Γιώργος Πετρίδης

Τα περιθώρια βελτίωσης και η υπέρβαση που χρειαζόταν στο Σούπερ Καπ

Τα περιθώρια βελτίωσης και η υπέρβαση που χρειαζόταν στο Σούπερ Καπ

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τα περιθώρια βελτίωσης που έχει ο Παναθηναϊκός AKTOR και την υπέρβαση που χρειαζόταν στο Σούπερ Καπ.

Ο πρώτος τίτλος της σεζόν χάθηκε για τον Παναθηναϊκό AKTOR, ωστόσο δεν… χάθηκε και ο κόσμος αφού οι «πράσινοι» έχουν τρομερά περιθώρια βελτίωσης κι ενώ χρειάζονταν μια κάποια υπέρβαση για να κατακτήσουν το Σούπερ Καπ απέναντι στον Ολυμπιακό με κόντρα όλες τις συνθήκες.

Η ομάδα του Αταμάν παρουσιάστηκε ανέτοιμη και κυρίως… απρόσεκτη, χάνοντας πολλά αμυντικά ριμπάουντ και «πουλώντας» πολύ εύκολα την μπάλα. Ειδικά σε καταστάσεις που το ματς βρισκόταν στην κόψη του ξυραφιού και όλα κρίνονταν από μία κατοχή επί της ουσίας.

Τα λέει όλα το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» πήραν 19 πόντους δεύτερης ευκαιρίας από τα 12 επιθετικά ριμπάουντ που κατέβασαν: ειδικά εκείνο στο 73-74 που εξελίχθηκε σε εύστοχο τρίποντο του Βεζένκοφ ήταν… μαχαιριά στην καρδιά του «επτάστερου» και έδωσε την απαραίτητη ώθηση στην ομάδα του Μπαρτζώκα. Συν τοις άλλοις, οι πρωταθλητές Ευρώπης ατύχησαν να έχουν σε κακό βράδυ τους περισσότερους παίκτες τους, αρκετοί εκ των οποίων αποτέλεσαν κολώνες του περσινού οικοδομήματος. Για παράδειγμα, ο Ναν ήταν νευρικός και άστοχος, ενώ επηρεάστηκε και από τα φάουλ που χρεώθηκε νωρίς.

Ο Μήτογλου δεν βοήθησε καθόλου και είναι φανερό ότι θα χρειαστεί χρόνο για να πιάσει τα περσινά, υψηλά στάνταρ απόδοσης, ενώ ακόμα και ο Χουάντσο δεν είχε συνεισφορά στο παιχνίδι. Αν προσθέσουμε και την προβληματική παρουσία του «νέου» Γιουρτσεβέν, τότε καταλαβαίνουμε όλοι το δύσκολο έργο που είχε να διαχειριστεί ο Αταμάν στον τελικό του Σούπερ Καπ.

Παναθηναϊκός που ακόμα… χαϊδεύει το γκάζι
POPULAR NOW Παναθηναϊκός που ακόμα… χαϊδεύει το γκάζι

Επί της ουσίας, ο Τούρκος προπονητής στηρίχθηκε επί της ουσίας σε 4 παίκτες (Σλούκας, Γκριγκόνις, Γκραντ και Λεσόρ), ελλείψει Μπράουν, Οσμάν και Αντετοκούνμπο. Μόλις μπουν στην εξίσωση ειδικά οι δύο πρώτοι, τότε θα δούμε μεγάλα πράγματα από το «τριφύλλι», που ισχυροποιήθηκε ακόμα περισσότερο σε σχέση με πέρσι. Μέσα σ’ όλα να προσθέσουμε και την εχθρική αντιμετώπιση από τους διαιτητές του αγώνα, που έκαναν τραγικό λάθος στη φάση με το αντικανονικό κόψιμο του Ράιτ στο λέι-απ του Λεσόρ, αλλά και τις αμφιλεγόμενες επιλογές τους στο κομμάτι των φάουλ. Για παράδειγμα, τα δύο από τα τρία φάουλ του Ναν ήταν μάλλον… ανακαλύψεις, την ώρα που ο Αμερικανός γκαρντ έτρωγε μπόλικο ξύλο από τους αντιπάλους.

Γι’ αυτόν τον λόγο είχαμε και την ανακοίνωση της «πράσινης» ΚΑΕ, η οποία αναφέρεται στην ανάγκη που υπάρχει για επαγγελματική διαιτησία και για μετατόπισή της μακριά από την ΕΟΚ και δη στον ΕΣΑΚΕ. Αυτό επιβάλλεται να γίνει αν θέλετε την άποψή μας, όπως και να βρεθούν άξιοι ρέφερι, όσο δύσκολο κι αν ακούγεται. Κλείνοντας, δεν πρέπει επ’ ουδενί να ξεχνάμε τις δυνατότητες αυτής της ομάδας και να οδηγούμαστε σε καταστροφολογία. Άλλωστε, το Σούπερ Καπ είναι ο πιο ασήμαντος τίτλος της σεζόν και απλά αποτελεί ένα καλό επίσημο «φιλικό» πριν από την έναρξη των υποχρεώσεων σε Ευρωλίγκα και ελληνικό πρωτάθλημα. Μήπως θυμάστε ποιος κατέκτησε αυτές τις διοργανώσεις την περασμένη σεζόν;

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.
FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ