Ο ΠΑΟΚ πήρε το νταμπλ φέτος, ενώ πέρυσι η ΑΕΚ πήρε το πρωτάθλημα και ο ΠΑΟΚ το κύπελλο. Τα βλέπουμε και μας πιάνει μελαγχολία. Και αυτό, διότι ο Παναθηναϊκός ήταν πρωτοπόρος να πέσει η χούντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά είναι και ο μόνος, που δεν δρέπει τους καρπούς. Όχι μόνο είναι μακριά από τους τίτλους, αλλά δεν φαίνεται και καμία προοπτική να τους διεκδικήσει τα επόμενα χρόνια.

Ο ΠΑΟΚ ξεφεύγει με τα λεφτά που ρίχνει, η ΑΕΚ θα ξεφύγει μόλις φτιάξει το δικό της γήπεδο, ο Ολυμπιακός θα αναγκαστεί να γίνει καλύτερος στο γήπεδο, τώρα που πέρασαν τα χρόνια, poyέκλεβε τον ιδρώτα των άλλων ομάδων. Kαι ο Παναθηναϊκός; Ο Παναθηναϊκός στο πουθενά. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Με τα οικονομικά προβλήματα να παραμένουν και να μην ξέρει κανείς, για πόσο ακόμα.

Ο Γιάννης Αλαφούζος ήταν αυτός, που σήκωσε το λάβαρο της επανάστασης και ακολούθησαν ο Σαββίδης και ο Μελισσανίδης, αλλά πλέον όλα αυτά φαίνονται μακρινά. Η τάξη επανήλθε μετά από χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, οι διαιτητές και τα θεσμικά όργανα σταμάτησαν να ευνοούν μόνο μία ομάδα, αλλά δυστυχώς ο Παναθηναϊκός μοιάζει αδύναμος να διεκδικήσει τίτλο στο γήπεδο. Και για να αλλάξει κάτι είναι απαραίτητο να γίνει κάτι με το γηπεδικό. Είτε στον Βοτανικό (φαίνεται το πιο εφικτό), είτε αλλού ο Παναθηναϊκός πρέπει να φτιάξει το δικό του γήπεδο, σύγχρονο, όπως αρμόζει στην ιστορία του μεγαλύτερου συλλόγου της Ελλάδας.

Αν αυτό δεν συμβεί, η ομάδα θα είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Και μόλις υπάρξει προοπτική με το γήπεδο είναι σίγουρο, ότι θα βρεθεί και νέος επενδυτής με όραμα για τον σύλλογο. Είτε αυτός είναι ο Γιαννακόπουλος(θα είναι το ιδανικό), είτε κάποιος άλλος σε περίπτωση, που ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ δεν βρει συμπαίκτες και δεν μπορέσει να σηκώσει ταυτόχρονα το βάρος της ΚΑΕ, του Ερασιτέχνη και της ΠΑΕ.

Όσον αφορά το μπάσκετ και τα όσα απαράδεκτα έγιναν, ο Παναθηναϊκός θα κάνει και φέτος αυτό που ξέρει να κάνει. Θα πάρει άλλο ένα πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός. μπορεί αν θέλει να πάει στην Α2 (τώρα, που δεν τον θέλουν ούτε στην Αδριατική), μπορεί αν θέλει να κατέβει στο γήπεδο, να χάσει με συνοπτικές διαδικασίες και να βρει πάλι… δικαιολογίες της πλάκας, για την νέα του ήττα. Πάντως η τρομοκρατία πήγε να περάσει, αλλά δεν τα κατάφεραν στον Πειραιά. Και όπως αποδείχθηκε την επίθεση στο σπίτι του Αναστόπουλου δεν την έκαναν… άγνωστοι (όπως έλεγαν κάποιοι που θέλουν να λέγονται δημοσιογράφοι), αλλά οπαδοί του Ολυμπιακού, όπως είπαν κάποιοι και απέδειξαν ότι είναι δημοσιογράφοι!

Και το απόλυτο ξεβράκωμα τους έγινε στις ψηφοφορίες στον ΕΣΑΚΕ που παραλίγο να μην βρουν ούτε…την δική τους!