ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βόλεϊ

Έκανε το πρώτο βήμα ο Παναθηναϊκός

Η ομάδα βόλεϊ των Γυναικών του Παναθηναϊκού επικράτησαν με 3-1 της ομάδας της Βούλας και έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης.

Έκανε το πρώτο βήμα ο Παναθηναϊκός

To ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με την Παπαφωτίου στην πάσα, την Ανθούλη διαγώνια, τις Γκρότες και Ανάε ως ακραίες, τις Μέντις και Χατζηευστρατιάδου κεντρικές και την Ρόγκα ως λίμπερο.

Οι «πράσινες» προηγήθηκαν πολύ γρήγορα με μία μικρή διαφορά (2-5), την οποία διατήρησαν και στη συνέχεια (10-13), διατηρώντας στο παιχνίδι τους σταθερές όπως το καλό σερβίς. Η ομάδα της Βούλας σε εκείνο το σημείο κατάφερε να φέρει το σετ στα ίσια (13-13), χάρη σε κάποιες εντυπωσιακές άμυνες που έδωσαν κόντρα επιθέσεις και στη συνέχεια να προσπεράσει με 15-14. Ο Παναθηναϊκός πήρε εκ νέου το προβάδισμα με 17-18, αφού δυνάμωσε το μπλοκ του, αλλά οι γηπεδούχες με αντεπίθεση διαρκείας προσπέρασαν με 22-20. Η Ανθούλη έφερε και πάλι το σετ στα ίσια (22-22), αλλά κάποια λάθη του «τριφυλλιού» έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της Θέτιδας, που με 25-23 έκανε το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ (10-10), αλλά η μαχητική Θέτιδα σε εκείνο το σημείο μετουσίωσε σε πόντους τις καλές άμυνες και προηγήθηκε με 13-10. Ο Γιάννης Καλμαζίδης κάλεσε τάιμ άουτ, ο Παναθηναϊκός έγινε πιο ουσιαστικός και με μεγαλύτερο πλουραλισμό στην επίθεση, με αποτέλεσαν να προσπεράσει με 14-15, ύστερα από πάιπ της Γκρότες. Οι «πράσινες» είχαν το +2 (18-20) μπαίνοντας στην τελική ευθεία του σετ, αλλά η Θέτιδα ισοφάρισε και πάλι (20-20), εκμεταλλευόμενη μία κακή υποδοχή των φιλοξενούμενων. Το 24-24 έστελνε το σετ πέραν των 25 πόντων, με τις «πράσινες» να διατηρούν την ψυχραιμία τους και με 26-28, να παίρνουν το σετ και να ισοφαρίζουν σε 1-1.

Η Θέτιδα ξεκίνησε καλύτερα στο τρίτο σετ και προηγήθηκε 6-3 ύστερα από άσσο της Χάντερμαν, ενώ στη συνέχεια μεγάλωσε το double σκορ (8-4). Ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε και αφού μείωσε σε 8-7, στη συνέχεια ισοφάρισε σε 10-10 με πόντο της Ανάε. Το πρώτο προβάδισμα για τις φιλοξενούμενες ήρθε (11-12), ενώ η Ανθούλη που ηγούνταν της επίθεσης του Παναθηναϊκού ήταν εκείνη που έγραψε το 18-20. Οι «πράσινες» παρουσιάστηκαν βελτιωμένες στην τελική ευθεία του τρίτου σετ και με 20-25, έκαναν το 1-2.

Το «τριφύλλι» συνέχισε με φούρια και στο τέταρτο σετ, όπου και προηγήθηκε με 3-6, αφού οι παίκτριες του Καλμαζίδη πίεζαν την υποδοχή της Θέτιδας. Οι «πράσινες» μεγάλωσαν ακόμα περισσότερο τη διαφορά (9-13), αφού η Θέτιδα είχε χάσει την αποτελεσματικότητά της στην επίθεση, όπως κυρίως στα δύο πρώτα σετ. Ο Παναθηναϊκός είχε βάλει το νερό στο αυλάκι για να φτάσει στη νίκη και αφού μεγάλωσε τη διαφορά σε ασφαλές επίπεδο, έκανε το 17-25 και πήρε τη νίκη με 1-3 σετ.

Τα σετ: 1-3 (25-23, 26-28, 20-25, 17-25)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.