ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Συνοδινός στο P24: «Δεν επιθυμώ τη διχόνοια – Σ’ αυτά τα θέματα διαφώνησα με τον κο. Μαλακατέ»!

Ο υποψήφιος πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Θεόδωρος Συνοδινός μιλάει στο Panathinaikos24.gr για τις επικείμενες αρχαιρεσίες του συλλόγου, την απόφαση του να θέσει υποψηφιότητα αλλά και για την εμπειρία του στα κοινά του ΑΟ.

Συνοδινός στο P24: «Δεν επιθυμώ τη διχόνοια - Σ' αυτά τα θέματα διαφώνησα με τον κο. Μαλακατέ»!

Ο υποψήφιος πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Θεόδωρος Συνοδινός μιλάει στο Panathinaikos24.gr για τις επικείμενες αρχαιρεσίες του συλλόγου, την απόφαση του να θέσει υποψηφιότητα αλλά και για την εμπειρία του στα κοινά του ΑΟ.

Ο Θεόδωρος Συνοδινός με ενεργή παρουσία στον Παναθηναϊκό πάνω από 50 χρόνια, ανέλυσε την κίνηση του να κατέλθει ως υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές του ΑΟ την προσεχή Κυριακή (5/6) επεσήμανε επακριβώς το πλάνο που έχει σε περίπτωση εκλογής, ενώ ανέλυσε και την παρουσία του στην υπάρχουσα διοίκηση, αλλά και τη διαφωνία που είχε με τον Τάκη Μαλακατέ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Panathinaikos24.gr:

Η άποψη του για το θέμα του γηπεδικού και πως είδε την κίνηση των «59»:

«Το θέμα αυτό έχει πάρει το δρόμο του. Η ΓΣ έχει αποφασίσει. Δεν συμφωνώ με την κίνηση που έγινε. Τη Λεωφόρο όλοι την αγαπάμε. Εγώ είμαι πάνω από 50 χρόνια στη Λεωφόρο, ωστόσο ο Παναθηναϊκός πρέπει να προχωρήσει στην επόμενη ημέρα. Πρέπει να σεβαστούμε και την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Δεν είχε κανένα νόημα η κίνηση αυτή».

Οριστικό για… Βοτανικό!
Οριστικό για… Βοτανικό! 2.079 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τις εκλογές του Ερασιτέχνη και τη δική του υποψηφιότητα:

«Δεν έχω τέτοια διάθεση διχασμού. Όταν βγει το αποτέλεσμα την Κυριακή όποιο και αν είναι αυτό, πρέπει την επόμενη ημέρα να σταματήσουν όλα. Πρέπει η επόμενη ημέρα να μας βρει ενωμένους και αδιαίρετους. Αυτό είναι το πιστεύω μου. Και αυτό πίστευε και ο Παύλος Γιαννακόπουλος στον έναν, ενιαίο και αδιαίρετο Παναθηναϊκό.

Εκείνο εγώ που ζητάω από τον κόσμο, είναι να μου δοθεί η δυνατότητα να προσφέρω με την πολυετή εμπειρία που έχω. Διότι 55 χρόνια ο Παναθηναϊκός ήταν και είναι το σπίτι μου και η εμπειρία που μου έδωσε ο σύλλογος να βρίσκομαι στο αθλητικό γίγνεσθαι, νομίζω πως πρέπει να αξιοποιηθεί».

Για τους λόγους που τον έκαναν να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της «μάνας του λόχου»:

«Κάποιοι απ΄ τους λόγους είναι αυτοί που προανέφερα και οι υπόλοιποι είναι ότι πρέπει να κοιτάξουμε όλα τα αθλήματα δημοφιλή και μη, ώστε να κάνουν πρωταθλητισμό. Ο Παναθηναϊκός έχει μια τεράστια ιστορία, θυμάμαι συγκεκριμένα το 1972, ήμασταν πρωταθλητές σε πάνω από 12 αθλήματα. Έχουμε τεράστια υποδομή.

Από το σύλλογο πέρασαν τεράστιοι αθλητές, Ολυμπιονίκες και να ξέρεις πως όλοι έχουν τιμήσει το σύλλογο. Ο ελληνικός αθλητισμός στάθηκε εξαιτίας των αθλητών που έβγαλε ο Παναθηναϊκός».

Για τη σημερινή διοίκηση και αν υπάρχει κάτι που τον έχει ενοχλήσει:

«Ο κος. Μαλακατές στο συμβούλιο του περασμένου Φεβρουαρίου στη συζήτηση επάνω, μας είπε ότι εγώ αυτός είμαι και σε όποιον αρέσει. Όμως όποιος θέλει μπορεί να συνεχίσει και είναι αποδεκτός. Αυτό με στεναχώρησε και με πείραξε.

Επίσης πριν από λίγες ημέρες, ήρθα σε επικοινωνία μαζί του χωρίς να υπάρχει κάποια εμφανή αντιδικία. Τον ρώτησα κάποια πράγματα και μου ανέφερε πως δεν θα είμαι υποψήφιος και αν επιθυμώ να κατέβω μόνος μου. Τον ευχαρίστησα και κάπως έτσι έθεσα υποψηφιότητα.

Δεν είχε νόημα να μάθω τους λόγους της απόφασής του. Με τις δηλώσεις που έχει κάνει, έχει εξηγήσει πάνω κάτω ότι θέλει οι άνθρωποι γύρω του, να στηρίζουν μόνο αυτά που θέλει εκείνος και ό, τι εκείνος προτείνει. Προφανώς και η δική μου άποψη δεν συμφωνεί με αυτό. Εγώ επιθυμώ να υπάρχει μια ταύτιση απόψεων, να αποφασίσει η πλειοψηφία αλλά οι προτάσεις μας να βοηθάνε. Αν θέλουμε να συμφωνούμε όλοι σε όλα, τότε κάτι δεν κάνουμε σωστά.

Εγώ σαν μέλος του ΔΣ όλα αυτά τα χρόνια δεν έχω διάθεση για αντιπολίτευση στον Παναθηναϊκό, δεν έχω κάνει και ούτε προτίθεμαι να κάνω».

Για την άποψη του κόσμου πως με τις δύο υποψηφιότητες υπάρχει διχασμός:

«Κατά την άποψή μου, Δημοκρατία έχουμε, άλλωστε γι΄ αυτό γίνονται και οι εκλογές. Θεωρώ πως έχω τις δυνατότητες να εκλεγώ και χωρίς καμία απολύτως διάθεση διχασμού.

Πιστεύω πως ο κος. Μαλακατές έχει το προβάδισμα διότι το «φωτοστέφανο» σε μια επιτυχημένη πορεία το παίρνει ο πρόεδρος και είναι απολύτως λογικό. Γι΄ αυτό και θεωρώ πως προηγείται από μένα. Εγώ θεωρώ πως τουλάχιστον το 25% των μελών θα με τιμήσει και θα μου δώσει το δικαίωμα να έχω παρουσία.

Ωστόσο όλα θα τα κρίνει η Γενική Συνέλευση και εκείνη είναι που θα αποφασίσει αν με στείλει σπίτι μου. Όχι ο κος. Μαλακατές. Εκείνος κάνει τις δικές του προτάσεις και καλά κάνει, κι εγώ από την πλευρά μου αυτοπροτείνομαι».

Για τους στόχους και τα πρώτα βήματα εφόσον εκλεγεί στην προεδρεία του Ερασιτέχνη:

«Εγώ για εκείνο που αρχικά ενδιαφέρομαι είναι να μείνει ενωμένος ο Παναθηναϊκός. Ακόμα και τον κο. Μαλακατέ με τη σύμφωνη γνώμη του και με λογική συζήτηση θα τον αξιοποιήσω. Στη συνέχεια θεωρώ πως όλα τα αθλήματα θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα στον πρωταθλητισμό. Όπως είπα και πριν, έχουν τεράστια ιστορία όλα τα αθλήματα».

Για το αν υπάρξει νέα διοίκηση, μήπως κάνει τους αρμόδιους φορείς για το γηπεδικό να καθυστερήσουν κάποιες αποφάσεις:

«Εγώ δεν προτείνω ψηφοδέλτιο. Εγώ δεν προτείνω άλλη λύση. Προτείνω εμένα και θα συνεχίσω μαζί με τα υπόλοιπα ικανά στελέχη που υπάρχουν και μέσα και έξω από τον Παναθηναϊκό. Θα συνεχίσω από εκεί που θα σταματήσει η παρούσα διοίκηση. Δεν πρόκειται να αλλάξω κάτι, ούτε θα προσπαθήσω να καθυστερήσω κάτι».

Για τη σκέψη εκ νέου ενεργοποίησης κάποιων χορηγών σε περίπτωση που εκλεγεί:

«Κοιτάξτε, τα χρήματα που δίνει οποιοσδήποτε χορηγός δεν τα δίνει σε εμένα ή στον κο. Μαλακατέ. Τα δίνει στον Παναθηναϊκό για να αξιοποιηθούν. Σαν ενίσχυση των τμημάτων και οτιδήποτε άλλο. Εγώ σε εκείνο που διαφώνησα με τον κο. Μαλακατέ, είναι ότι πρέπει να σεβόμαστε όλους τους ανθρώπους που δίνουν τα χρήματά τους και την αγάπη τους.

Με διάλογο μπορούμε να διαπιστώσουμε τα πιστεύω τους. Αν είναι για το καλό του Παναθηναϊκού, να το αποδεχθούμε και να προχωρήσουμε. Στην περίπτωση του Θάνου Αραγιάννη, θεωρώ πως ήταν θετικός σε ότι έκανε. Δεν ζήτησε δημοσιότητα ή κάτι άλλο, απλά να προσφέρει ήθελε.

Προφανώς και τους θέλουμε όλους δίπλα μας. Εδώ εγώ δεν κάνω αντιπολίτευση το ξαναλέω. Είδατε ποτέ να βγω να γράψω ή να δηλώσω κάτι; Δεν δημοσίευσα κάτι για κάποιον. Πάντα έκανα συμπολίτευση και αγωνίστηκα γι΄ αυτό».

Για τον κόσμο και γιατί πιστεύει πως αξίζει την στήριξή του:

«Ο κόσμος πρέπει να με στηρίξει γιατί είμαι ένας άνθρωπος που βγήκα μέσα από τον Παναθηναϊκό. Έχω μεγαλώσει και ανδρωθεί μέσα στο σύλλογο και η αγάπη μου για όλο τον Παναθηναϊκό είναι δεδομένη.

Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να αμφισβητεί την αγάπη και την προσφορά μου. Μια φωνή στο Δ.Σ πρέπει θεωρώ να υπάρχει γιατί βοηθά στη συζήτηση και στην εύρεση καλύτερων λύσεων».

Για τη συνεργασία που πρέπει να έχει ο Ερασιτέχνης με ΠΑΕ και ΚΑΕ και αν σε περίπτωση που εκλεγεί γίνουν περισσότερο στενές οι σχέσεις:

«Και η ΠΑΕ και η ΚΑΕ είναι «παιδιά» του Ερασιτέχνη. Ο ΑΟ είναι όπως προείπα η «μάνα του λόχου». Επομένως και οι δυο διοικούντες είναι καλοδεχούμενοι για συνεργασία. Προφανώς και θα έρθω σε επαφή με τον κο. Αλαφούζο, αλλά και με τους διοικούντες του μπάσκετ και τον κο. Γιαννακόπουλο.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να μας ενώνει όπως έλεγε και ο Παύλος Γιαννακόπουλος. Εμείς πρέπει να πρεσβεύουμε το ιδανικό και όπου χρειαστεί να βάζουμε «νερό στο κρασί μας» για την ενότητα. Η εμπειρία μου όσα χρόνια βρέθηκα δίπλα από τον Παύλο Γιαννακόπουλο αυτό μου έχει δείξει».

Για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και την προσπάθεια που έκανε στον Ερασιτέχνη:

«Ο Ερασιτέχνης στη θητεία του Δημήτρη εκσυγχρονίστηκε σε όλα τα επίπεδα. Έγινε νοικοκυρεμένο «μαγαζί». Όλοι βάλαμε «πλάτη» τότε. Βρήκε ένα χρέος περίπου 3,5 εκατ. που δεν άφηνε τον ΑΟ να έχει λειτουργικότητα. Κάθε μέρα είχαμε και ένα εξώδικο. Το οποίο χρέος ήταν τέτοιο για τις τότε δομές που δεν άφηνε περιθώριο.

Ο Δημήτρης κατόρθωσε να το φέρει στα επίπεδα των 400.000 ευρώ. Με δικές του πρωτοβουλίες, με δικά του χρήματα, αλλά και του κόσμου. Έκανε διακανονισμούς, έκανε αγώνα. Αυτό πρέπει να του πιστωθεί. Δημιούργησε ένα ασφαλές πεδίο όπου συνεχίσαμε και στην πορεία. Έτσι ήρθαν οι χορηγοί, έτσι ήρθαν κάποιοι αθλητές. Διέλυσε την οικονομική ανασφάλεια που υπήρχε. Του βγάζω το καπέλο ειλικρινά».

Για τους τίτλους που κατέκτησε τη φετινή σεζόν ο Ερασιτέχνης:

«Η χρονιά είναι απολύτως επιτυχημένη στο 100%. Αν προφανώς εκλεγώ θέλω να συνεχίσω να έχει αυτή την επιτυχία ο Ερασιτέχνης. Άλλωστε σε ένα μέρος της επιτυχίας ήμουν κι εγώ παρόντας. Δεν πειράζεις και δεν αλλάζεις κάτι που θεωρείται επιτυχημένο. Απλά προσπαθείς να συμβάλλεις παραπάνω, ώστε αυτό να εξελιχθεί.

Επομένως νιώθω χαρά και αγαλλίαση γι΄ αυτές τις επιτυχίες. Έχουμε «χτίσει» κάτι σπουδαίο δεν είμαστε εδώ να το γκρεμίσουμε. Έχουμε τις βάσεις τις οικονομικές και θα συνεχίσουμε όλοι μαζί. Αυτό ελπίζω και αυτό θέλω.

Θέλω και το ποδόσφαιρο να έχει ανάλογη ανοδική πορεία. Είμαι υπέρ της προσπάθειας, όμως όλοι μαζί. Κάτι μπορούμε να προσφέρουμε συλλογικά, αλλιώς να πάμε σπίτι μας. Πρέπει να επικρατεί η λογική για το συμφέρον του Ερασιτέχνη. Το ΔΣ πρέπει να λειτουργεί ως «ασπίδα».

Για τα μέλη και τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για να αυξηθούν:

«Να μην ξεχνάμε πως ξεκινήσαμε. Κάναμε συνελεύσεις με 90, 100 και 150 άτομα. Πλέον φτάσαμε να έχουμε 3000 και πλέον μέλη που ψήφισαν για το γηπεδικό. Συνολικά τα μέλη είναι περίπου 4200.

Αυτή η αύξηση προήλθε απ΄ τις ενέργειες του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και τον υπολοίπων που ακολούθησαν. Πρέπει να τα λέμε αυτά και να τα τονίζουμε. Ωστόσο αυτό δεν αρκεί. Θέλει συλλογική προσπάθεια για να έλθει και η περαιτέρω αύξηση. Η δεξαμενή των οπαδών και των φιλάθλων του Παναθηναϊκού είναι τεράστια σε όλο τον πλανήτη.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει παραπάνω μέλη, ωστόσο για να έρθουν αυτοί οι άνθρωποι κοντά μας, θα πρέπει να βλέπουν πρόοδο, δουλειά καθημερινή. Οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν θα πρέπει να είναι πολύπλευρες. Για να αυξηθούν τα μέλη θα πρέπει να τους δίνεις και κάτι. Κάποια προνόμια και κάποιες παροχές για να έρθουν κοντά σου. Να κάνουμε τον κόσμο να αισθανθεί οικογένεια τον Ερασιτέχνη. Είτε είμαι εγώ είτε όχι, θα πρέπει να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία. Θα πρέπει να υπάρξουν και κάποιες μελέτες για να δούμε τι και πως μπορούμε να φέρουμε όλο τον κόσμο κοντά μας.

Γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο θα πρέπει να έρθουν να ψηφίσουν. Με καθαρό μυαλό και κριτήριο πάνω απ΄ όλα το συμφέρον του συλλόγου και την πρόοδό του»!

Για τις τελευταίες κινήσεις με τις μεταγραφές σπουδαίων αθλητών:

«Κάποιος κακόπιστος θα έλεγε πως είναι προεκλογικά τεχνάσματα. Εγώ δεν το πιστεύω όμως σε καμία των περιπτώσεων. Εμένα μου αρέσει που έρχονται παγκοσμίου επιπέδου αθλητές. Δείχνει μια αξιοπιστία και μια «υγεία» σαν σωματείο.

Προφανώς και έρχονται λόγω και των κινήσεων που έχουν γίνει από την προηγούμενη διοίκηση, αλλά και από τις χορηγίες που έχουν γίνει όπως για παράδειγμα αυτή του ΟΠΑΠ. Δεν ήρθαν χαριστικά αυτά τα χρήματα, ήρθαν γιατί είδαν μια αξιοπιστία και μια πρόοδο. Δεν έχει σημασία αν είμαι ή όχι. Αυτή η διαδικασία πρέπει να συνεχιστεί».

Για το ενδεχόμενο μη εκλογής και αν θα στηρίξει τον κο. Μαλακατέ:

«Θα πορευθώ με το νέο ΔΣ που θα προκύψει. Εγώ θα προτείνω με βάση την εμπειρία μου και η πλειοψηφία θα κρίνει τις κινήσεις. Από μένα δεν θα δείτε μομφή προς τον οποιονδήποτε».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...