ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Παναθηναϊκός: Νέοι και… Νίκας «άρπαξαν» την ευκαιρία τους και άφησαν θετικές εντυπώσεις στον Αλόνσο

Ο Παναθηναϊκός σε ένα φιλικό προπονητικού χαρακτήρα με στόχο το... ξεμούδιασμα νίκησε την Χάους Ιμ Έμσταλ με σκορ 14-0 με τον Ντιέγκο Αλόνσο να χρησιμοποιεί πολλούς νέους ποδοσφαιριστές από τους οποίους αν μη τι άλλο έμεινε ικανοποιημένος.

Παναθηναϊκός: Νέοι και... Νίκας «άρπαξαν» την ευκαιρία τους και άφησαν θετικές εντυπώσεις στον Αλόνσο

Καταιγιστικό, το πρώτο δείγμα του Παναθηναϊκού ο οποίος σε ένα φιλικό ξεμούδιασμα επικράτησε 14-0 της Χάους Ιμ Έμσταλ στο πρώτο ματς προετοιμασίας του επί αυστριακού εδάφους.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο είδε την ομάδα του να βγάζει μερικά από τα πρώτα στοιχεία που ήθελε να δει στο παιχνίδι της με συνεχείς εναλλαγές της μπάλας και πρέσινγκ, ωστόσο χρήσιμα συμπεράσματα δεν μπορούν να βγουν εξαιτίας της πολύ χαμηλής δυναμικότητας της αντιπάλου.

Οι απουσίες, αλλά και ο χαρακτήρας του ματς, έδωσαν το δικαίωμα στον Ουρουγουανό τεχνικό να χρησιμοποιήσει αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές οι οποίοι άρπαξαν την ευκαιρία βγάζοντας ασπροπρόσωπο τον προπονητή τους.

Απίστευτος Τσέριν: Έτρεξε 16 χλμ. στον προημιτελικό με Πορτογαλία και τους ξεπέρασε όλους!
Απίστευτος Τσέριν: Έτρεξε 16 χλμ. στον προημιτελικό με Πορτογαλία και τους ξεπέρασε όλους! 4.881 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αρχικά η ενδεκάδα απαρτιζόταν από τους: Λίλο, Κάτρη, Γεντβάι, Τσοκάι, Κυριόπουλο, Ζέκα, Νίκα, Τρουιγιέ, Μαντσίνι, Τζούρισιτς, Νταμπίζα.

Φυσικά για τον νεαρό Αλβανό τερματοφύλακα σχόλιο δεν μπορεί να γίνει αφού κυριολεκτικά δεν… ακούμπησε μπάλα, όπως και ο Καρακασίδης που τον αντικατέστησε λίγο πριν το τέλος.

Άκρως θετικές εντυπώσεις ωστόσο άφησαν στο πρώτο 45λεπτο οι Κάτρης, Κυριόπουλος και Νταμπίζας. Οι δυο πρώτοι αγωνίστηκαν ως ακραίοι μπακ, (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), με τον Κυριόπουλο μάλιστα να παίζει σε μια θέση που δεν γνώριζε καλά. Οι δυο νεαροί που έχουν διαπρέψει με την Κ19 είχαν πολύ σωστές μεταβιβάσεις, “υπακούοντας” στα θέλω του Ντιέγκο Αλόνσο, παίζοντας κάθετα και έχοντας σωστή “επικοινωνία” τόσο με τους δυο εξτρέμ (Μαντσίνι-Τζούριτσιτς), όσο και με τους χαφ.

Σε ό,τι αφορά τον Νταμπιζα, o 20χρονος φορ, είχε πιθανότατα την καλύτερη παρουσία. Και αυτός προϊόν της πράσινης ακαδημίας και γνωρίζοντας αρκετούς από τους συμπαίκτες τους κατάφερε να μοιράσει ασίστ και να πετύχει ένα όμορφο γκολ στο 40′ για το 6-0 του Παναθηναϊκού! Αρκετές “μάχες” εκ των οποίων οι περισσότερες κερδισμένες και σωστές τοποθετήσεις, αλλά και κινήσεις στο γήπεδο για τον Νταμπίζα που αντικαταστάθηκε από τον Γερεμέγεφ των τριών τερμάτων.

Στο δεύτερο ημίχρονο από τους εννέα που πέρασαν στο ματς, οι δυο ήταν ο Έλτον Φικάι και ο Αντριάνου Μπρέγκου. Ο πρώτος βρίσκεται για δεύτερη φορά σε προετοιμασία με τον Παναθηναϊκό και “εκμεταλλευόμενος” το γεγονός ότι ο Μλαντένοβιτς απουσιάζει λόγω των υποχρεώσεων του με τη Σερβία στο Euro, αγωνίστηκε ξανά ως αριστερός μπακ, αφήνοντας και πάλι θετικές εντυπώσεις.

Ο Μπρέγκου από την άλλη έσπασε το ρόδι στις προετοιμασίες, αλλά και στα γκολ. Ο 18χρονος μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε ως δεξιός εξτρέμ και έκανε πολύ καλό ματς πετυχαίνοντας ένα όμορφο γκολ για τον Παναθηναϊκό για το 9-0.

Βλέπεις… Νίκας είναι καλό!

Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε σε ολόκληρο το ματς ήταν ο Γιώργος Νίκας. Μια “γεννιά” πάνω από τους προαναφερθέντες και με μια δόση εμπειρίας, ο 24χρονος χαφ ήταν εξαιρετικός και έδειξε ότι μπορεί να κάνει τον Αλόνσο να υπολογίζει σε αυτόν.

Στην πρώτη του προετοιμασία με τον Παναθηναϊκό, ο Νίκας είχε πολύ καλή παρουσία με δυο γκολ και ισάριθμες ασίστ, αλλά και τρεξίματα. Αρκετές πάσες στον άξονα και κάθετες κινήσεις προς την περιοχή, αλλά και ικανότητα να τελειώνει τις φάσεις.

Δεδομένα ο Νίκας θα μπορέσει να αποτελέσει λύση σε ματς χαμηλότερης δυναμικής, ωστόσο το δείγμα που δείχνει στην προετοιμασία αφήνει καλές εντυπώσεις και παρουσιάζει έναν πολλά υποσχόμενο παίκτη.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.