Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο Panathinaikos 24.gr για την ποιότητα του Μαουρίσιο, που δείχνει όμως και το πρόβλημα του Παναθηναϊκού.

Η νίκη ήρθε και αυτό μετράει στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Εξάλλου αν κάποιος σας έλεγε ότι η ομάδα θα κάνει σερί νίκες, αλλά δεν θα βλέπεται, δεν νομίζω να είχε πρόβλημα κανείς με το χάλι που παρουσιάζει η ομάδα από την αρχή της σεζόν. Και για να είμαστε δίκαιοι και σωστοί με όλα όσα έχουν γίνει το καλοκαίρι είναι δύσκολο από αυτή την ομάδα να έχεις την απαίτηση να παίξει μπάλα τώρα άμεσα. Ναι, να βελτιώσει την απόδοσή της με την πάροδο του χρόνου, αλλά τώρα είναι δύσκολο.

Η ομάδα κάνει μπαμ, ότι το καλοκαίρι δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ. Πληρώνει το γεγονός, ότι το χτίσιμο το έκαναν ένας προπονητής, που δεν έχει δουλέψει σε επίπεδο ανδρών και ένας τεχνικός διευθυντής, που έφερε ένα κάρο παίκτες, χωρίς τη δυνατότητα να κάνουν την διαφορά και χωρίς καμία μεταπωλητική αξία. Η προετοιμασία ήταν ερασιτεχνικού επιπέδου σε όλους τους τομείς και τώρα αυτό φαίνεται πάρα πολύ.

Οι παίκτες δεν έχουν φρεσκάδα και ένας που ήρθε με… καθυστέρηση δείχνει το πρόβλημα. Ο Μαουρίσιο ήρθε στον Παναθηναϊκό στις… καθυστερήσεις των καθυστερήσεων. Ηταν ανέτοιμος, του έλειπε ο ρυθμός, αλλά σε αυτά τα δύο παιχνίδια που έχει αγωνιστεί με την ομάδα είναι ο καλύτερος παίκτης. Τέτοιο παίκτη δεν είχε ο Παναθηναϊκός, είναι από τα πιο ποιοτικά χαφ, που έχουν παίξει στην ομάδα και με την παρουσία του στο γήπεδο ξεχωρίζει σαν την μύγα μέσα στο γάλα.

Φαίνεται η ποιότητά του σε κάθε επαφή του με την μπάλα. Κάνει καταπληκτική διαχείρηση με αποτέλεσμα να μπορεί να είναι στον αγωνιστικό χώρο 90 λεπτά και να μην φαίνεται η ανέτοιμότητά του. Ο Μαουρίσιο είναι ένας σύγχρονος χαφ, που και κόβει και πασάρει, αλλά και σκοράρει. Εχει όλο το πακέτο και η απόκτηση του έστω και αργά έχει βοηθήσει ήδη τον Παναθηναϊκό και θα τον βοηθήσει ακόμα περισσότερο. Σκεφθείτε μόνο την ομάδα να μην είχε τον Μαουρίσιο στα τελευταία δύο παιχνίδια, που νίκησε, για να καταλάβετε πόσο μεγαλύτερο θα ήταν το πρόβλημα.

Το γεγονός, ότι ο Μαουρίσιο παίζει στο 50% και ξεχωρίζει στον Παναθηναϊκό δείχνει και το πρόβλημα της ομάδας. Δείχνει, ότι η ομάδα δεν έχει φρεσκάδα, οι παίκτες μοιάζουν να λυγίζουν στην διάρκεια του αγώνα. Οταν ο ανέτοιμος Μαουρίσιο είναι πιο φρέσκος από τους άλλους παίκτες, που είναι… έτοιμοι καταλαβαίνει κανείς πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα.

Από εδώ και πέρα, όσο θα έρχονται οι νίκες, τόσο θα φεύγει το άγχος και η πίεση από τους παίκτες και θα μπορούν να κάνουν κάποια πράγματα παραπάνω στο γήπεδο. Αν οι νίκες δεν συνεχιστούν, τότε πάλι θα έχουμε πισωγύρισμα. Απλά πιστεύω ότι αν συνεχίσει και παίζει ο Παναθηναϊκός όπως με τον Απόλλωνα είναι αδύνατο να έρθει σερί νικών στη συνέχεια.

Και αν ρωτήσει κάποιος τον Μπόλονι «ποιο θα ήταν το καλύτερο δώρο, για αυτόν και την ομάδα σου τώρα;», η απάντηση θα ήταν «ένα μήνα διακοπή στο πρωτάθλημα». Ετσι ώστε ο Ρουμάνος τεχνικός να κάνει την προετοιμασία που… δεν έκανε το καλοκαίρι και να μπορέσει η ομάδα να συνεχίσει την προσπάθεια με καλύτερες προϋποθέσεις με στόχο αυτό που φαίνεται δύσκολο έως απίθανο τώρα. Την κατάληψη της τέταρτης θέσης, που μάλλον οδηγεί σε έξοδο στην Ευρώπη…

Ή να το πετύχει αυτό μέσω κυπέλλου, που είναι ακόμα πιο δύσκολο, αφού πρέπει να το κατακτήσει.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS