Ποδόσφαιρο

Ψυχρολουσία με το «καλημέρα» στο πρωτάθλημα για τον… άνοστο Παναθηναϊκό

Ψυχρολουσία με το «καλημέρα» στο πρωτάθλημα για τον… άνοστο Παναθηναϊκό

Γκέλαρε με το «καλημέρα» στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» εμφανώς επηρεασμένοι από την κούραση της υπερπροσπάθειας του Άμστερνταμ, δέχθηκαν σοκ στο άδειο ΟΑΚΑ από τον Αsteras AKTOR, καθώς μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έμειναν με δέκα παίκτες (αποβολή του Ζέκα στο 51') και δέχθηκαν γκολ από τον Κρέσπι (52') ξεκινώντας με το... αριστερό τις εγχώριες υποχρεώσεις τους. (0-1).

Γκέλαρε με το «καλημέρα» στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» εμφανώς επηρεασμένοι από την κούραση της υπερπροσπάθειας του Άμστερνταμ, δέχθηκαν σοκ στο άδειο ΟΑΚΑ από τον Αsteras AKTOR, καθώς μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έμειναν με δέκα παίκτες (αποβολή του Ζέκα στο 51′) και δέχθηκαν γκολ από τον Κρέσπι (52′) ξεκινώντας με το… αριστερό τις εγχώριες υποχρεώσεις τους.

Το ματς:

Χωρίς ρυθμό τα πρώτα λεπτά στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό να δείχνει να μην έχει δυνάμεις, μετά και το εξουθενωτικό ματς με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ. Οι πράσινοι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν συνθήκες μπροστά από τα καρέ του Παπαδόπουλου, με τον Asteras ΑΚΤΟR να απειλεί πρώτος.

Ήταν το 18ο λεπτό όταν ο Μπαρτόλο από τα δεξιά, έφερε την μπάλα στο αριστερό του πόδι, έκανε τη σέντρα στην περιοχή, εκεί όπου ο Άνταμ με φαλτσαριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Ο Παναθηναϊκός έψαχνε απάντηση και στο 21′ δημιούργησε την πρώτη του τελική στο ματς, με τον Βαγιαννίδη να κάνει εξαιρετική ενέργεια, συγκλίνοντας προς τον άξονα, έκανε την πάσα στον Τετέ κάθετα στην περιοχή, ο Βραζιλιάνος με υπέροχο τελείωμα σκόραρε, αλλά το γκολ, έπειτα και από χρήση VAR ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Οριστικό: Τηλεοπτικό ΜΠΑΜ από Αλαφούζο!
POPULAR NOW Οριστικό: Τηλεοπτικό ΜΠΑΜ από Αλαφούζο!

Οι ποδοσφαιριστές είχαν την ευκαιρία να δροσιστούν μετά το ακυρωθέν γκολ, καθώς ακολούθησε το cooling break το οποίο παραλίγο να… ζημιώσει τον Παναθηναϊκό, αφού ο Αστέρας έχασε ευκαιρία να σκοράρει. Συγκεκριμένα στο 26′ ο Καλτσάς, έβγαλε την μπάλα κάθετα στον Μπαρτόλο, αυτός έκανε τις προσποιήσεις στον Σένκεφελντ, έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με δύναμη, αλλά ο Λοντίγκιν ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε.

Με τη συμπλήρωση του ημιώρου ο Παναθηναϊκός απείλησε με ένα πολύ καλό φάουλ του Τετέ που πέρασε εκτός εστίας, ενώ η μεγαλύτερη στιγμή του τριφυλλιού ήρθε στο 41′. Ο Τετέ από τα δεξιά έκανε τη σέντρα στην περιοχή, όμως ο αφύλακτος Γερεμέγεφ, αστόχησε με εξ επαφής κεφαλιά.

Η εκκίνηση για τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο μέρος δεν είχε αλλαγές, όμως κατέληξε σε… εφιάλτη. Και αυτό γιατί στο 51′ ο Ζέκα αποβλήθηκε όταν “γκρέμισε” τον Κρέσπι που θα έβγαινε στο τετ-α-τετ με τον Λοντίγκιν με αποτέλεσμα ο Σιδηρόπουλος να του δείξει την απευθείας κόκκινη κάρτα. Σαν να μην έφτανε αυτό οι φιλοξενούμενοι πήραν και κεφάλι στο σκορ, με τον Κρέσπι να εκτελεί το φάουλ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 που σόκαρε για τα καλά την ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο.

Έχοντας να ανέβει ένα… βουνό ο Παναθηναϊκός ανανεώθηκε από τον Αλόνσο με τους Ιωαννίδη, Μπακασέτα, Γεντβάι να περνούν στο ματς. Οι φιλοξενούμενοι αναζητούσαν ένα δεύτερο γκολ στην αντεπίθεση, κάτι το οποίο κατάφεραν με τον Κρεσπί στο 62′ όμως ο Ισπανός ήταν εκτεθειμένος στην κάθετη που πήρε από τον Καλτσά με το γκολ να μην μετρήσει.

Παρά τις αλλαγές, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να δημιουργήσει, καθώς το αριθμητικό μειονέκτημα αποτελούσε τροχοπέδη στην ανάπτυξη και την ευκολία της προσέγγισης της περιοχής. Οι φιλοξενούμενοι ροκάνιζαν τον χρόνο και είχαν και την ευκαιρία να βρουν ξανά δίχτυα όμως το πλασέ του Λόπεθ από γύρισμα του Καλτσά στο 79′ έφυγε ψηλά, ενώ τρία λεπτά αργότερα με διαγώνιο σουτ ο Βαγιαννίδης δεν ανησύχησε τον Παπαδόπουλο.

Τα λεπτά κυλούσαν και ο Παναθηναϊκός, έδειχνε να μην έχει δυνάμεις. Οι πράσινοι συνέχιζαν να έχουν πρόβλημα στη δημιουργία με μοναδική τους αξιόλογη στιγμή την κεφαλιά του Μαξίμοβιτς στο 90′ που πέρασε άουτ. Η ομάδα του Αλόνσο προσπάθησε να βρει δίχτυα και να σώσει τον βαθμό, ωστόσο δεν το κατάφερε και μοιραία ηρθε η πρώτη ήττα της σεζόν στο πρωτάθλημα με το “καλημέρα”.

Περισσότερα σε λίγο…

⚽ Διάβασε όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό στο ποδόσφαιρο

FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ