ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αρθρογραφία

Στην εποχή του VAR, δεν περνάνε οι… Κατσουρανιές!

Ο Κώστας Μανωλιουδάκης καλωσορίζει τους φίλους του ποδοσφαίρου στη νέα πραγματικότητα, που επιτέλους δεν δημιουργεί καρδιές πρωταθλητών με δόλια μέσα και προπαγάνδα.

Στην εποχή του VAR, δεν περνάνε οι… Κατσουρανιές!

Σε άλλες, όχι και τόσο μακρινές, εποχές το άκυρο γκολ του Βρουσάι στο 89’ θα μετρούσε στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και θα βιώναμε για πολλοστή φορά προπαγάνδα του αισχίστου είδους.

Ως εκ τούτου καλό είναι υπενθυμίζουμε σε κάθε ευκαιρία ότι έχει περάσει ανεπιστρεπτί ο καιρός που γινόταν το άσπρο μαύρο, φύγαμε ευτυχώς από τις εποχές που έβγαιναν τα… τανκ και προσλαμβάνονταν διαιτητές «καμικάζι» μιας χρήσης, για να σφυρηλατούν καρδιές πρωταθλητών. Οταν όλα αυτά τα χρόνια έχουν περάσει πριονοκορδέλα με ανεκδιήγητες αποφάσεις το τριφύλλι που έχει βιώσει στο πετσί του σφαγές στο γόνατο, είναι τουλάχιστον εξοργιστικό και θλιβερό μαζί να περιγράφονται φαντασιακές σφαγές και αβάντες απείρου κάλους. 

Τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Welcome στη νέα πραγματικότητα. Δεν είναι η εποχή που ένα τράβηγμα φανέλας μέσα στην περιοχή, για παράδειγμα, θα περνούσε απαρατήρητο και θα λέγαμε στα καφενεία «εγώ αυτό, δεν θα το έδινα». Αυτή πέρασε ανεπιστρεπτί. 

Ο ατσάλινος Παναθηναϊκός «επέστρεψε» την κατάλληλη στιγμή
Ο ατσάλινος Παναθηναϊκός «επέστρεψε» την κατάλληλη στιγμή 4.264 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Είναι η εποχή του VAR παγκοσμίως στο ποδόσφαιρο, όπου υπάρχει γραμμή για το οφ σάιντ που ακόμη και για ένα χιλιοστό θα αποδώσει δικαιοσύνη. 

Η εποχή που θα δουν ξανά και ξανά στο βίντεο μία αμφισβητούμενη θεωρητικά φάση για να αποφανθούν για το δίκιο.  Πώς γίνεται να ευνοείται ο Παναθηναϊκός από τη διαιτησία όταν όλες οι αποφάσεις των διαιτητών σε ροή αγώνα είναι εις βάρος του και χρειάζεται το VAR να παρέμβει για να τις διορθώσεις, ένας Θεός ξέρει. Αν δεν υπήρχε το VAR θα τον είχαν σφάξει στο γόνατο τον Παναθηναϊκό, όπως συνέβαινε χρόνια ολάκερα και τα βαθμολογικά δεδομένα θα ήταν όπως θα ήθελαν να είναι όσοι προπαγανδίζουν και ωρύονται δήθεν για απονομή ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης.   Το παιχνίδι της ενορχηστρωμένης προπαγάνδας, εντούτοις, δεν είναι χθεσινό ούτε χωρίζεται σε εποχές, προ VAR και μετά VAR, όπως συμβαίνει με τα πέναλτι, τα οφ σάιντ και τις απευθείας κόκκινες. Κλείστε τα αυτιά σας. Οπως κάνατε μετά το καθαρό πέναλτι του Πίπα στον Ιωαννίδη στη Λεωφόρο, έτσι και τώρα. Ως προς την επικοινωνία, τις εντυπώσεις και την προπαγάνδα των αντιπάλων, δεν πείθονται ούτε μωρά παιδιά. Ενας λόγος παραπάνω όταν η πλειονότητα του κόσμου μπορεί να κατανοήσει αυτά που βλέπουν τα ματάκια τους.

Αμιγώς ποδοσφαιρικά ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τη φωτιά, διότι έδειξε ότι τον ενδιαφέρει πρωτίστως να μην χάσει για να διατηρήσει τη διαφορά των πέντε βαθμών απέναντι στον Ολυμπιακό. Για καλή του τύχη τα κατάφερε και δεν κάηκε, παρότι δεν είχε κανέναν παίκτη του σε πολύ καλή βραδιά με εξαίρεση τον Μπρινιόλι, που κι αυτός δεν χρειάστηκε να κάνει κάποια φανταστική επέμβαση. Το σημαντικότερο είναι ότι ο Γιοβάνοβιτς διατήρησε το αήττητο απέναντι στους Πειραιώτες, με δύο ακόμα αιώνια ντέρμπι να απομένουν στα πλέι οφ και ότι τον Παναθηναϊκό ακόμα και σε μία μέτρια προς κακή βραδιά θα πρέπει να φτύσεις αίμα για να τον νικήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ