ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποστολή στην Αυστρία 2024

Δουλειά σε επιθετικό transition και οργανωμένη άμυνα – Τελειώματα και γκολ! (vids)

Στην δεύτερη εβδομάδα μπήκε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού. Αποστολή στο Σλάντμινγκ: Διονύσης Δεσύλλας.

Δουλειά σε επιθετικό transition και οργανωμένη άμυνα - Τελειώματα και γκολ! (vids)

Η σκλήρή δουλειά για τον Παναθηναϊκό στο Σλάντμινγκ της Αυστρίας συνεχίζεται με τους “πράσινους” να προπονούνται σήμερα το πρωί, βγάζοντας ένα φουλ πρόγραμμα με αρκετές και διαφορετικές ασκήσεις.

Η προπόνηση άρχισε με βάρη στο γυμναστήριο και στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές βγήκαν στο γήπεδο. Οι πράσινοι έπαιξαν ποδοβόλεϊ, την ώρα που οι τερματοφύλακες δούλεψαν ξεχωριστά υπό τις οδηγίες του προπονητή των γκολκίπερ, Γιώργου Μουντάκη. Στο ποδοβόλεϊ δόθηκαν… μάχες για τον τελική νικητή, οι ποδοσφαιριστές είχαν φουλ διάθεση και τα έδωσαν όλα με αποτέλεσμα στο τέλος να υπάρχει ισοβαθμία στην πρώτη θέση από τις παρακάτω τριάδες:

Μπακασέτας, Κώτσιρας, Λημνιός Τζούριτσιτς, Κάτρης, Μπρέγκου

Παναθηναϊκός: “Πάτησε” Αυστρία και προπονείται αύριο ο Μπάλντοκ
Παναθηναϊκός: “Πάτησε” Αυστρία και προπονείται αύριο ο Μπάλντοκ 1.065 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τακτική με τρανζίσιον και αμυντική συμπεριφορα

Ο Ντιέγκο Αλόνσο συνέχισε με τους παίκτες του για να δουλέψει για μια ακόμη μέρα στο κομμάτι της τακτικής. Οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν στις παρακάτω ομάδες:

Πορτοκαλί: Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Αράο, Μπακασέτας, Βιλένα, Μαντσίνι, Τζούριτσιτς, Γερεμέγεφ.

Πράσινοι: Λοντίγκιν, Τσόκαϊ, Κάτρης, Φικάι, Ρούμπεν, Ζέκα, Κυριόπουλος, Λημνιός, Μπρέγκου, Αϊτόρ, Νταμπίζας.

Στην άσκηση της τακτικής έγινε δουλειά κυρίως στο επιθετικό τρανζίσιον και στην αμυντική συμπεριφορά. Η μια ομάδα έκανε ανάπτυξη απέναντι σε οργανωμένη άμυνα. Οταν δεν έβγαζε την επίθεση γρήγορα ή όταν αυτή ολοκληρωνόταν, ο Αλόνσο έδινε την μπάλα στην άλλη ομάδα, η οποία έπρεπε να βγει γρήγορα στο επιθετικό τρανζίσιον σε καταστάσεις υπεραριθμίας. Πρώτα τέσσερις εναντίον δυο και στη συνέχεια πέντε εναντίον τεσσάρων. Ο Αλόνσο ζητούσε ταχύτητα στη μετάβαση, σωστές αποφάσεις και γκολ με τον Ουρουγουανό και τους συνεργάτες του να δίνουν εντολές για το πως πρέπει να βγαίνει η κόντρα και να επιβραβεύουν τους παίκτες όταν γινόταν αυτό που ήθελαν.

Στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν ξανά σε δυο γκρουπ. Το ένα δούλεψε υπό τις οδηγίες του συνεργάτη του Αλόνσο, Γκαμπριέλ Ραίμόντι στην αμυντική συμπεριφορά, ενώ το άλλο υπό το βλέμμα του Ουρουγουανού τεχνικού στα τελειώματα, έπειτα από γρήγορες πάσες. Η προπόνηση ολοκληρώθηκε με σουτ έξω από την περιοχή. Οι ποδοσφαιριστές έπεπε να κοντρολάρουν την μπάλα έπειτα από πάσα εκτός ορίου περιοχής και να σουτάρουν.

* Ατομικό πρόγραμμα μαζί με τον Τζορτζ Μπάλντοκ ακολούθησε ο Πάλμερ-Μπράουν, ενώ αποφόρτιση λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό και γυμναστήριο έκανε ο Τρουιγέ, αλλά και ο Μάγκνουσον.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.