CREATE IMAGE Κώστας Μανωλιουδάκης

Επιτέλους δείχνει αντανακλαστικά, έστω και αργά!

Επιτέλους δείχνει αντανακλαστικά, έστω και αργά!

Ο Κώστας Μανωλιουδάκης γράφει για τη μεταγραφική αντίδραση του Παναθηναϊκού στο φινάλε των μεταγραφών, με παίκτες όπως ο Βιτάλ και ο Παλάσιος, που είναι ικανοί να αναβαθμίσουν την ποιότητα του πράσινου ρόστερ.

Κάλιο αργά παρά ποτέ. Φτάσαμε αισίως στην τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου μέχρι να πάρουν μπροστά οι μεταγραφικές μηχανές του Παναθηναϊκού. Αίφνης, βρισκόμαστε, επιτέλους, στην ευχάριστη θέση να σχολιάζουμε για παίκτες που μπορούν πράγματι να αναβαθμίσουν το έμψυχο δυναμικό του συλλόγου ενόψει της επικείμενης αγωνιστικής περιόδου.

Η εξοργιστική μεταγραφική ηρεμία των προηγούμενων μηνών, δίνει τη σκυτάλη στο μεταγραφικό ντεμαράζ που όλα δείχνουν ότι έχει ξεκινήσει να πραγματοποιεί ο Παναθηναϊκός και σύμφωνα με το ρεπορτάζ περιλαμβάνει περιπτώσεις παικτών με ηχηρά βιογραφικά και ικανοποιητική αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο . Ειδικότερα οι δύο περιπτώσεις από τη Λατινική Αμερική, του 24χρονου Βραζιλιάνου (10αριού της Κορίνθιανς), Ματέους Βιτάλ, αλλά και του 29χρονου Αργεντινού εξτρέμ, Σεμπαστιάν Παλάσιος, βασικού στην πρωτοπόρο του πρωταθλήματος της χώρας του, Ιντεπεντιέντε, θεωρούνται εφάμιλλες του βεληνεκούς του συλλόγου.

Για τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό αρκούν οι συμμετοχές του στην Κορίνθιανς τα τελευταία χρόνια (30 εμφανίσεις, 5 γκολ και 3 ασίστ πέρυσι, 37 παιχνίδια και 4 τέσσερα γκολ πρόπερσι και 37 ματς με δύο γκολ το 2018-19), αλλά και η οψιόν αγοράς των 8 εκατ. ευρώ που έχει τεθεί στη συμφωνία του Παναθηναϊκού με την ομάδα του, για να καταδείξει το ποιοτικό του εύρος.

Για τον δε Αργεντινό εξτρέμ, ο Παναθηναϊκός είναι διατεθειμένος να προσφέρει ποσό που μπορεί και να ξεπεράσει το 1 εκατ ευρώ (800 χιλ. δολάρια η πρώτη προσφορά προς την Ιντεπεντιέντε), ικανοποιώντας την πρώτη επιλογή του Γιοβάνοβιτς, με στόχο να βρει επιτέλους έναν εξτρέμ ικανό να κάνει τα… βασικά της θέσης και να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα. Το γεγονός ότι το τριφύλλι έχει αποφασίσει να δώσει τόσα χρήματα για αγορά παίκτη (τελευταία ήταν η αγορά του Άντρες Τσάβες από την Μπόκα Τζούνιορς και αμέσως μετά στην πρώτη σεζόν της πολυμετοχικότητας), μόνο ως ευχάριστο μπορείς να το χαρακτηρίσεις.

Ο Παλάσιος έχει ταχύτητα, έχει το γκολ στο ρεπερτόριό του, αλλά και την εμπειρία για να σηκώσει το βάρος με δεδομένο ότι έχει αγωνιστεί στην Μπόκα Τζούνιορς, έχει πάρει μεταγραφή για το Μεξικό και την Πατσούκα, ενώ είναι ο βασικός δεξιός εξτρέμ στην ομάδα που είναι πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα Αργεντινής. Ο πήχης των προσδοκιών είναι υψηλός και οι πιθανότητες υλοποίησης είναι σημαντικές, όπως αναφέρεται στην Αργεντινή και επιβεβαιώνεται από το ρεπορτάζ.

Συνολικά στην καριέρα του, σε Αργεντινή και Μεξικό, έχει αγωνιστεί σε τέσσερις θέσεις. Ως δεξιός εξτρέμ (91 ματς με 24 γκολ και 15 ασίστ), ως αριστερός εξτρέμ (28 ματς με 7 γκολ και 4 ασίστ), ως επιθετικός κορυφής (57 ματς με 10 γκολ και 5 ασίστ) και ως δεύτερος επιθετικός (2 ματς με 2 γκολ). Τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι η ταχύτητα και η ικανότητα του να δημιουργεί καταστάσεις αντεπίθεσης, κινούμενος στο χώρο, έχει την αίσθηση του γκολ, χαμηλές σέντρες και διεισδυτική ικανότητα στο ένας εναντίον ενός, ενώ υστερεί στον αέρα εξαιτίας του χαμηλού ύψους του.

Στα ψιλά έχει περάσει η περίπτωση του Σουηδού, Λούντκβιστ, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν ήταν… βασικούρα στη Χρόνιγκεν, με την ειδοποιό διαφορά ότι είναι σε εξαιρετική ηλικία (24), από μία χώρα που δύσκολα δεν πιάνουν παίκτες στον Παναθηναϊκό και αποτελεί επιλογή του προπονητή. Κύριο προσόν του είναι ότι τρέχει ακατάπαυστα, έχει καλά πόδια από μακρινή απόσταση, δίχως να είναι τόσο φαντεζί με τη μπάλα στα πόδια.

Χρειάζονται και τέτοιοι παίκτες για να συμπληρωθεί ένα παζλ ορθολογικά. Αρκεί, βεβαίως, να υπάρχουν και τα πιο λαμπερά κομμάτια, δίπλα του. Όπως αυτά του Βιτάλ και του Παλάσιος.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

RETRO STORIES
Όταν ο Έκι «χάζευε» την Ευρώπη με την γκολάρα του στην Άρσεναλ (vid)

Όταν ο Έκι «χάζευε» την Ευρώπη με την γκολάρα του στην Άρσεναλ (vid)

Ο Σεϊταρίδης θυμήθηκε το «διπλό» με τη Σάλκε (pic)

Ο Σεϊταρίδης θυμήθηκε το «διπλό» με τη Σάλκε (pic)

Το ΕΠΟΣ της Μπολόνια (Pics, Vids)

Το ΕΠΟΣ της Μπολόνια (Pics, Vids)

Ρετρό: Πόσα LIKE γι αυτή τη φωτογραφία; (pic)

Ρετρό: Πόσα LIKE γι αυτή τη φωτογραφία; (pic)

Γνωρίζατε ότι… ο αείμνηστος Παύλος Γιαννακόπουλος είχε εκλεγεί το 1978 δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα;

Γνωρίζατε ότι… ο αείμνηστος Παύλος Γιαννακόπουλος είχε εκλεγεί το 1978 δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα;

Πάτησε τον Ολυμπιακό και το σήκωσε! (Vid, Pics)

Πάτησε τον Ολυμπιακό και το σήκωσε! (Vid, Pics)

Derby stories: Το λιμάνι…  και ο Καπουράνης! (vid)

Derby stories: Το λιμάνι… και ο Καπουράνης! (vid)

ΡΕΤΡΟ: Οταν ο Ντομινίκ ξεσάλωνε κόντρα στον Ολυμπιακό (vid)

ΡΕΤΡΟ: Οταν ο Ντομινίκ ξεσάλωνε κόντρα στον Ολυμπιακό (vid)

Μένουμε σπίτι: Το πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ και το… τρολάρισμα στους Ολυμπιακούς (LIVE VID)

Μένουμε σπίτι: Το πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ και το… τρολάρισμα στους Ολυμπιακούς (LIVE VID)

Οε, οε, οε… 30αρά μέσα στο παλέ! (vid)

Οε, οε, οε… 30αρά μέσα στο παλέ! (vid)

ΡΕΤΡΟ: Όταν ο Γκάλης του Παναθηναϊκού «πυροβολούσε» τον Αρη! (vid)

ΡΕΤΡΟ: Όταν ο Γκάλης του Παναθηναϊκού «πυροβολούσε» τον Αρη! (vid)

ΡΕΤΡΟ: «Στο Mega το κανάλι…» (vid)

ΡΕΤΡΟ: «Στο Mega το κανάλι…» (vid)

Η άλωση του Γκελζενκίρχεν (Pics, Vid)

Η άλωση του Γκελζενκίρχεν (Pics, Vid)

Ο ευφυής Γκόραν και η «πινελιά» του Άγγελου…! (Vid)

Ο ευφυής Γκόραν και η «πινελιά» του Άγγελου…! (Vid)

Είναι αυτό το ωραιότερο γκολ στη σύγχρονη ιστορία του Παναθηναϊκού; (vid)

Είναι αυτό το ωραιότερο γκολ στη σύγχρονη ιστορία του Παναθηναϊκού; (vid)

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: 100 χρόνια από την πρώτη επίσημη αναμέτρηση!

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: 100 χρόνια από την πρώτη επίσημη αναμέτρηση!

Όταν ο Σάρας φόρεσε τα πράσινα (vid)

Όταν ο Σάρας φόρεσε τα πράσινα (vid)

Σαν σήμερα: Η Ριζούπολη, ταφόπλακα για το ελληνικό ποδόσφαιρο (vids)

Σαν σήμερα: Η Ριζούπολη, ταφόπλακα για το ελληνικό ποδόσφαιρο (vids)

Πάνε πολλά χρόνια: Πότε ήταν η τελευταία συνάντηση Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού για το Κύπελλο

Πάνε πολλά χρόνια: Πότε ήταν η τελευταία συνάντηση Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού για το Κύπελλο

Ρετρό: Όταν ο Ντομινίκ ξεσάλωνε απέναντι στον Ολυμπιακό (VID)

Ρετρό: Όταν ο Ντομινίκ ξεσάλωνε απέναντι στον Ολυμπιακό (VID)

Κώστας Μανωλιουδάκης
Κώστας Μανωλιουδάκης Σημαδιακό ή όχι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, πλην όμως δεν παύει να αποτελεί πραγματικότητα. Το ιστορικό γεγονός της αποχώρησης του «καπετάνιου», Γιώργου Βαρδινογιάννη, από τον Παναθηναϊκό, συνέπεσε με το ξεκίνημα της ενασχόλησης του Κώστα Μανωλιουδάκη με το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού. Από τον Μάιο του 2000 μέχρι σήμερα βίωσε… διακρίσεις, ταξίδια πολλά, κατέγραψε ιστορικά γεγονότα, ένδοξες και τραγικές στιγμές, με αποκλειστικό κριτήριο τον σεβασμό και την ενημέρωση των εκατομμυρίων φίλων του Παναθηναϊκού.
Εκτός από το panathinaikos24.gr γράφει για τους Πράσινους στην ιστοσελίδα sdna.gr και στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
Υπήρξε ρεπόρτερ του Τριφυλλιού στην εφημερίδα «Goal News» από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της, συνεργάστηκε με τις ιστοσελίδες prasinanea.gr, sportnet.gr και onsports.gr, καθώς επίσης και με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Sport-FM, Sentra FM και Sport24 Radio.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

Ακολούθησε το στο Google News
ΣΧΟΛΙΑ
FOLLOW