ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Η έλλειψη ποιοτικών εναλλακτικών και οι “χειρουργοί” που δεν ξέρουν κανονισμούς

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για την γκέλα στα Γιάννενα, την ενίσχυση του καλοκαιριού και τους διαιτητές που συνεχίζουν να αποδεικνύουν την ανικανότητά τους.

Η έλλειψη ποιοτικών εναλλακτικών και οι

Την πάτησε ξανά στα Γιάννενα ο Παναθηναϊκός, όπως την πατάει κάθε χρόνο από το 2016 και μετά. Είναι αδιανόητο το ότι οι πράσινοι δεν έχουν κερδίσει εδώ και μια εξαετία εκτός έδρας τον ΠΑΣ και αυτό δεν έχει να κάνει με το πόσο δυνατή ομάδα έχει ο αντίπαλος. Ναι υπήρξαν σεζόν όπως η φετινή που οι Ηπειρώτες είχαν μια πραγματικά πολύ καλή ομάδα και έβαλαν δύσκολα όχι μόνο στον Παναθηναϊκό, αλλά σε όλους τους μεγάλους.

Όμως αυτό, πλέον, αγγίζει τα όρια του… κόμπλεξ. Το να μην μπορείς, δηλαδή, να κερδίσεις σε ένα συγκεκριμένο γήπεδο που δεν είναι και ένα γήπεδο ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό. Ασφαλώς και το 0-0 δεν είναι το δίκαιο αποτέλεσμα του αγώνα που είδαμε στους Ζωσιμάδες και αυτό αποτελεί ένα ακόμα πρόβλημα.

Δεν γίνεται να έχει η ομάδα μια καλή μέρα αγωνιστικά, να έχει σε συντριπτικό ποσοστό την μπάλα δική της, να δημιουργεί ευκαιρίες και να μην καταφέρνει να στείλει την μπάλα μέσα. Αν ένα πρόβλημα αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός αυτόν τον καιρό είναι ότι δεν παίρνει γκολ από τους επιθετικούς του. Ο Ιωαννίδης μπορεί αύριο – μεθαύριο να γίνει ο καλύτερος Έλληνας επιθετικός, όμως αυτή τη στιγμή δεν αποτελεί τον φορ που μπορεί να χτιστεί γύρω του όλο το επιθετικό οικοδόμημα. Δεν είναι ούτε ο Καρλίτος, ενώ ο Μακέντα είναι μια άλλη κουβέντα.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.318 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τα τωρινά προβλήματα οφείλου να λυθούν στις μεταγραφές, όπως και άλλα που φαίνονται από παιχίδι σε παιχνίδι.Όταν ο Γιοβάνοβιτς θέλει να φρεσκάρει τα άκρα της επίθεσης, η ποιότητα πέφτει. Όσοι έρχονται για να αντικαταστήσουν τους Παλάσιος και Αϊτόρ δεν μπορούν να προσφέρουν ούτε τα μισά από εκείνους. Κι αν εκείνοι απουσιάζουν ή κουράζονται μέσα στο ματς, το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο. Και εδώ θα πρέπει να υπάρξει η απαραίτητη ενίσχυση το καλοκαίρι.

Για να έρθουν παίκτες, πάντως που θα κάνουν τη διαφορά ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να βγει στην Ευρώπη. Διαφορετικά θα δυσκολέψει η προσπάθεια να πείσει τέτοιου είδους ποδοσφαιριστές. Είναι τσάμπα χαμένοι βαθμοί αυτοί που άφησε στα Γιάννενα, αλλά και πάλι έχει το πάνω χέρι. Αρκεί πια να πάρει μεγάλες νίκες. Δηλαδή να κερδίσει τον Ολυμπιακό την Κυριακή, να φέρει αποτέλεσμα στην ΑΕΚ όταν θα πάει στο ΟΑΚΑ. Και φυσικά να εκμεταλλευτεί την έδρα του με ΠΑΣ Γιάννινα και Άρη. Αν κάνει τα… βασικά, θα βγει εκείνος στην Ευρώπη.

Με μια υποσημείωση: αν τον αφήσουν οι… χειρούργοι που θέλουν να το παίξουν διαιτητές. Ο Ούγγρος μπήκε κι αυτός σε μια μακρά λίστα με τους φετινούς διαιτητές που όποτε βλέπουν Παναθηναϊκό τον σφάζουν στο γόνατο. Η κόκκινη κάρτα στον Χουάνκαρ είναι μνημείο διαιτητικής ανικανότητας και έλλειψης έστω και των βασικών από τους κανονισμούς. Απορώ που τους βρίσκει όλους αυτούς ο Κλάτεμπεργκ και τους φέρνει στην Ελλάδα.

Και γελάω όσο σκέφτομαι πως ΠΑΟΚ και Άρης είχαν παράπονα από τη διαιτητική αντιμετώπιση της οποίας έτυχαν στα παιχνίδια των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.