηπέδου, από 33.000 μέχρι 40.000- στα κόστη, αλλά και στο γήπεδο μπάσκετ, το οποίο θα είναι σε οικόπεδο δίπλα σε αυτό της ανάπλασης.

Φαίνεται πως αυτή τη φορά βρισκόμαστε πραγματικά στη λύση του γηπεδικού ζητήματος του Παναθηναϊκού. Με όλα όσα έχουν συμβεί από το 2005 και μετά, καλά κάνουν άπαντες και κρατάνε χαμηλά την μπάλα, ωστόσο πλέον όλα δείχνουν ότι πάμε για θετικά νέα και επιτέλους αυτός ο τεράστιος Σύλλογος, μα και ταλαιπωρημένος σε αυτό το θέμα, θα αποκτήσει το δικό του σύγχρονο “σπίτι”, συν τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη τις οποίες δεν πρέπει να ξεχνάμε, όπως και τα οικονομικά οφέλη που θα έχει η “μάνα του λόχου” από τη συμφωνία της διπλής ανάπλασης.

Ανεξάρτητα από όλα τα υπόλοιπα, το γηπεδικό είναι για τον Παναθηναϊκό το πλέον σημαντικό θέμα και γι αυτό πρέπει να είναι πρώτο στην ατζέντα. Μια τόσο μεγάλη ομάδα όπως είναι το τριφύλλι, παρά την κρίση στην οποία βρίσκεται, πρέπει να αποκτήσει ένα νέο, μεγάλο και βασισμένο σε ευρωπαϊκά πρότυπα γήπεδο, το οποίο θα αποφέρει πολλά κέρδη. Από οικονομικά (το γήπεδο θα ανήκει στον Δήμο, ο Παναθηναϊκός θα πληρώνει μισθωτήριο σαν να πλήρωνε πχ μια δόση σε τράπεζα, θα έχει τη χρήση για 99 χρόνια και όλα τα εμπορικά δικαιώματα), μέχρι θέματα πρεστίζ, αλλά και σχέσεις ομάδας – κόσμου.

Διότι μπορεί, όπως αναφέραμε, ο κόσμος να είναι πικραμένος και να έχει αδειάσει, όντας κουρασμένος απ’ όλα όσα έχουν συμβεί, αλλά ένα όραμα χρειάζεται. Μια… σπίθα να ανάψει για να κάνει πάλι τα δικά του ρεκόρ, όπως είχε κάνει το 2010 όταν πραγματοποίησε ρεκόρ με πάνω από 30.000 διαρκείας. Αν τα δει όλα αυτά, θα ξεσηκωθεί. Διότι πολύ απλά, ο κόσμος της ομάδας δεν αντέχει άλλες πίκρες, δε θέλει να τον περνάνε οι υπόλοιποι για κορόϊδο. Θέλει να δει ξανά έναν μεγάλο Παναθηναϊκό, θέλει να μπει σε γήπεδο στολίδι, θέλει να σταματήσει να συνεχίζεται αυτή η φρικτή κατάσταση των τελευταίων ετών, θέλει να νιώσει ξανά υπερήφανος για τον Σύλλογο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.