Θέματα / Αφιερώματα

Ανάλυση: Ο Ρούμπεν ήταν ξανά το κομπιούτερ της μεσαίας γραμμής

Ο Ισπανός χαφ πραγματοποίησε μια ακόμη εξαιρετική εμφάνιση στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ. Το panathinaikos24.gr αναλύει.

Μπορεί να μην αποτελεί έναν θεαματικό ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα πάρει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά σχεδόν σε κάθε ματς είναι εκ των κορυφαίων του Παναθηναϊκού. Ο Ρούμπεν Πέρεθ, η φετινή μεταγραφή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που έχει αποδεχθεί… χρυσάφι, ήταν και χθες ο συνδετικός κρίκος μεταξύ άμυνας και επίθεσης. Ήταν η ηρεμία στον χώρο του κέντρου και ο παίκτης από τον οποίο περνούσαν οι περισσότερες πάσες από τα πόδια του. Έχοντας κοντά του τους Αλεξανδρόπουλο και Γκατσίνοβιτς, ο Ισπανός χαφ ήταν συγκλονιστικά… αθόρυβος, μα και εξαιρετικός.

Παρατηρώντας τα στατιστικά του Ρούμπεν στο χθεσινό ντέρμπι, διαπιστώνουνε ότι:

-Μέτρησε τις περισσότερες επιτυχημένες ενέργειες στο γήπεδο, αναλογικά με τον χρόνο που αγωνίστηκε. Συνολικά είχε 74/93 με ποσοστό 80%. Ιδιο ποσοστό είχε και ο Φραν Βέλεθ, αλλά με 51/64.

-Είχε το εντυπωσιακό 90% στις πάσες του με 60/67. Σπάνια έκανε λάθη, φροντίζοντας να νοικοκυρεύει τη μεσαία γραμμή της ομάδας, ακόμη κι όταν υπήρχε κάποιου τύπου πίεση. Ο Ρούμπεν ηρεμούσε το κέντρο και το έκανε να μοιάζει πολύ απλό, χάρη στην εξυπνάδα του και την ποιότητά του.

-Ηταν ο πρώτος σε κερδισμένες μονομαχίες, ξεπερνώντας κάθε συμπαίκτη του σε αυτόν τον τομέα! Πολύ σημαντικό το παραπάνω, ειδικά όταν μιλάμε για χαφ. Ο Ισπανος είχε 13/19, δηλαδή ένα ποσοστό 68%. Δεύτερος ήταν ο Αλεξανδρόπουλος με 9/14 και ποσοστό 64%.

-Ηταν, επίσης,  ο πρώτος σε ανακτήσεις, μακράν του δεύτερου. 14 συνολικά, εκ των οποίων οι 7 στο μισό γήπεδο της ΑΕΚ. Σπουδαία δουλειά! Ακολούθησε ο Σάντσες με 8 (2 στο μισό του αντιπάλου).

Ο 32χρονος αποδεικνύει ξανά τον λόγο για τον οποίο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέμενε το καλοκαίρι για την απόκτησή του. Σπουδαίος χαφ που κάνει αθόρυβη, μα ουσιαστική δουλειά στη μεσαία γραμμή. Ένας… αντι-σταρ με εξαιρετικά προσόντα, τα οποία δείχνει στο γήπεδο, όπως έκανε και στο χθεσινό νικηφόρο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο Ισπανός αποτέλεσε για μια ακόμη φορά το κομπιούτερ της ομάδας στο γήπεδο.

Exit mobile version