Μπάσκετ

Πανδαισία ο επτάστερος βομβάρδισε τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ με ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΥΣ, Ναν και Μπράουν!

Πανδαισία ο επτάστερος βομβάρδισε τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ με ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΥΣ, Ναν και Μπράουν!

Επτάστερος μάγκας, άλωσε το ΣΕΦ! Οι πράσινοι είχαν τον έλεγχο σε ολόκληρη τη διάρκεια του ντέρμπι και με απολαυστικούς Ναν και Μπράουν επικράτησε 78-71 του Ολυμπιακού!

Το ματς

Ο Ολυμπιακός σκόραρε πρώτος με σουτ του Βεζένκοφ από κοντά, ενώ ο Μπράουν απάντησε για τους πράσινους με τρίποντο και έγραψε το 2-3. Ο Φουρνιέ ευστόχησε και αυτός πίσω από τη γραμμή (5-3), πριν ο Φαλ βάλει γκολ-φάουλ για το 8-3. Ο Μπράουν μείωσε με το δεύτερο προσωπικό του τρίποντο (8-6), με τον Φαλ να καρφώνει μετά την ασίστ του Φουρνιέ για το 10-6. Ο Γκραντ ευστόχησε με τη σειρά του πίσω από τα 6,75μ. (10-9), με τον Λεσόρ να βάζει ένα σουτάκι από τα 3 μέτρα για το 10-11. Ο Φαλ κάρφωσε με τη σειρά του για το 12-11, με τους πράσινους να τρέχουν ένα σερί εκμεταλλευόμενοι τα λάθη από Γουόκαπ και Φουρνιέ για το 12-17 με εύκολα καλάθια από Γκραντ και Χουάντσο.

Ο τρομερός Φαλ μοίρασε ασίστ στον Παπανικολάου (14-17), με τον Ναν να ευστοχεί από τη γωνία για το 14-20. Ο Βεζένκοφ μείωσε με δύσκολο φλόουτερ (16-20), πριν ο Μπράουν βάλει το τρίτο του τρίποντο για το 16-23. Ο Φουρνιέ απάντησε με δικό του μακρινό σουτ (19-23), πριν ο Βεζένκοφ πάρει την ασίστ του Γουόκαπ για το 21-23. Ο Φουρνιέ κέρδισε βολές και ισοφάρισε στο 23-23 του πρώτου δεκαλέπτου.

Το ματς συνέχισε να είναι παραγωγικό, με τις δύο ομάδες να σκοράρουν ακατάπαυστα, όμως ο Ολυμπιακός φαινόταν να έχει μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς εκτελεστικά είχε χάσει τους αυτοματισμούς του, ενώ αναγκαστικά ο Φουρνιέ, πήγε στον πάγκο για μερικές ανάσες. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Παναθηναϊκός, που ήταν εντυπωσιακός από την περιφέρεια (10/18 τριπ.), ενώ φάνηκε πως είχε τον τρόπο, να χτυπάει τα αργά πόδια των Φαλ και Μιλουτίνοφ. Ο Φουρνιέ με εκτός ισορροπίας σουτ, μείωσε σε 38-46, όμως ο Γκραντ με buzzer beater, έγραψε το 38-48, μετά το τέλος του πρώτου 20λεπτου.

Ανάρτηση Γιαννακόπουλου για το διπλό στο ΣΕΦ! (pics)
POPULAR NOW Ανάρτηση Γιαννακόπουλου για το διπλό στο ΣΕΦ! (pics)

Η αναμέτρηση είχε παρόμοια εικόνα και στο τρίτο δεκάλεπτο, με τους “ερυθρόλευκους” να προσπαθούν να βρουν ρυθμό μέσα από την επίθεσή τους, όμως οι “πράσινοι” με τον Μπράουν να είναι εξαιρετικός και να κατευθύνει τους συμπαίκτες του, διατηρούσαν την υπέρ τους διαφορά. Το 47-56 δεν έλεγε πολλά για το παιχνίδι, όμως το 4ο φάουλ του Λεσόρ, ίσως να άλλαζε τις ισορροπίες στη συνέχεια. Ο Ράιτ είχε πλεονέκτημα κοντά στο καλάθι με τον Μήτογλου, όμως ο Έλληνας φόργουορντ-σέντερ, πάλεψε και κράτησε τη front line της ομάδας του, ενώ ο Τόμας Γουόκαπ με το πρώτο του καλάθι, μείωσε στην εκπνοή του τρίτου δεκαλέπτου σε 55-62.

Τα μετόπισθεν και των δύο αντιπάλων, είχαν αρχίσει να δουλεύουν και αυτό ίσως και να βόλευε τους γηπεδούχους, οι οποίοι έπαιρναν ψυχολογία. Αυτή η τακτική, δεν επαληθεύτηκε σε μεγάλο βαθμό, καθώς ο Ναν ήταν καταπληκτικός, ενώ ο Μπράουν διάβαζε, ότι του έδινε η ερυθρόλευκη άμυνα. Το 55-69 υπέρ των φιλοξενούμενων, σίγουρα τους καθιστούσε μεγάλο φαβορί για το ροζ φύλλο αγώνα, όμως εφτά λεπτά στο μπάσκετ, είναι πολύς χρόνος. Η κατάσταση δεν άλλαξε, καθώς το “τριφύλλι” ήταν ψύχραιμο και χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα, κέρδισε τον Ολυμπιακό μέσα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με 71-78.

Τα δεκάλεπτα: 23-23, 38-48, 55-62, 71-78

🏀 Διάβασε όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό στο μπάσκετ

FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ