Το έκανε ξανά στο Περιστέρι! Ο Παναθηναϊκός μπορεί και φέτος να βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Ατρόμητο με γκολ του Μπάκου, ωστόσο, με δυο εκπληκτικές ασίστ του Τσιριβέγια, σε Πάντοβιτς και Μλαντένοβιτς, έφερε τούμπα το ματς και έφυγε νικητής στο δεύτερο ματς του Κυπέλλου Ελλάδας με σκορ 2-1!
Το έκανε ξανά στο Περιστέρι! Ο Παναθηναϊκός μπορεί και φέτος να βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Ατρόμητο με γκολ του Μπάκου, ωστόσο, με δυο εκπληκτικές ασίστ του Τσιριβέγια, σε Πάντοβιτς και Μλαντένοβιτς, έφερε τούμπα το ματς και έφυγε νικητής στο δεύτερο ματς του Κυπέλλου Ελλάδας με σκορ 2-1!
To ματς:
Πρώτα λεπτά με καλό ρυθμό και με τον Παναθηναϊκό να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο, ο οποίος πίεζε ψηλά προσπαθώντας να κλέψει μια μπάλα και να δημιουργήσει συνθήκες μπροστά από την εστία του Λαφόν. Καμία από τις δυο ομάδες δεν δημιουργούσε, με αξιώσεις και δεν κατέγραψε τελική στα πρώτα λεπτά του ματς, μέχρι το 13′.
Γρήγορη εναλλαγή της μπάλας από τους παίκτες του Παναθηναϊκού μέσα στην περιοχή του Ατρομήτου, ο Μπρέγκου έστρωσε στον Ρενάτο Σάντσες που περίμενε στα όρια της μεγάλης περιοχής, εκείνος πλάσαρε με την μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο και να φεύγει άουτ.
Η μηχανή πήρε μπρος και στο 18′ χάθηκε μια ακόμη πολύ καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό. Φοβερή μπαλιά από τον Τσιριβέγια στην πλάτη της άμυνας, ο Πάντοβιτς μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα στον επερχόμενο Σάντσες ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει από κοντά τον Κοσέλεφ.
Ο Ατρόμητος δεν απειλούσε, καθόλου, ωστόσο από το πουθενά κατάφερε να προηγηθεί. Από κόρνερ που κέρδισαν οι γηπεδούχοι, ο Ο Σταυρόπουλος πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Μπάκου ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι άνοιξε το σκορ, με το 1-0 να συνοδεύει τις δυο ομάδες μέχρι και την ανάπαυλα.
Με τον Ρενάτο Σάντσες να αποχωρεί λόγω ενοχλήσεων και τον Σιώπη να παίρνει τη θέση του, ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος για την ανατροπή.
Πέντε μόλις λεπτά μετά την εκκίνηση του δευτέρου μέρους ήρθε το 1-1 με τον Τσιριβέγια να βγάζει εκπληκτική κάθετη στον Πάντοβιτς, αυτός με ωραία κίνηση ελευθερώθηκε και πέρασε την μπάλα πάνω από τον Κοσέλεφ και σκόραρε το πρώτο του τέρμα με το τριφύλλι!
Στο 55′ λίγο έλειψε και ο Ταμπόδα να βρει δίχτυα, αλλά αστόχησε από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 67′ ήρθε η ολική ανατροπή. Nέα μπαλιά στην πλάτη της άμυνας από τον Τσιριβέγια, ο Μλαντένοβιτς έκανε καλή πρώτη επαφή και με λόμπα πλάσαρε τον Κοσέλεφ για το 2-1 του Παναθηναϊκού.
Οι γηπεδούχοι ήταν πιεστικοί και προσπάθησαν ως το τέλος του ματς να βρουν ισοφάριση, ωστόσο άλλοτε ήταν άστοχοι, ενώ σε δυο περιπτώσεις έπεσαν πάνω στον έτοιμο Λαφόν, με τον Παναθηναϊκό να φεύγει με το τρίποντο από το Περιστέρι!
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Λεωνίδας Βόκολος / 5-4-1): Κοσέλεφ, Καραμάνης, Μουντές, Σταυρόπουλος, Τσακμάκης, Παπαδόπουλος (46’ Μουτουσαμί), Μπάκου (77’ Φαν Φέερτ), Μίχορλ, Τσιγκάρας, Γκαρσία (62’ Γιουμπιτάνα), Τσαντίλας.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ράφα Μπενίτεθ / 5-4-1): Λαφόν, Μαντσίνι, Γέντβαϊ, Πάλμερ-Μπράουν, Φίκαϊ (88’ Ζέκα), Μλαντένοβιτς, Μπρέγκου (81’ Νίκας), Ρενάτο Σάντσες (46’ Σιώπης), Τριριβέγια, Ταμπόρδα (64’ Τετέ), Πάντοβιτς (81’ Γερεμέγεφ).








