ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

To σούπερ ματς του Κώτσιρα: Το 93% στις πάσες, τα 4 καθοριστικά κοψίματα και η ασίστ!

Ο Γιάννης Κώτσιρας ήταν εκ των πρωταγωνιστών του Παναθηναϊκού στη νίκη επί της Βιγιαρεάλ, με τα στατιστικά του να επιβεβαιώνουν ότι έκανε εμφάνιση... καριέρας! Το Panathinaikos24.gr αναλύει.

To σούπερ ματς του Κώτσιρα: Το 93% στις πάσες, τα 4 καθοριστικά κοψίματα και η ασίστ!

Ο Παναθηναϊκός πήρε μια σημαντική νίκη επί της Βιγιαρεάλ στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, με τον Γιάννη Κώτσιρα να είναι ο εκ των πρωταγωνιστών της επικράτησης του τριφυλλιού. Ο Έλληνας μπακ έδωσε μαγική ασίστ στον Φώτη Ιωαννίδη, την οποία την εκμεταλλεύτηκε ο 23χρονος φορ και άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη.

Ωστσόσο, ο Κώτσιρας ήταν γενικότερα πολύ καλός στο παιχνίδι. Αμυντικά δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα, ενώ είχε 2-3 καίριες επεμβάσεις σε φάσεις που η Βιγιαρεάλ μπορούσε να μπει επικίνδυνα στην περιοχή του τριφυλλιού. Επιπρόσθετα, στο δεύτερο ημίχρονο είχε και μια ευκαιρία να σκοράρει, όταν άλλαξε υπέροχα την μπάλα με τον Παλάσιος, πάτησε περιοχή, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ.

Όλα αυτά επιβεβαιώνονται και από το «sofascore», όπου τον ανέδειξε ως καλύτερο παίκτη του γηπέδου με βαθμολογία 7.7. Παράλληλα το ποσοστό επιτυχίας στις πάσες του ήταν πραγματικά εκπληκτικό. Για την ακρίβεια είχε 38 επιτυχημένες πάσες στις 41 πάσες που πραγματοποίησε. Επιπρόσθετα, είχε τρία καθοριστικά… διωξίματα πέρα από την  ασίστ στο γκολ του Ιωαννίδη στο πρώτο ημίχρονο.

Δεν τους βλέπει καν: ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στατιστικά του Σλούκα στα δυο ματς με τη Μακάμπι!
Δεν τους βλέπει καν: ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στατιστικά του Σλούκα στα δυο ματς με τη Μακάμπι! 446 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Επιπλέον στον… αέρα είχε κέρδισε με επιτυχία την μία μονομαχία την οποία είχε, ενώ πραγματοποίησε 4/4 μακρινές μπαλιές. Με λίγα λόγια από τα στατιστικά φαίνεται ξεκάθαρα ότι ήταν από τους κορυφαίος του τριφυλλιού στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Γιάννης Κώτσιρας κάθε χρόνο εμφανίζεται όλο και καλύτερος, παρότι πολλοί περίμεναν να μην καταφέρει να ανταποκριθεί κόντρα στην Βιγιαρεάλ, η οποία μεσοεπιθετικά έχει ποδοσφαιριστές που μπορεί να κάνουν την διαφορά. Ο Κώτσιρας λοιπόν όχι μόνο κατάφερε να… σβήσει τον παίκτη που έπεφτε πάνω του, αλλά μπόρεσε να γίνει επικίνδυνος και στο επιθετικό τρίτο της Βιγιαρεάλ.

Μια ώριμη εμφάνιση που έρχεται να… κουμπώσει με τις πολύ καλές εμφανίσεις του Βαγιαννίδη κατά τη διάρκεια των προκριματικών. Με λίγα λόγια οι εμφανίσεις των δύο δεξιών μπακ δικαιώνουν την απόφαση του Γιοβάνοβιτς και της διοίκησης του Παναθηναϊκού να μην κινηθούν για παίκτη στην θέση αυτή.

Η βελτίωση του Κώτσιρα όλο αυτά τα χρόνια που φοράει το τριφύλλι πιστώνεται στον Σέρβο προπονητή, ο οποίος άναψε το πράσινο φως στην διοίκηση να τον φέρει από τον Αστέρα Τρίπολης πριν από τρία χρόνια. Από την άλλη ο Κώτσιρας τον δικαιώνει συνεχώς με τις πολύ καλές εμφανίσεις που πραγματοποιεί.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.