ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Πράσινη επιστροφή: Στους τελικούς ξανά ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 64-54 τον ΠΑΟΚ στο κλειστό της Λεωφόρου και κλείδωσε την επιστροφή τους στους τελικούς της Α1 μπάσκετ γυναικών (με Ολυμπιακό) για πρώτη φορά έπειτα από 5 χρόνια.

Πράσινη επιστροφή: Στους τελικούς ξανά ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 64-54 τον ΠΑΟΚ στο κλειστό της Λεωφόρου και κλείδωσε την επιστροφή τους στους τελικούς της Α1 μπάσκετ γυναικών (με Ολυμπιακό) για πρώτη φορά έπειτα από 5 χρόνια.

Η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη, παρά το γεγονός ότι έχασε από νωρίς λόγω τραυματισμού τη Λεουτσάνκα έδειξε χαρακτήρα και έφτασε στο επιθυμητό αποτέλεσμα  απέναντι στον ΠΑΟΚ, στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Οι Μόργκαν-Λύμουρα-Ριντ ήταν εξαιρετικές και οδήγησαν το τριφύλλι στη νίκη και την επιστροφή σε τελικούς του πρωταθλήματος.

Οριστικό για… Βοτανικό!
Οριστικό για… Βοτανικό! 2.252 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλά το ματς με τη Ριντ και τη Μόργκαν να έχουν 9 και 6 πόντους αντίστοιχα στην πρώτη περίοδο. Κάποια μακρινά σουτ από πλευράς ΠΑΟΚ τον κράτησαν κοντά στο σκορ με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται 22-16 υπέρ των «πρασίνων».

Το «τριφύλλι» έλεγξε τα ριμπάουντ στη δεύτερη περίοδο κυρίως με τη Μούλη (10 ριμπ.) και επέβαλλε το ρυθμό του «χτίζοντας» μια διαφορά 8 πόντων στο 16’ (32-24). Στο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ροκάνισε τη διαφορά στους 4 πόντους (34-28) με τον Παναθηναϊκό όμως πάντα να προπορεύεται στο σκορ.

Στην τρίτη περίοδο ο ΠΑΟ ανέβασε ρυθμούς και εκτόξευσε τη διαφορά στους 15 (50-35) κλείνοντας τους δρόμους προς το καλάθι για το «δικέφαλο του Βορρά». Με τη Λύμουρα (8 ασίστ) σε θέση οργανωτή και τη Ριντ να ηγείται στο σκοράρισμα και να πετυχαίνει double double (26π. και 12 ριμπ.) ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κλείσει το δεκάλεπτο με ένα 21-14 υπέρ του. Η περίοδος έληξε 55-42.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πλησιάσει στο σκορ αλλά οι αθλήτριες της κόουτς Καπογιάννη έδειξαν την ανωτερότητά τους και «καθάρισαν» το ματς με 64-54.

Σε δήλωση της η Λολίτα Λύμουρα δήλωσε: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς, καθώς παίξαμε με την ομάδα που μας είχε κερδίσει στην έδρα της. Καταφέραμε και περάσαμε στον τελικό και θα τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε τον στόχο μας. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στην παλιά μου ομάδα στον ΠΑΟΚ και να του ευχηθώ καλή συνέχεια».

Δεκάλεπτα: 22-16, 34-28, 55-42, 64-54

Παναθηναϊκός (Καπογιάννη): Ριντ 26(1), Μόργκαν 12(1), Μούλη 4, Λύμουρα 13(2), Καλαμπάκου 6(1), Κωτούλα 2, Δίελα 1, Λεουτσάνκα.

ΠΑΟΚ (Μασλαρινός): Ακλ 11(2), Μάγιο 7, Κιλαζίδου 2, Σύρρα 4, Τόλη Ε., Λέξα 2, Καρλαφτη 18(5), Μάντεν 10.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.