Ποδόσφαιρο

Ο Ουναΐ, τα στοιχεία που φέρνει και δεν υπήρχαν και οι εξισώσεις των Αλόνσο και Παπαδημητρίου

Ο Ουναΐ, τα στοιχεία που φέρνει και δεν υπήρχαν και οι εξισώσεις των Αλόνσο και Παπαδημητρίου

Ο Παναθηναϊκός τον ανακοίνωσε ως... Ουναΐ, η ποδοσφαιρική αγορά τον γνωρίζει ως Ουναχί, αλλά μάλλον μικρή σημασία έχει το πως προφέρεται τελικά το όνομά του.

Ο Παναθηναϊκός τον ανακοίνωσε ως… Ουναΐ, η ποδοσφαιρική αγορά τον γνωρίζει ως Ουναχί, αλλά μάλλον μικρή σημασία έχει το πως προφέρεται τελικά το όνομά του.

Σημαντικότερο όλων είναι ότι οι «πράσινοι» υπέγραψαν και έχουν άμεσα διαθέσιμο έναν μέσο ακριβώς με τα στοιχεία που ο Αλόνσο ζητούσε. Και με τα στοιχεία που έλειπαν από την ομάδα του προκειμένου να γίνει πιο δημιουργική, πιο απειλητική, πιο γρήγορη μέσα στο γήπεδο.

Ο Μαροκινός μέσος είχε κάνει έως και τον Λουίς Γκαρσία να αναρωτιέται στο Μουντιάλ μετά το Ισπανία – Μαρόκο από που… εμφανίστηκε αυτός ο παίκτης. Γιατί; Γιατί ήταν εκείνος που αρίστευσε στο ένας εναντίον ενός, ένας μέσος που πατάει και στις δύο περιοχές παίρνοντας τον ρόλο του box to box χαφ, ένας παίκτης που απειλεί την αντίπαλη εστία. Για να δώσουμε στον Ελληνα φίλαθλο να καταλάβει; Ενας παίκτης που τα στοιχεία του φέρνουν αρκετά σε εκείνα του Ορμπελίν Πινέδα της ΑΕΚ.

Η λύση της… εξίσωσης πλέον αφορά στον Ντιέγκο Αλόνσο και πως ο Ουρουγουανός προπονητής θα μπορέσει να «κουμπώσει» τα κομμάτια του παζλ στη μεσαία γραμμή. Γιατί με την έλευση του Ουναχί, που έχει συμβόλαιο για δανεισμό ενός χρόνου με μεγάλη οψιόν αγοράς (κοντά στα 12 εκατομμύρια ευρώ), αντιλαμβάνεται ο καθένας πως αυτόματα θα πάρει και μια θέση βασικού.

Οριστικό: Τηλεοπτικό ΜΠΑΜ από Αλαφούζο!
POPULAR NOW Οριστικό: Τηλεοπτικό ΜΠΑΜ από Αλαφούζο!

Αρα; Αρα ένας εκ των Μπακασέτα, Τσέριν ή Αράο θα τη χάσει. Ο Βραζιλιάνος μπορεί να μεταφερθεί και στο κέντρο της άμυνας, ιδιαίτερα όσο η αμυντική λειτουργία παραμένει προβληματική. Αλλά περισσότερο ως ανταγωνιστής του Μπακασέτα μοιάζει τούτη την ώρα ο Μαροκινός, παρά των άλλων δύο θεωρητικά βασικών, ενόσω υπάρχει και η επιλογή του Μαξίμοβιτς που ακόμα δεν έχει κερδίσει θέση βασικού.

Την ίδια ώρα, με τις μεταγραφές που αφορούσαν τις ευρωπαικές λίστες να τελειώνουν χθες τα μεσάνυχτα, μια άλλη εξίσωση καλείται να λύσει ο Γιάννης Παπαδημητρίου. Που δεν κατάφερε έως τώρα να απαλλάξει τον Παναθηναϊκό από συμβόλαια παικτών που είναι… παρκαρισμένοι (βλ. Βιλένα, Βέρμπιτς, Ρούμπεν) και κοστίζουν ακριβά. Οσο για τον επιθετικό; Ολα θα εξαρτηθούν από τον Σπόραρ.

Αν ο Σλοβένος αποχωρήσει, τότε ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για παίκτη (ο Ακπομ φέρεται ψηλά στη λίστα), αλλά δε θα μπορεί να τον υπολογίζει πια για την Ευρώπη. Κι αυτό ίσως αλλάζει τα δεδομένα και για το αν τελικά ο Παναθηναϊκός θέλει ή όχι να απαλλαγεί από τον Σπόραρ.

⚽ Διάβασε όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό στο ποδόσφαιρο

FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ