ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Νέα σοκαριστική γκέλα στη Λεωφόρο και στο -3 από την κορυφή ο Παναθηναϊκός

Ιδανικός αυτόχειρας στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» παρότι προηγήθηκαν με τον Παλάσιος στο πρώτο ημίχρονο, πλήρωσαν το κάκιστο δεύτερο ημίχρονο, έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σένκεφελντ, ισοφαρίστηκαν από αυτογκόλ του Αράο και γλίτωσαν από μυθικό κάζο κόντρα στην Κηφισιά . Δεύτερη σερί γκέλα στο πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό να μένει στο -3 από την κορυφή δυο αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου.

Νέα σοκαριστική γκέλα στη Λεωφόρο και στο -3 από την κορυφή ο Παναθηναϊκός

Ιδανικός αυτόχειρας στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» παρότι προηγήθηκαν με τον Παλάσιος στο πρώτο ημίχρονο, πλήρωσαν το κάκιστο δεύτερο ημίχρονο, έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σένκεφελντ, ισοφαρίστηκαν από αυτογκόλ του Αράο και γλίτωσαν από μυθικό κάζο κόντρα στην Κηφισιά . Δεύτερη σερί γκέλα στο πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό να μένει στο -3 από την κορυφή δυο αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου.

Το ματς

Το ματς ξεκίνησε με καλό ρυθμό και τον Παναθηναϊκό να πυκνώνει από νωρίς τις επισκέψεις του στην περιοχή της Κηφισιάς. Στο 2’ ο Παλάσιος βρέθηκε με την μπάλα μέσα στη μικρή περιοχή των φιλοξενούμενων, αλλά δεν είχε σωστή τελική επιλογή στην ασίστ που προσπάθησε να δώσει, επιτρέποντας στους αμυνόμενους να απομακρύνουν. Στο 5ο λεπτό από ένα διαγώνιο σουτ του Λημνιού, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999 61.017 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η πρώτη τελική φάση για την ομάδα των βορείων προαστίων ήρθε στο 6ο λεπτό, όταν ο Κλωναρίδης κάλυψε πολλά μέτρα με την μπάλα και σούταρε έξω από την περιοχή, για να μπλοκάρει εύκολα ο Λοντίγκιν. Η πρώτη πολύ μεγάλη στιγμή για τους γηπεδούχους έγινε στο 15’, όταν ο Ιωαννίδης βγήκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Αναγνωστόπουλο, αλλά το τελείωμά του ήταν χλιαρό και ο τερματοφύλακας της Κηφισιάς απέκρουσε. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Παλάσιος σούταρε μέσα και δεξιά από την περιοχή αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Έχοντας συμπληρώσει 16 λεπτά αγώνα ο Βαφέας πέρασε στη θέση του Τσάπμαν, σε μία αναγκαστική αλλαγή για τους φιλοξενούμενους.

Οι προσπάθειες των παικτών του Τερίμ για να ανοίξουν το σκορ συνεχίστηκαν, όταν στο 22’ ο Μπακασέτας με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ πέρασε την μπάλα, που κόντραρε, κάτω από το τείχος, αλλά ο Αναγνωστόπουλος ήταν σε ετοιμότητα, μπλοκάροντας σταθερά. Νέα επίσκεψη για τους γηπεδούχους στο 27’ με εκτέλεση του Μπακασέτα, κεφαλιά του Αράο και την μπάλα να φτάνει στον Βαγιαννίδη στο δεύτερο δοκάρι, αλλά εκείνος άργησε να σουτάρει και η μπάλα απομακρύνθηκε.

Η Κηφισιά είχε βάλει δύσκολα στην δημιουργία του Παναθηναϊκού. Παρά ταύτα στο 32’ ο Κώτσιρας πέρασε όμορφη κάθετη στον Ιωαννίδη, αλλά εκείνος με σουτ στην κίνηση σημάδεψε άουτ, σε μία φάση που ήταν υπό πίεση.

Η υπεροχή του «τριφυλλιού» στο ματς μετουσιώθηκε σε γκολ στο 37’. Ο Κώτσιρας βρήκε ωραία με κάθετη τον Ιωαννίδη, που είχε τραβηχτεί έξω από την περιοχή. Εκείνος με νέα κάθετη πέρασε την μπάλα στον Παλάσιος και ο Αργεντινός με διαγώνιο συρτό σουτ από μέσα δεξιά στη μεγάλη περιοχή νίκησε τον Αναγνωστόπουλο διαμορφώνοντας το 1-0!

Ένα σουτ του Μπαρμπόσα στο 45’+4’ και μία εύκολη επέμβαση του Λοντίγκιν, ήταν η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους, που βρήκε τους γηπεδούχους σε θέση οδηγού (1-0).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε χωρίς κάποια αλλαγή στη σύνθεσή του, σε αντίθεση με την Κηφισιά, όπου ο Γιόβαντσιτς πέρασε στη θέση του Πρίτσα.

Η Κηφισιά μπήκε πιο επιθετικά στην επανάληψη, την ώρα που ο Παναθηναϊκός δεν έδειχνε ιδιαίτερα θερμός για να πετύχει το δεύτερο γκολ. Όλα αυτά στο πρώτο δεκάλεπτο, όπου οι «πράσινοι» είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά οι φιλοξενούμενοι όποτε την κέρδιζαν έβγαιναν απειλητικά στην κόντρα.

Στο 59’ από ωραία συνεργασίας του Λημνιού με τον Παλάσιος, εκείνος σκοράρε για δεύτερη φορά στο ματς, αλλά μετά από υπόδειξη του VAR το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Δύο λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Παλάσιος να σπάει για τον επερχόμενο Λημνιό, στην αντεπίθεση, αλλά τον Βαφέα να διώχνει σε κόρνερ, αποφεύγοντας οριακά το αυτογκόλ!

Ο Μπράτσος αμέσως μετά (62’) προχώρησε σε διπλή αλλαγή καθώς οι Μπιφούμα και Τετέι να μπαίνουν αντί των Μενέντες και Οζέγκοβιτς. Μάλιστα, σε μία κούρσα του Τετέι στο 64’, ο Σένκεφελντ σε προσπάθειά του να διώξει σήκωσε ψηλά το πόδι του, βρίσκοντας τον επιθετικό της Κηφισιάς. Ο Ευαγγέλου αποφάσισε να τιμωρήσει τον Ολλανδό με κόκκινη κάρτα, αφήνοντας έτσι τον Παναθηναϊκό με παίκτη λιγότερο για τη συνέχεια.

Σα να μην έφτανε αυτό, οι «πράσινοι» είδαν τους φιλοξενούμενους να δημιουργούν δύο φάσεις σε ένα λεπτό και να βρίσκουν το γκολ της ισοφάρισης. Αρχικά στο 68’ ο Λοντίγκιν απέκρουσε στο «Γ» μετά από εκτέλεση του Μιλίσεβιτς και έπειτα ο Αράο απομάκρυνε σε κόρνερ.

Αμέσως μετά η Κηφισιά είχε και νέα επίθεση, ο Μιλίσεβιτς σούταρε, ο Αράο έβαλε το κεφάλι του στην μπάλα και άθελά του της άλλαξε πορεία, για να καταλήξει στη συνέχεια στα δίχτυα για το 1-1.

Τα νέα δεδομένα στον αγώνα έφεραν τον Παρρά στη θέση του Μποτία, στη νέα αλλαγή της Κηφισιάς στο 74’, ενώ στο 76’ οι Μαντσίνι και Γερεμέγεφ μπήκαν αντί των Λημνιού και Μπακασέτα. Οι «πράσινοι» ήθελαν τη νίκη και έτσι έπαιξαν με δύο επιθετικούς, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα.

Η Κηφισιά κλείστηκε στην περιοχή της, ενώ ο Παναθηναϊκός έψαχνε μία καλή δημιουργία για να απειλήσει τον Αναγνωστόπουλο. Η καλή φάση ήρθε στο 85’ από κάθετη του Γερεμέγεφ στον Ιωαννίδη, αλλά ο Έλληνας φορ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αναγνωστόπουλο, που απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 91’ η Κηφισιά έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν ο Μπιφουμά έφυγε μόνος του απέναντι από τον Λοντίγκιν, πλάσαρε, η μπάλα κόντραρε στον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού έχοντας πορεία προς το τέρμα, αλλά ο Ούγκο πρόλαβε την τελευταία στιγμή και απομάκρυνε σε κόρνερ, πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Βιλένα και Αϊτόρ μπήκαν αντί των Μλαντένοβιτς και Βαγιαννίδη στο 92’, απομένοντας πέντε λεπτά για το τέλος. Στο χρόνο που απέμενε τίποτα δεν άλλαξε με το 1-1 να μένει ως το τέλος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.