Μηχανή του χρόνου

Τους σταμάτησε το «Βουνό» (vid)

Τους σταμάτησε το «Βουνό» (vid)

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια ακριβώς, ο Παναθηναϊκός έπαιρνε μία μεγάλη πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά την νίκη του με 3-2 απέναντι στον Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκη.

Η μεγάλη ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα, είχε ηττηθεί στον πρώτο αγώνα που είχε γίνει στο ΟΑΚΑ με 2-1, αλλά βρήκε τον τρόπο να πάρει την ρεβάνς και να πανηγυρίσει μία από τις μεγαλύτερες προκρίσεις επί του «αιώνιου» αντιπάλου.

Το παιχνίδι άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για το «τριφύλλι», αφού στο 26′ ο Καπουράνης εκμεταλλεύτηκε κακή απόκρουση του Τοχούρογλου μετά από σουτ του Βαζέχα και από κοντά έκανε το 0-1, με τον Παναθηναϊκό να θέλει ακόμα ένα γκολ σε εκείνο το σημείο για να πάρει την πρόκριση.

Στο 44′ ο Αλεξανδρής μετά από μία περίεργη φάση κατάφερε να ισοφαρίσει το παιχνίδι, ενώ στο 59′ ο Καλιτζάκης σημείωσε αυτογκόλ, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει μπροστά στο σκορ με 2-1. Η πρόκριση φαινόταν δύσκολη για την ομάδα του Ρότσα, αλλά και πάλι εκείνη η μεγάλη ομάδα βρήκε τον τρόπο για να φέρει τούμπα τον αγώνα.

Αρχικά ο Δώνης στο 71′ ισοφάρισε και πάλι για το «τριφύλλι», ενώ το σκορ πρόκρισης το βρήκε ο Παναθηναϊκός μετά την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βαζέχα στο 89 λεπτό.

Από εκεί και πέρα ήταν η σειρά του μεγάλου Γιόζεφ Βάντσικ. Στην τελευταία φάση του αγώνα και ενώ το σκορ ήταν στο 2-3, ο Ίβιτς κάνει το κοντρόλ με τα χέρια μπαίνει μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής βλέπει πέναλτι του Καλιτζάκη πάνω στον Σέρβο επιθετικό. Ο Αλέκος Αλεξανδρής αναλαμβάνει την εκτέλεση, αλλά το «Βουνό» είναι εκεί για να τον σταματήσει και να δώσει την μεγάλη πρόκριση για τα ημιτελικά στον Παναθηναϊκό.

Μάριος Μανιός

⚽ Διάβασε όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό στο ποδόσφαιρο

FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ