ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γιώργος Πετρίδης

Πρωτότυπη και ΠανΑΘΗΝΑϊκή φανέλα! Ας είναι και γούρικη

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τις νέες εμφανίσεις του Παναθηναϊκού που παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα στο μουσείο της Ακρόπολης.

Πρωτότυπη και ΠανΑΘΗΝΑϊκή φανέλα! Ας είναι και γούρικη

Με άρωμα Παρθενώνα, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε στο μουσείο της Ακρόπολης τις εμφανίσεις του για τη σεζόν 2023-24 δίνοντας το σύνθημα για την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων.

Οι νέες φανέλες του «τριφυλλιού» είναι πρωτότυπες, εντυπωσιακές και έχουν καθαρά και έντονα χρώματα. Το πιο σημαντικό απ’ όλα όμως είναι πως έχουν αποτυπωμένο το πλέον χαρακτηριστικό μνημείο της πόλης των Αθηνών. Της πόλης του συλλόγου, για να μην ξεχνιόμαστε… Εκεί που ανήκει, που έλεγε και το μότο της χθεσινής εκδήλωσης. Είναι ξεκάθαρα μια ΠανΑΘΗΝΑϊκή φανέλα!

Να πούμε ότι ήταν μια ιδέα που δούλευαν καιρό οι άνθρωποι του «εξάστερου» σε συνεργασία φυσικά με την Adidas, η οποία προχώρησε στην υλοποίηση και στην «παραγωγή» του συγκεκριμένου, ιδιαίτερου σχεδίου.

Παναθηναϊκός σε… νηστεία, αλλά τη Μεγάλη Πέμπτη πρέπει να τρώει σίδερα
Παναθηναϊκός σε… νηστεία, αλλά τη Μεγάλη Πέμπτη πρέπει να τρώει σίδερα 1.594 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Από ‘κει και πέρα, το γούστο είναι υποκειμενικό και καθαρά προσωπική υπόθεση. Σε κάποιους (φίλους της ομάδας ή όχι) αρέσουν πολύ οι εμφανίσεις, κάποιοι άλλοι τις θεωρούν… άσχημες. Σεβαστές όλες οι απόψεις, αν και νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε πως πρόκειται για μια πρωτότυπη φανέλα, τουλάχιστον στα ελληνικά δρώμενα.

Το θέμα είναι να αποδειχθεί και γούρικη. Να συνδυαστεί η συγκεκριμένη εμφάνιση με επιτυχίες και τρόπαια. Αλήθεια, ποιος θυμάται τις φανέλες που φορούσαν οι αθλητές σε κακές χρονιές κάποιας ομάδας; Προφανώς και υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά (μεταξύ μας) είναι ελάχιστες…

Αυτό πάντως που διαπιστώσαμε στη σχετική εκδήλωση είναι ότι το κλίμα μέσα στην ομάδα αλλάζει. Η αύρα που επικρατεί, είναι διαφορετική σε σχέση με τα όσα βιώσαμε τα τελευταία χρόνια. Πλέον βλέπεις χαμόγελα και αισιόδοξες φάτσες. Δεν υπάρχει αυτή η «μαυρίλα» που συνόδευε τον «οργανισμό» την προηγούμενη τριετία.

Η αλήθεια είναι ότι γίνεται τρομερή προσπάθεια για να εξαλειφθεί κάθε ίχνος της συγκεκριμένης «μαυρίλας» που σκέπαζε τον ουρανό του «εξάστερου». Και σε αυτό μπορεί να βοηθήσει το μερικώς ανακαινισμένο ΟΑΚΑ, πλην του πλήρως αναβαθμισμένου ρόστερ. Βέβαια, θα χρειαστεί βέβαια χρόνο και τεράστια υπομονή για να χτιστεί κάτι όμορφο.

Ο Αταμάν πάντως φαίνεται αποφασισμένος για να επαναφέρει τον Παναθηναϊκό εκεί όπου ανήκει. Το δηλώνει άλλωστε σε κάθε ευκαιρία. Ο Τούρκος προπονητής διακατέχεται από περίσσια αισιοδοξία και έχει καταφέρει ήδη να «κερδίσει» τους παίκτες του.

Τώρα, οι «πράσινοι» ετοιμάζονται για τα ματς του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», που θα αποτελέσει την πρόβα τζενεράλε για τη νέα σεζόν. Εκεί θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε μια πιο σαφή εικόνα για τα προτερήματα και τις αδυναμίες της ομάδας…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.