CREATE IMAGE Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

Απότομη προσγείωση…

Απότομη προσγείωση…

Ο Παναθηναϊκός πληρώνοντας τα πολλά του λάθη, τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και την αστοχία στα τελευταία λεπτά, ηττήθηκε από τη Λοκομοτίβ Κούμπαν με 81-70. Κακή άμυνα από την ομάδα του Τζόρτζεβιτς, πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις ο Διαμαντίδης, ωστόσο δεν ήταν αρκετός για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.

Ο Παναθηναϊκός άφησε τον καλό του εαυτό στην Αθήνα και παρότι ήταν κοντά στο σκορ για πάνω από 30 λεπτά, ναυάγησε στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα και ηττήθηκε από τη Λοκομοτίβ με 81-70.

Η ομάδα του Τζόρτζεβιτς είχε τεράστια κενά μέσα στη ρακέτα, δέχτηκε πολλά εύκολα καλάθια, ενώ τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ σε συνδυασμό με τα άστοχα σουτ, κόστισαν στο «τριφύλλι».

Άφαντοι οι «πράσινοι» στο τελευταίο τετράλεπτο του αγώνα, έδωσαν την ευκαιρία στην ομάδα του Μπαρτζώκα να πάρει μεγάλη διαφορά στο ματς και εν τέλει να μετατρέψει ένα ντέρμπι σε μια εύκολη επικράτηση.

Ο Παναθηναϊκός έμεινε από… βενζίνη, πράγμα λογικό αν αναλογιστεί κανείς τις υποχρεώσεις της ομάδας στην αρχή της σεζόν, δεν κατάφερε να κερδίσει στον τρίτο του εκτός έδρας ματς, αλλά είναι ακόμα η αρχή, η σεζόν είναι μακρά και είναι στο χέρι του «Σάλε» και των παικτών του να ανακάμψουν, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Τζόρτζεβιτς_panathinaikos24

Το ματς

Με τους Καλάθη, Ραντούλιτσα, Πάβλοβιτς, Φελντίν και Γκιστ ξεκίνησε το ματς ο Παναθηναϊκός, ενώ οι γηπεδούχοι με τους Ντιλέινι, Βορόνοφ, Κλαβέρ, Σίνγκλετον και Μπρόκχοφ.

Καλάθης και Ραντούλιτσα, συνεργάστηκαν για το πρώτο καλάθι του αγώνα, με τον Σέρβο να καρφώνει, έχοντας απαλλαγεί εξαιρετικά από τον Σίνγκλετον, ενώ ο Πάβλοβιτς μετά από πάσα του Φελντίν, διαμόρφωσε το 4-0 για τους «πράσινους», 7:46 πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου.

Με δύο καλάθια του Σίνγκλετον η Λοκομοτίβ ισοφάρισε γρήγορα-γρήγορα, με το ματς να έχει έναν όχι γρήγορο, αλλά βιαστικό ρυθμό. Οι «πράσινοι» προσπαθούσαν να περάσουν τη μπάλα μέσα στο καλάθι στην επίθεση, ενώ στην άμυνα τα πήγαιναν εξαιρετικά, με αρκετά κλεψίματα (ειδικά με τον Φελντίν) με αποτέλεσμα το 10-4 του Παναθηναϊκού λίγο πριν τα μισά του δεκαλέπτου, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ.

Φελντίν_Panathinaikos24

Ο Τζόρτζεβιτς πέρασε στο παρκέ τον Κούζμιτς στη θέση του Ραντούλιτσα, για καλύτερη άμυνα στον Σίνγκλετον, ωστόσο τα κλεψίματα συνεχίζονταν και με καλάθια των Καλάθη και Γκιστ, η διαφορά ανέβηκε στους δέκα (14-4), 4:39 για το τέλος της περιόδου.

Ο Παναθηναϊκός μάζευε όλα τα ριμπάουντ, έτρεχε όποτε του δινόταν η ευκαιρία, με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να ακολουθήσουν.

Οι Ρώσοι και αυτοί πήγαιναν τη μπάλα μέσα στο «ζωγραφιστό», με τον Σίνγκλετον να δημιουργεί αρκετά προβλήματα στους ψηλούς του Παναθηναϊκού,  με τον «Σάλε» να βάζει στο «5» τον Γκιστ, σε ένα πιο ευέλικτο σχήμα.

Κάτι οι άστοχες βολές (και σήμερα…) κάτι τα πέντε φάουλ που οδήγησαν τους Ρώσους στις βολές, η διαφορά μειώθηκε (11-16), αλλά ένα εντυπωσιακό alley-hoop των Διαμαντίδη-Γκιστ, έφερε το «τριφύλλι» ξανά στο +7 (11-18).

Η αντεπίθεση της Λοκομοτίβ συνεχίστηκε, με έμφαση στη σκληρή άμυνα, απέδωσε (17-18), με το ματς να ξαναγίνεται ντέρμπι. Ο Καλάθης με τρίποντο έκανε το 17-21, σκορ πρώτης περιόδου.

καλαθης

Με μια προσωπική ενέργεια του αρχηγού, ο Παναθηναϊκός πήρε άλλο ένα καλάθι (17-23), ωστόσο στις βολές έβρισκε… σίδερο και πάλι, η Λοκομοτίβ προσπαθούσε κυρίως με Σίνγκλετον και Ντιλέινι, αλλά το «τριφύλλι» κρατούσε σταθερά το προβάδισμα (27-19).

Το 2ο φάουλ του Ραντούλιτσα τον έστειλε στον πάγκο (8:04, για το ημίχρονο), προκειμένου να προφυλαχθεί, ο Παναθηναϊκός έπαιζε εξαιρετική άμυνα (7 λάθη οι γηπεδούχοι σε 12 λεπτά) ο Κούζμιτς στην επίθεση δεν μπορούσε… αλλά στην άμυνα έδινε τις μάχες του.

Ο Ντρέιπερ αρχικά με τρίποντο και στη συνέχεια με κλέψιμο και καλάθι έκανε το 24-27, με τον Τζόρτζεβιτς να καλεί άμεσα τάιμ άουτ, βλέποντας την ομάδα του να έχει πολλά νεκρά διαστήματα, παρότι έπαιζε καλύτερα.

Η άμυνα του Παναθηναϊκού μέσα στη ρακέτα άρχισε να… μπάζει, ούτε ο Κούζμιτς μπορούσε να ανταπεξέλθει, η άμυνα των Ρώσων είχε σκληρύνει αρκετά με αποτέλεσμα οι πόντοι να μπαίνουν δυσκολότερα.

Ο Κλαβέρ με καλάθι έκανε το 28-29, ο Καλάθης αστόχησε στη συνέχεια, με τον Ισπανό στη συνέχεια να δίνει προβάδισμα στη Λοκομοτίβ για πρώτη φορά στο ματς ((30-29), στα μισά της δεύτερης περιόδου.

Με την εξυπνάδα του Διαμαντίδη, ο Παναθηναϊκός πήρε το bonus των βολών και αυτός (30-31), ο Φελντίν συνέχισε να… κλέβει πορτοφόλια και να σκοράρει (30-33), με το «τριφύλλι» όποτε έπαιζε καλή άμυνα στην περιφέρεια, έβρισκε τρόπο για εύκολο καλάθι στην επίθεση.

Ο Κλαβέρ θα νικήσει κατά κράτος τον Φώτση και με καλάθι θα κάνει το 32-33, ωστόσο στη χαμένη του βολή (ήταν και φάουλ), οι «πράσινοι» θα χάσουν το ριμπάουντ (33-33), με τις ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι.

Ο Τζόρτζεβιτς συνέχισε ξανά με το σχήμα με Γκιστ-Φώτση στους ψηλούς, ο Κλαβέρ με μία βολή έκανε το 34-33, 3:15 πριν το ημίχρονο, ο Ραντούλιτσα κέρδιζε συνεχώς φάουλ όποτε έπαιρνε τη μπάλα μέσα στη ρακέτα, αλλά το «τριφύλλι» δεν κατάφερνε να ξεφύγει.

Pavlovic_panathinaikos24

Ο «Σάλε» με αλλαγές χάντμπολ, έβαζε πότε τον Ραντούλιτσα, πότε τον Φώτση αναλόγως αν βρισκόταν σε κατάσταση επίθεσης η άμυνας, αλλά ο Κλαβέρ είχε ζεσταθεί με τη Λοκομοτίβ να έχει κάνει μια πολύ καλή δεύτερη περίοδο, έφτασε να βρίσκεται μπροστά με 4 (39-35), με τους Ρώσους να έχουν 7 επιθετικά ριμπάουντ.

Με όμορφο καλάθι του Ραντούλιτσα οι «πράσινοι» μείωσαν (39-37), αλλά με τρίποντο η Λοκομοτίβ πέρασε με πέντε (42-37), ο αρχηγός με μία βολή έκανε το 42-38 (42’’), ο Ντιλέινι με τρίποντο από το… σπίτι του έκανε το 45-38, με τον Καλάθι να απαντάει για το 45-41, σκορ ημιχρόνου.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, ξάφνιασε τη Λοκομοτίβ, ωστόσο στη δεύτερη περίοδο, οι Ρώσοι βρήκαν ρυθμό, οι «πράσινοι» τον… έχασαν με αποτέλεσμα να βρίσκονται πίσω στο σκορ. Πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και κακή άμυνα μέσα στη ρακέτα για την ομάδα του Τζόρτζεβιτς στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου.

gist_panathinaikos24

Οι πεντάδες που ξεκίνησαν το ματς, βγήκαν στο παρκέ και στο δεύτερο μέρος, δύο καλάθια εκατέρωθεν διαμόρφωσαν το 47-43, στον πρώτο λεπτό της τρίτης περιόδου, ο Ραντούλιτσα συνέχιζε να σκοράρει κατά ριπάς  (47-45) αλλά ο Σίνγκλετον πήρε το 3ο φάουλ του Σέρβου (48-45), με τον «Σάλε» να αντιμετωπίζει το πρώτο σοβαρό πρόβλημα στον αγώνα.

Ο Μπρόκχοφ με τρίποντο έκανε το 54-45, με τον Κούζμιτς να βάζει το πρώτο του καλάθι (51-47), με τον Φελντίν να μειώνει κι’ άλλο (53-52), πολύ γρήγορα.

Ο Ντιλέινι είχε βρει ρυθμό… (55-52), ο Καλάθης αστόχησε εις διπλούν με τον Αμερικάνο να έχει πάρει φωτιά (57-52), οι «πράσινοι» ήταν άστοχοι με το ματς να έχει ένα δαιμονιώδη ρυθμό και τον «Σάλε» συνεχώς να προσπαθεί να βρει το κατάλληλο σχήμα.

Ο Καλάθης με καλάθι και φάουλ έδωσε… πνοή στον Παναθηναϊκό (57-55), τρία λεπτά πριν το τέλος της 3ης περιόδου. Μετά από πολλές… κλοπές εκατέρωθεν, ο Διαμαντιδης με τρίποντο έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του μετά από ώρα (57-58), αλλά με απάντηση του Κλαβέρ, η Λοκομοτίβ προσπέρασε (60-58).

raduljica-panathinaikos24

Ξανά ο αρχηγός με κρύο αίμα, από τα 6,75 έδωσε προβάδισμα στο «τριφύλλι» (60-61), με τον Μπαρτζώκα να καλεί τάιμ άουτ, σε μια φάση του αγώνα όπου οι «πράσινοι» με καλές άμυνες μπόρεσαν και σήκωσαν κεφάλι.

Ο Ντιλέινι με τρίποντο έκανε το 63-61, ο Μπίκοφ έκανε σκληρό φάουλ στον Διαμαντίδη στα 7,8’’ ο Γιάνκοβιτς έκανε airball με την Τρίτη περίοδο να τελειώνει με 63-61.

Το 3ο επίσημο ματς του Παναθηναϊκού, βάδιζε στα χνάρια των προηγούμενων δύο, με το παιχνίδι όπως όλα έδειχναν να κρινόταν στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Με μια κακή προσπάθεια του Βλάντο, ξεκίνησε η 4η περίοδος, στο πρώτο λεπτό δεν μπήκε πόντος, ο Μπίκοφ πέρασε μέσα από την άμυνα του Παναθηναϊκού για το 65-61, η άμυνα των Ρώσων δεν άφηνε περιθώρια στον Παναθηναϊκό να βάλει εύκολο καλάθι και τον Φεσένκο την ίδια ώρα να κάνει το 67-61.

Ο Φώτσης με τρίποντο έκανε το 67-64, ο Φεσένκο εκμεταλλευόμενος τα τρία φάουλ του Ραντούλιτσα διαμόρφωσε το 69-64 εύκολα, 7 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα.

Ο Καλάθης με προσωπικό καλάθι έκανε το 69-66, σε ένα ματς που είχε μετατραπεί σε μεγάλο ντέρμπι, οι δύο άμυνες είχαν σφίξει για τα καλά και όποιος είχε το πιο καθαρό μυαλό θα επικρατούσε.

raduljica-panathinaikos24

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ώρες-ώρες έμοιαζε να παίζει μόνος του, ωστόσο αυτό δεν έφτανε, έπρεπε να μπουν κι’ άλλοι στην εξίσωση του αγώνα. Με μία βολή του Ραντούλιτσα το σκορ διαμορφώθηκε στο 69-67, στη συνέχεια θα αστοχήσουν και οι δύο ομάδες, αλλά ένα τρίποντο-βόμβα του Σίνγκλετον έκανε το 72-67, σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του αγώνα, με τον Τζόρτζεβιτς να καλεί άμεσα τάιμ άουτ (3:56 για το τέλος).

Ο Σίνγκλετον συνέχισε να κάνει θραύση και με έμμεσο τρίποντο έκανε το 75-67, βάζοντας γερές βάσεις για τη νίκη της ομάδας του.

Ο Παναθηναϊκός πέταξε λευκή πετσέτα, δεν είχε καθόλου καθαρό μυαλό και συγκέντρωση και μοιραία έχασε δίκαια στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, από τη Λοκομοτίβ Κούμπαν, ξεκινώντας με το αριστερό… τη φετινή Ευρωλίγκα.

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 45-41, 63-61, 81-70.

Λοκομοτίβ Κουμπάν (Μπαρτζώκας): Ντιλέινι 14 (2), Σίνγκλετον 16 (9 ριμπ.), Ντρέιπερ 7 (1), Κλαβέρ 13 (2), Μπίκοφ 2, Ζοζούλιν 2, Βορόνοφ 7 (1), Ζούμπκοφ 8, Φεζένκο 8, Μπρόκχοφ 4 (1).

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 3 (0/4 τρίπ.), Γιάνκοβιτς 2, Φώτσης 7 (1), Ραντούλιτσα 15 (8 ριμπ.), Φελντέιν 9 (1/5 τρίπ.), Διαμαντίδης 14 (3), Γκιστ 4, Καλάθης 13 (2 τρίπ., 7 ασ.), Κούζμιτς 2.

🏀 Διάβασε όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό στο μπάσκετ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

Ακολούθησε το στο Google News
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ρότσα: «Ζώη μου ο Παναθηναϊκός, δεν έπρεπε να φύγω ποτέ-Σαραβάκος όπως… Μαραντόνα»

Ρότσα: «Ζώη μου ο Παναθηναϊκός, δεν έπρεπε να φύγω ποτέ-Σαραβάκος όπως… Μαραντόνα»

Ισοπέδωση: Δεύτερο κόμμα πλέον η ΝΔ!

Ισοπέδωση: Δεύτερο κόμμα πλέον η ΝΔ!

Παναθηναϊκός: Χωρίς Παπαπέτρου και στα δύο πρώτα ματς με την Εφές

Παναθηναϊκός: Χωρίς Παπαπέτρου και στα δύο πρώτα ματς με την Εφές

Παναθηναϊκός: Παρέδωσε το βραβείο του MVP στον Ναν ο Γιαννακόπουλος!

Παναθηναϊκός: Παρέδωσε το βραβείο του MVP στον Ναν ο Γιαννακόπουλος!

Μπράουν: «Σπουδαίες μάχες με Εφές, αν είμαστε ο εαυτός μας θα τους σταματήσουμε»

Μπράουν: «Σπουδαίες μάχες με Εφές, αν είμαστε ο εαυτός μας θα τους σταματήσουμε»

Αταμάν: «Ο Ναν άξιζε το βραβείο του MVP, αλλά αυτό που είναι σημαντικό είναι το τρόπαιο»

Αταμάν: «Ο Ναν άξιζε το βραβείο του MVP, αλλά αυτό που είναι σημαντικό είναι το τρόπαιο»

Ο Ναν έκανε την επίσημη ανάρτηση της Euroleague για τον ΜVP της σεζόν (vid)

Ο Ναν έκανε την επίσημη ανάρτηση της Euroleague για τον ΜVP της σεζόν (vid)

Τοποθέτηση με… σπόντες από τον Κέντρικ Ναν!

Τοποθέτηση με… σπόντες από τον Κέντρικ Ναν!

Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη: MVP της Ευρωλίγκα ο Κέντρικ Ναν!

Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη: MVP της Ευρωλίγκα ο Κέντρικ Ναν!

Ξεκαθαρίζει το πράσινο τοπίο: Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν

Ξεκαθαρίζει το πράσινο τοπίο: Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν

Οριστικό: Εκεί θα συνεχίσει ο Μίσιτς!

Οριστικό: Εκεί θα συνεχίσει ο Μίσιτς!

Οι διαιτητές του Game 1 ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Αναντολού Εφές

Οι διαιτητές του Game 1 ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Αναντολού Εφές

Πέθανε ο Πάπας Φραγκίσκος – Θρήνος στον Καθολικό κόσμο

Πέθανε ο Πάπας Φραγκίσκος – Θρήνος στον Καθολικό κόσμο

Χίφι: “Δεν ξέρω αν υπάρχουν καλύτεροι φίλαθλοι από του Παναθηναϊκού”

Χίφι: “Δεν ξέρω αν υπάρχουν καλύτεροι φίλαθλοι από του Παναθηναϊκού”

Συντάξεις Μαΐου: Έσκασε νέα ανατροπή με τις πληρωμές – Οι ημερομηνίες

Συντάξεις Μαΐου: Έσκασε νέα ανατροπή με τις πληρωμές – Οι ημερομηνίες

Αλλαγή δεδομένων στην Εφές ενόψει Παναθηναϊκού

Αλλαγή δεδομένων στην Εφές ενόψει Παναθηναϊκού

Παναθηναϊκός 2024-25: Η πορεία στο Conference League και τα έσοδα

Παναθηναϊκός 2024-25: Η πορεία στο Conference League και τα έσοδα

Μεγάλη αλλαγή για ΠΑΟ – ΟΣΦΠ: Ποιον βλέπουν πλέον οι στοιχηματικές να κερδίζει το Final- 4 της Ευρωλίγκας

Μεγάλη αλλαγή για ΠΑΟ – ΟΣΦΠ: Ποιον βλέπουν πλέον οι στοιχηματικές να κερδίζει το Final- 4 της Ευρωλίγκας

Άλλαξαν οι αποδόσεις: Το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας

Άλλαξαν οι αποδόσεις: Το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας

Λεσόρ: «Αν δεν τραυματιζόμουν θα ήμουν υποψήφιος για MVP»

Λεσόρ: «Αν δεν τραυματιζόμουν θα ήμουν υποψήφιος για MVP»

FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ