ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Πρωταθλητής χειμώνα με μπαλάρα, Φωτάρα και Αϊτόρ ψυχάρα!

Επιστροφή στη Λεωφόρο, επιστροφή στις εύκολες βραδιές. Με τον Ιωαννιδη να... κερνάει και να πίνει και τον Αϊτόρ να μας θυμίζει την κλάση του με γκολάρα, οι πράσινοι επικράτησαν με άνεση του ΟΦΗ με 4-0 και κλείνουν τον πρώτο γύρο στην κορυφή της βαθμολογίας. Συν τρία από Ολυμπιακό, συν τέσσερα από την ΑΕΚ που παίζει αύριο.

Πρωταθλητής χειμώνα με μπαλάρα, Φωτάρα και Αϊτόρ ψυχάρα!

Επιστροφή στη Λεωφόρο, επιστροφή στις εύκολες βραδιές. Με τον Ιωαννιδη να… κερνάει και να πίνει και τον Αϊτόρ να μας θυμίζει την κλάση του με γκολάρα, οι πράσινοι επικράτησαν με άνεση του ΟΦΗ με 4-0 και κλείνουν τον πρώτο γύρο στην κορυφή της βαθμολογίας. Συν τρία από Ολυμπιακό, συν τέσσερα από την ΑΕΚ που παίζει αύριο.

Μαγικός ο Φώτης Ιωαννίδης με δύο γκολ μία δύο ασίστ, από ένα γκολ Παλάσιος και Αϊτόρ.

To ματς Μόλις στο 2ο λεπτό ο ΟΦΗ κατάφερε να απειλήσει την εστία του Λοντίγκιν, με τον Ντικό να πατάει περιοχή, να σουτάρει από θέση μέσα αριστερά, αλλά τον τερματοφύλακα των «πρασίνων» να διώχνει σε κόρνερ. Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 6’, όταν μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας ο Τζούριτσιτς σούταρε από διαγώνια και αριστερά της αντίπαλης περιοχής, όμως ο Μπάουμαν μπλόκαρε.

Ο Πελίστρι, η  πιθανότητα για φορ και… ο Μπακαμπού!
Ο Πελίστρι, η πιθανότητα για φορ και… ο Μπακαμπού! 27.648 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το «τριφύλλι» ανέβασε στροφές και είχε νέα καλή ευκαιρία στο 9’. Από εκτέλεση φάουλ του Μλαντένοβιτς από αριστερά της περιοχής του ΟΦΗ, ο Παλάσιος σούταρε στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Αμπάντα που είχε κλείσει τη γωνιά, με αποτέλεσμα να περάσει ο κίνδυνος για τους κρητικούς.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έψαχναν περισσότερο το γκολ σε σχέση με τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι μετά από την πρώτη φάση στο ματς δεν έδειχναν να είναι απειλητικοί. Έτσι, στο 16’ ο Παναθηναϊκός δημιούργησε νέα καλή φάση, από εκτέλεση φάουλ του Βιλένα και κεφαλιά του Αράο, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στο 18’ οι «πράσινοι» χτύπησαν στην κόντρα, αλλά το σουτ του Ιωαννίδη κόντραρε.

Ο Παναθηναϊκός στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου ήταν ανώτερος του ΟΦΗ, όμως το επίπεδο της έντασης στο παιχνίδι του δεν ήταν τέτοιο για να μπορέσει να διασπάσει την πολυπρόσωπη και καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων. Έτσι, οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς έβαλαν στο παιχνίδι τους και τα μακρινά σουτ, με τον Βιλένα να δοκιμάζει το πόδι του έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΟΦΗ, μετά από κλέψιμο, αλλά την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ. Όλα αυτά στο 27ο λεπτό της αναμέτρησης.

Στο 30’ η υπεροχή του Παναθηναϊκού απέδωσε καρπούς. Ο Αϊτόρ έκανε όμορφη κάθετη στον Ιωαννίδη, εκείνος υποδέχτηκε την μπάλα στη μεγάλη περιοχή και ανατράπηκε από τον Πασαλίδη. Ο Τζήλος έδειξε στο σημείο του πέναλτι και ο Έλληνας επιθετικός δεν λάθεψε γράφοντας το 1-0 στο 34’.

Στο 40’ ο ΟΦΗ προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, με τον Καρώ να μπαίνει στη θέση του Πασαλίδη. Στο 43ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι είχαν καλή στιγμή με γέμισμα του Αμπάντα από αριστερά, αλλά τον Μαρινάκη να μην μπορεί να κάνει την προβολή στο δεύτερο δοκάρι.

Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου άνηκε στον Παναθηναϊκό, με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ έχασε σημαντική ευκαιρία για την ισοφάριση στο 57’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Μεγιάδο και καρφωτή κεφαλιά του Φελίπε, με τον Λοντίγκιν να αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ.

Ομως ο Παναθηναϊκός βρήκε και δεύτερο τέρμα με τον Αϊτόρ στο 62’, εν μέσω αποθέωσης, μετά από υπέροχη πάσα του Παλάσιος και τρομερή ντρίμπλα του Ισπανού μεσοεπιθετικού στον Βούρο (2-0).

Επτά λεπτά αργότερα ο Μαντσίνι έδωσε στον Ιωαννίδη κι αυτός έβγαλε τετ α τετ τον Παλάσιος που με δεξί σουτ διαμόρφωσε το 3-0 για τον Παναθηναϊκό απλοποιώντας τα πράγματα στο 69’.

Στο 74’ ο Μπάουμαν έδιωξε εντυπωσιακά το δυνατό σουτ του Βιλένα από το ύψος του πέναλτι, όπως και στο 76’ σε πλασέ του Ιωαννίδη από τη μικρή περιοχή.

Το κερασάκι στην πράσινη τούρτα με το τελικό 4-0 έβαλε ο Ιωαννίδης στο 90+2’ μετά από βολέ του Λοντίγκιν, παίρνοντας το ριμπάουντ από το αρχικό του πλασέ που βρήκε στο κάθετο δοκάρι.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Αράο, Μλαντένοβιτς (70’ Χουάνκαρ), Τζούρισιτς (64’ Μπερνάρ), Πέρεθ (78’ Ζέκα), Βιλένα, Παλάσιος (78’ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης, Αϊτόρ (64’ Μαντσίνι).

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας / 5-3-2): Μπάουμαν, Μαρινάκης (66’ Λάρσον), Βούρος, Πασαλίδης (λ.τ. 40’ Καρώ), Θοράρινσον, Αμπάντα, Μεγιάδο (79’ Νέιρα), Γκαγέγκος (66’ Τοράλ), Γκλάζερ, Ντίκο (66’ Ριέρα), Φελίπε.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.