CREATE IMAGE Μπάσκετ

Γιάνκοβιτς: «Τυχερός που παίζω στον Παναθηναϊκό»

Γιάνκοβιτς: «Τυχερός που παίζω στον Παναθηναϊκό»

Ο ήρωας του χθεσινού ημιτελικού με τον ΠΑΟΚ, Βλάντο Γιάνκοβιτς σε δηλώσεις του σε εκπομπή της Nova, χαρακτήρισε ως τυχερό τον εαυτό του που αγωνίζεται με τα «πράσινα».

Ο παίκτης που με το τρίποντο του στην εκπνοή έδωσε την νίκη με 68-71 και την πρόκριση στον τελικό, αναφέρθηκε στο κρίσιμο του, ενώ παράλληλα δήλωσε τυχερός που παίζει στον Παναθηναϊκό και ευχαρίστηκε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που του έδωσε αυτή την ευκαιρία.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το σουτ στην Πυλαία: «Είχα ένα «μαξιλαράκι», γιατί το παιχνίδι ήταν ισόπαλο. Ήταν αρκετά δύσκολο, γιατί είχαμε 4’’ ενώ έπρεπε να κάνουμε επαναφορά. Βγήκε ο Μπατίστα, έβγαλε τη μπάλα έξω και πήρα εγώ το σουτ. Ο σχεδιασμός ήταν να βγει ο Σλότερ να σουτάρει, ή να παίξει ένας-ένας ο Παππάς. Αλλά βγήκε αυτό».

Για την άνοδο αρκετών ομάδων σε ανταγωνιστικότητα: «Είναι κι η ΑΕΚ, είναι κι ο Απόλλων Πάτρας. Είναι πολύ σημαντικό να ανεβαίνει το ελληνικό μπάσκετ, ο ανταγωνισμός. Οσο πιο πολλές ομάδες έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν ανταγωνιστική ομάδα, είναι πολύ σημαντικό και για εμάς και για τους Έλληνες. Ο ΠΑΟΚ έχει δείξει πάρα πολύ καλά στοιχεία, κατάφερε να μας νικήσει στο πρωτάθλημα. Είναι μια ομάδα σοβαρή, με πολύ καλό προπονητή και πάρα πολύ δύσκολη».

Για ένα ανάλογο σουτ που είχε βάλει με τον Πανιώνιο: «Ήταν κι αυτό δύσκολο. Κι εκεί δεν είχαμε προκριθεί στον επόμενο γύρο, οπότε κι εκεί δεν υπήρχε άγχος. Έτυχε ήρθε η μπάλα, δεν ήταν το σύστημα για εμένα, αλλά το έβαλα κι αυτό».

Τελειώνει από τον Παναθηναϊκό
POPULAR NOW Τελειώνει από τον Παναθηναϊκό

Για το αν του αρέσει να παίρνει τα κρίσιμα σουτ: «Ναι. Πιστεύω πως θέλω τη μπάλα. Είμαι ικανός για να κρίνω ένα ματς σε αυτά τα δευτερόλεπτα και μου αρέσει να παίρνω την ευθύνη. Είναι πολύ σημαντικό για κάθε παίκτη να καταφέρνει να το κάνει αυτό».

Για τα συναισθήματα μετά το σουτ στην Πυλαία: «Υπάρχουν πολλά συναισθήματα. Το πιο βασικό ήταν αν πρόλαβα τον χρόνο γιατί ήξερα ότι είχα 4’’ στην επίθεση. Από εκεί και πέρα, κοιτάς αν θα μπει και θες και μερικά δευτερόλεπτα για να το καταλάβεις. Είναι όμως πράγματα που γίνονται στο γήπεδο του μπάσκετ, τα γνωρίζουμε όλοι μας».

Για το γεγονός ότι έγινε το βασικό «3άρι» του Παναθηναϊκού: «Καταρχάς νιώθω πάρα πολύ τυχερός που είμαι σε αυτή τη θέση και μου δίνεται αυτή η δυνατότητα. Κι από πέρσι που ήρθα στον Παναθηναϊκό, ο άνθρωπος που αποφάσισε να με φέρει στην ομάδα ο Δ. Γιαννακόπουλος, προσπαθώ σε κάθε παιχνίδι να βελτιώνομαι για να τον δικαιώσω. Προσπαθώ να βελτιώνομαι και να βοηθήσω την ομάδα μου να φτάσει στους στόχους της».

Για τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς: «Ο κόουτς Ιβάνοβιτς είναι ένας προπονητής τελειομανής, του αρέσει η προπόνηση του αρέσει η ομάδα του να παίζει με πλάνο και αρχές. Είναι ταλαντούχος και του αρέσει να παίρνει από κάθε παίκτη του το μάξιμουμ».

Για τον στόχο στην Ευρωλίγκα: «Ο πρώτος στόχος ήταν να μπούμε στο Τοπ-16. Από εκεί και πέρα, στόχος είναι να δούμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Παιχνίδι με το παιχνίδι βλέπουμε πως είμαστε, αν είμαστε υγιείς, το τι πρέπει να κάνουμε στο κάθε παιχνίδι. Αν παίζεις με τη Μακάμπι είναι διαφορετικό, αν παίζεις με τη Μπαρτσελόνα διαφορετικό. Εντός έδρας, εκτός έδρας υπάρχουν διαφορές. Οπότε κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι και πιστεύω να κάνουμε κάτι καλό φέτος».

Για τα νέα παιδιά που είναι στη θέση που βρέθηκε ο ίδιος πέρσι: «Μεγάλωσα δηλαδή; Προσωπικά μπορώ να πω πως είναι ευλογία να βρίσκεται κάποιο παιδί σε αυτή την ομάδα, γιατί είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Τα παιδιά αυτά έχουν μια ευκαιρία, θα ήθελαν χιλιάδες παιδιά να είναι στη θέση τους, θα πρέπει να δουλέψουν σκληρά γιατί υπάρχουν άλλα παιδιά που θα ήθελαν να έχουν τη θέση τους. Είναι πολύ ταλαντούχοι όλοι τους και πιστεύω πως με τη δουλειά θα καταφέρουν πολλά πράγματα».

Για τη δύσκολη σειρά αγώνων με Μακάμπι, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα: «Στην αρχή της σεζόν δεν μπορούσαμε να κάνουμε μια εύκολη νίκη εκτός έδρας. Για εμένα είναι πολύ σημαντικό το ματς της Πέμπτης, κερδίζοντας στο Τελ Αβίβ βάζεις υποψηφιότητα για το πλεονέκτημα της έδρας. Εντός έδρας, λόγω και της ατμόσφαιρας που δημιουργεί ο κόσμος του Παναθηναϊκού, είναι ένα καλό σύνολο που δίνει ένα πλεονέκτημα για τη συνέχεια».

Για το αν είναι όνειρο η παρουσία στο Final-4: «Δεν μπορώ να πω ακριβώς ότι το ονειρεύομαι με τον τρόπο που το λέτε εσείς. Είναι ένας μακρινός στόχος που υπάρχει, είναι εκεί. Με δουλειά και βελτίωση είναι κάτι που μπορούμε να καταφέρουμε. Δεν είναι ένα όνειρο που δεν μπορεί να γίνει με τίποτα. Αν δουλέψουμε, έχουμε τύχη και υγεία, μπορεί να γίνει. Αν το πιστέψουμε όλοι, σε κάθε αγώνα, μαζί με τον κόσμο που σε κάποια παιχνίδια είναι ο έκτος παίκτης της ομάδας, μπορούμε να κάνουμε κάτι που λίγοι το είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους στην αρχή της χρονιάς».

Για το αν παίζει ρόλο το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ: «Τα πέντε ματς στα πλέι οφ είναι πάρα πολλά και μπορεί να αλλάξουν πολλά σε έναν τελικό, στο τρίτο ή το τέταρτο παιχνίδι. Είτε έχεις πλεονέκτημα είτε όχι, αν το πιστέψεις μπορείς να κερδίσεις παντού. Αν είμαστε καλά και υγιείς και το πιστεύουμε, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά».

Για τη δική του βελτίωση: «Πιστεύω ότι παιχνίδι με το παιχνίδι βελτιώνομαι και ατομικά, μπορώ να βοηθήσω σε διάφορους τομείς είτε είναι στην άμυνα είτε στην επίθεση, είτε στο ριμπάουντ, την πάσα ή το σουτ. Πιστεύω πως μπορώ να βοηθήσω την ομάδα μου σε αυτό το επίπεδο, αυτό είναι το σημαντικό πάνω από όλα».

Για το αν περιμένει να είναι στη 12άδα της Εθνικής για το Ευρωμπάσκετ: «Θέλω να το πιστεύω ότι θα είμαι. Το περσινό καλοκαίρι ήταν πολύ ωραίο για εμένα, έζησα νέες εμπειρίες, έμαθα πως είναι να είσαι με τον κόουτς Κατσικάρη βελτιώθηκα κι εκεί αλλά δεν κατάφερα να είμαι στην τελική 12άδα που το ήθελα πάρα πολύ. Φέτος ας ελπίσουμε πως θα τα καταφέρω. Δεν θα το κρίνω εγώ αν θα πρέπει να είμαι ή όχι, ελπίζω να είμαι και να βοηθήσω την εθνική να καταφέρει κάτι μεγάλο ξανά».

Για το ποιος θα πάρει το… Τσάμπιονς Λιγκ: «Θα μου άρεσε να το πάρει η Ρεάλ, για να κάνει το μπακ του μπακ που έχει πολλά χρόνια να γίνει. Ρεάλ δεν είμαι, αλλά μπορώ να πω ότι είμαι παραπάνω… Κριστιάνο!»

🏀 Διάβασε όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό στο μπάσκετ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

Ακολούθησε το στο Google News
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αυτή είναι η καινούργια, εντυπωσιακή κριτής του GNTM (Pics)

Αυτή είναι η καινούργια, εντυπωσιακή κριτής του GNTM (Pics)

Πώς είναι το σωστό: Αυγό ή Αβγό;

Πώς είναι το σωστό: Αυγό ή Αβγό;

“Λαβράκι” της ΑΑΔΕ σε κρυφά Airbnb με κέρδη άνω των 8 εκατ. ευρώ. Πως τα εντόπισαν

“Λαβράκι” της ΑΑΔΕ σε κρυφά Airbnb με κέρδη άνω των 8 εκατ. ευρώ. Πως τα εντόπισαν

Η προσπάθεια για Ουναΐ και η επιθυμία του Βαγιαννίδη

Η προσπάθεια για Ουναΐ και η επιθυμία του Βαγιαννίδη

Ήρθε το PANATHINAIKOS24 VIBER COMMUNITY

Ήρθε το PANATHINAIKOS24 VIBER COMMUNITY

Ο λόγος που τρώμε μαγειρίτσα μετά την Ανάσταση

Ο λόγος που τρώμε μαγειρίτσα μετά την Ανάσταση

Ολυμπιακός vs Euroleague: Όταν τα views δεν βγαίνουν… με «μαγειρέματα»

Ολυμπιακός vs Euroleague: Όταν τα views δεν βγαίνουν… με «μαγειρέματα»

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το νέο TikTok για την οδική ασφάλεια – «Oδήγηση και αλκοόλ δεν πάνε μαζί, ποτέ»

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το νέο TikTok για την οδική ασφάλεια – «Oδήγηση και αλκοόλ δεν πάνε μαζί, ποτέ»

«Μουτράκια» του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα για τα… social media!

«Μουτράκια» του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα για τα… social media!

Στις 19:00 το Αγιο Φως στο «Ελ. Βενιζέλος» – Πώς θα μεταφερθεί στην υπόλοιπη Ελλάδα

Στις 19:00 το Αγιο Φως στο «Ελ. Βενιζέλος» – Πώς θα μεταφερθεί στην υπόλοιπη Ελλάδα

Διευθυντής Ερυθρού Αστέρα: «Ο Παναθηναϊκός εκπροσωπεί την Ελλάδα με τον καλύτερο τρόπο»!

Διευθυντής Ερυθρού Αστέρα: «Ο Παναθηναϊκός εκπροσωπεί την Ελλάδα με τον καλύτερο τρόπο»!

Άλλαξαν οι αποδόσεις: Το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας

Άλλαξαν οι αποδόσεις: Το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ: Πρόταση-μαμούθ στον Παναθηναϊκό από την Κίνα για τουρνουά το 2026!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ: Πρόταση-μαμούθ στον Παναθηναϊκό από την Κίνα για τουρνουά το 2026!

Τι ισχύει φέτος για τη μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς

Τι ισχύει φέτος για τη μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς

ΤΡΟΜΕΡΟΣ Ναν: «Ο Σπανούλης είναι ο τυχερός που αποσύρθηκε – Δάκρυσα για τον Λεσόρ»

ΤΡΟΜΕΡΟΣ Ναν: «Ο Σπανούλης είναι ο τυχερός που αποσύρθηκε – Δάκρυσα για τον Λεσόρ»

Γιατί δεν πρέπει να κοιμάστε με το κινητό τηλέφωνο δίπλα στο κομοδίνο σας

Γιατί δεν πρέπει να κοιμάστε με το κινητό τηλέφωνο δίπλα στο κομοδίνο σας

Συνάντηση κορυφής στο ΟΑΚΑ: Στην προπόνηση του επτάστερου ο Γιώργος Καραγκούνης

Συνάντηση κορυφής στο ΟΑΚΑ: Στην προπόνηση του επτάστερου ο Γιώργος Καραγκούνης

Ιστορική συμφωνία Παναθηναϊκού AKTOR – COSMOTE:  Έπεσαν υπογραφές, αλλάζει όνομα το ΟΑΚΑ

Ιστορική συμφωνία Παναθηναϊκού AKTOR – COSMOTE: Έπεσαν υπογραφές, αλλάζει όνομα το ΟΑΚΑ

Δεσύλλας: Τα καθοριστικά εκτός έδρας ματς και η αναγκαία αναβάθμιση για την επόμενη σεζόν

Δεσύλλας: Τα καθοριστικά εκτός έδρας ματς και η αναγκαία αναβάθμιση για την επόμενη σεζόν

Ονόματα- έκπληξη, σπάνια πέφτουν έξω: Ποιον βλέπουν οι στοιχηματικές επόμενο πρωθυπουργό μετά τον Μητσοτάκη

Ονόματα- έκπληξη, σπάνια πέφτουν έξω: Ποιον βλέπουν οι στοιχηματικές επόμενο πρωθυπουργό μετά τον Μητσοτάκη

FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ