ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Πονίτκα: Έρχεται με φόρα από το Ευρωμπάσκετ… για να εντυπωσιάσει το ΟΑΚΑ! (Vids)

Ο ανεβασμένος Ματέους Πονίτκα έρχεται στον Παναθηναϊκό για να ισχυροποιήσει την «πράσινη» περιφέρεια. Το Panathinaikos24.gr παρουσιάζει τα νούμερα του παίκτη στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ και τις εντυπωσιακές εμφανίσεις που έκανε.

Πονίτκα: Έρχεται με φόρα από το Ευρωμπάσκετ... για να εντυπωσιάσει το ΟΑΚΑ! (Vids)

Ο Ματέους Πονίτκα είναι καθ΄ οδόν για τον Παναθηναϊκό, για να ενισχύσει την ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς στις θέσεις «2» και «3». Ο Πολωνός έκανε εκπληκτικό τουρνουά στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ, οι εμφανίσεις του εξέπληξαν αρκετές ομάδες, με το «τριφύλλι» να κινείται τάχιστα και να ντύνει στα «πράσινα» τον παίκτη που την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στη Ζενίτ.

Ο 29χρονος αθλητής έρχεται στον Παναθηναϊκό με τη φόρα από τις εμφανίσεις του στο Ευρωμπάσκετ, με τους αριθμούς του στο τουρνουά είναι άκρως εντυπωσιακοί, δίνοντας παράλληλα και μια πρώτη «γεύση» για τον παίκτη που θα απολαμβάνει το κοινό της ομάδας στο ΟΑΚΑ.

Ο Πονίτκα κατέγραψε 13.4 πόντοι, 5.3 ριμπάουντ, 5.7 ασίστ και 1.6 κλεψίματα ανά αγώνα στις εννέα αναμετρήσεις που έδωσε η Πολωνία, που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της, φτάνοντας μέχρι το μικρό τελικό και την τέταρτη θέση. Ο Πολωνός γκαρντ/φόργουορντ, έχει αρκετή εμπειρία στην Ευρωλίγκα, όπως προαναφέραμε έπαιζε πέρσι μέχρι το Μάρτιο στη Ζενίτ, ενώ στο παρελθόν έχει περάσει και από το ισπανικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Τενερίφη.

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 835 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ κατέγραψε και ένα αξιοπρόσεκτο ρεκόρ, καθώς μπήκε στη μικρή λίστα των παικτών που έχουν ολοκληρώσει αγώνα με τριμπλ-ντάμπλ.

Συγκεκριμένα στον αγώνα κόντρα στη Σλοβενία για τα προημιτελικά της διοργάνωσης όπου η Πολωνία έκανε την έκπληξη και άφησε εκτός συνέχειας τη Σλοβενία, ο Πονίτκα είχε 26 πόντους (3/4 δίποντα, 5/13 τρίποντα, 5/6 βολές), 16 ριμπάουντ και 10 ασίστ μαζί με 3 κλεψίματα σε 35:29.

Πλέον, με τον παίκτη ιδιαίτερα ανεβασμένο αγωνιστικά, ο Παναθηναϊκός του Ράντονιτς μπορεί να επενδύσει πάνω του και μαζί με τους Γκριγκόνις, Ουίλιαμς και Παπαγιάννη να φτιάξει μια σούπερ τετράδα που θα προκαλέσει ρίγη συγκίνησης στον κόσμο που αδημονεί για να ξαναδεί το «τριφύλλι» πρωταγωνιστή σε Ελλάδα και Ευρώπη.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.