ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποστολή στην Αυστρία 2024

Πιστός στις αρχές του ο Αλόνσο: Ταχύτητα στην κυκλοφορία και κίνηση συνεχώς (vid)

Δουλειά στη γρήγορη κυκλοφορία και στις διαρκείς κινήσεις στον χώρο στη σημερινή πρωινή προπόνηση του Παναθηναϊκού. Αποστολή στο Σλάντμινγκ: Διονύσης Δεσύλλας.

Πιστός στις αρχές του ο Αλόνσο: Ταχύτητα στην κυκλοφορία και κίνηση συνεχώς (vid)

Σκληρή δουλειά με έμφαση στην κυκλοφορία της μπάλας, αλλά και δίτερμα περιλάμβανε το σημερινό πρόγραμμα προπόνησης του Παναθηναϊκού στο Σλάντμινγκ της Αυστρίας, με τους παίκτες του τριφυλλιού να δουλεύουν για περίπου μιάμιση ώρα πάνω στα «θέλω» του Ντιέγκο Αλόνσο.

*Το πρόγραμμα ξεκίνησε με το καθιερωμένο “ζέσταμα”, ενώ ακολούθησαν ασκήσεις με πάσες. Ο Ουρουγουανός τεχνικός του τριφυλλιού και οι συνεργάτες του έδιναν οδηγίες για μεταβιβάσεις της μπάλας και άμεση κίνηση στον χώρο προκειμένου να υπάρξει γρήγορη κυκλοφορία. Όλα αυτά πραγματοποιήθηκαν σε υψηλό τέμπο, συνοδεία… επισημάνσεων για “run” και “total speed” από το staff.

*Τη… σκυτάλη πήρε το παιχνίδι κατοχής “9 εναντίον 9” με τρεις “μπαλαντέρ” (Μάγκνουσον, Πάλμερ Μπράουν και Μπρέγκου). Στη συγκεκριμένη άσκηση μάλιστα η οποία περιλάμβανε τρεις κατοχές ο Αλόνσο ζητούσε γρήγορες εναλλαγές της μπάλας και κάθετο παιχνίδι. Ο Ουρουγουανός προπονητής, όταν δεν είδε αυτό που ήθελε από τους παίκτες του σταμάτησε μια φορά την άσκηση, ενώ αντίθετα τους επιβράβευσε όταν έκαναν αυτά που πρέπει.

Έκπληξη με Ίβανσιτς στην προπόνηση του Παναθηναϊκού!
Έκπληξη με Ίβανσιτς στην προπόνηση του Παναθηναϊκού! 3.255 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

* Ακολούθησε διπλό “10 εναντίον 10” στο μισό γήπεδο με μπαλαντέρ τον Μπρέγκου, και με τις ομάδες να απαρτίζονται από τους εξής:

Πράσινοι: Γεντβάι, Βαγιαννίδης, Τσόκαϊ, Φικάι, Ρούμπεν, Βιλένα, Μαντσίνι, Τζούριτσιτς, Γερεμέγεφ.

Πορτοκαλί: Σένκεφελντ, Αράο, Κυριόπουλος, Κάτρης, Ζέκα, Τρουιγέ, Αϊτόρ, Νίκας, Νταμπίζας.

Για μια ακόμη φορά, ο Ντιέγκο Αλόνσο, ζητούσε διαρκή κίνηση και γρήγορες εναλλαγές της μπάλας. Αυτό που ήθελε να βλέπει ήταν οι παίκτες να παίζουν το “1-2” και να ακολουθεί διαρκώς κίνηση στον χώρο έτσι ώστε να δημιουργούνται ελεύθεροι χώροι. Το μοναδικό γκολ που επιτεύχθηκε στο δίτερμα ήρθε από τον Γουίλιαν Αράο με κεφαλιά.

Δυστυχώς δεν έλειψε και ο πρώτος τραυματισμός της προετοιμασίας. Άτυχος ήταν ο νεαρός Χρήστος Κρυπαράκος ο οποίος υπέστη θλάση πρώτου με δευτέρου βαθμού στον ορθό μηριαίο και θα χάσει το υπόλοιπο της προετοιμασίας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.