ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Φινάλε με ήττα – ντροπή στη Λεωφόρο!

Ο Παναθηναϊκός των πολλών προβλημάτων και των απουσιών ήθελε, αλλά δεν μπορούσε. Ο Ολυμπιακός είχε ποιότητα και οι πράσινοι γνώρισαν βαριά ήττα με 4-1 στη Λεωφόρο. Χαμένο πέναλτι ο Βιγιαφάνιες που αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις, δοκάρι ο Ιωαννίδης και τρομερή διπλή ευκαιρία πριν το τέταρτο γκολ των Πειραιωτών.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Φινάλε με ήττα - ντροπή στη Λεωφόρο!

Ο Παναθηναϊκός των πολλών προβλημάτων και των απουσιών ήθελε, αλλά δεν μπορούσε. Ο Ολυμπιακός είχε ποιότητα και οι πράσινοι γνώρισαν βαριά ήττα με 4-1 στη Λεωφόρο. Χαμένο πέναλτι ο Βιγιαφάνιες που αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις, δοκάρι ο Ιωαννίδης και τρομερή διπλή ευκαιρία πριν το τέταρτο γκολ των Πειραιωτών.

Το ματς

Με αρκετές αλλαγές λόγω των πολλών απουσιών, παρέταξε το «τριφύλλι» στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος.

Κάτω από τα δοκάρια πήρε θέση ο νεαρός Χριστογεώργος, αριστερά στη θέση του Χουάνκαρ ο Καραγιάννης, ενώ τη θέση του Σένκεφελντ, πήρε ο Φακούντο Σάντσες. Στο κέντρο η τριάδα ήταν οι Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος και Μπουζούκης, ενώ πιο μπροστά βρίσκονταν οι Βιγιαφάνιες, Ιωαννίδης και προωθημένος ο Μακέντα.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.504 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πιο δραστήριος ήταν ο Παναθηναϊκός, που απείλησε με τον Μπουζούκη στο 4’, με τη μπάλα να απομακρύνεται σε κόρνερ. Αυτός όμως που άνοιξε το σκορ, ήταν ο Μασούρας μετά από συνεργασία με τον Ελ Αραμπί στο 7’ για το ερυθρόλευκο προβάδισμα στο σκορ, στην πρώτη ευκαιρία που βρήκε ο Ολυμπιακός και έτρεξε στην αντεπίθεση. Στο 9’ ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του, αλλά ο Ελ Αραμπί αστόχησε εντελώς ολομόναχος. Ότι δεν κατάφερε ο Ελ Αραμπί το κατάφερε στο 12’ ξανά ο Μασούρας που εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Καραγιάννη και εκτέλεσε τον Χριστογεώργος.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου, ο Παναθηναϊκός βγήκε στην αντεπίθεση, ο Σα ανέτρεψε πεντακάθαρα τον Ιωαννίδη, αλλά ο διαιτητής περίμενε το VAR και στην κόντρα ο Ολυμπιακός έκανε το 0-3.

Ωστόσο μετά από υπόδειξη του VAR, Ο Σουηδός ρέφερι πήγε ο ίδιος να δει τη φάση και υπέδειξε το σημείο του πέναλτι, με τον Βιγιαφάνιες να το εκτελεί και τον Σα να αποκρούει. Στο 18’ ο Ιωαννίδης σημάδεψε το κάθετο δοκάρι του Σα, με το «τριφύλλι» να χάνει άλλη μια μεγάλη ευκαιρία για τη μείωση στο σκορ. Η φλυαρία του Παναθηναϊκού συνεχιζόταν και στο 22’ ο Μπουζούκης δοκίμασε να αιφνιδιάσει τον Σα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός με τον «αέρα» του 2-0 συνέχισε να βγάζει φάσεις μπροστά από τα καρέ του Χριστογεώργου, με το «τριφύλλι» να παλεύει για να απομακρύνει τη μπάλα από την περιοχή του. Ο Παναθηναϊκός ήταν τραγικός σε όλα τα επίπεδα, ο Ολυμπιακός είχε κατοχή και τη μετουσίωσε σε 3ο γκολ με τον Ελ Αραμπί στο 38’ να σκοράρει εκμεταλλευόμενος ακόμα ένα λάθος στην «πράσινη» άμυνα, γράφοντας το 0-3.

Από το τρίτο ερυθρόλευκο τέρμα και μετά, φάση δεν υπήρχε, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν συντήρηση και τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί σε κανένα σημείο. Έτσι το πρώτο ημίχρονο βρήκε τον Ολυμπιακό να προηγείται με το ευρύ 3-0.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 46’, ο Μακέντα βγήκε τετ α τετ, αλλά δεν πρόλαβε τη μπάλα, με τον Ιταλό φορ να πηγαίνει καθυστερημένα προς αυτήν και τον Σα να μπλοκάρει σταθερά. Ο Ολυμπιακός στο 50’ μετά από φάση διαρκείας μπροστά στα καρέ του Χριστογεώργου, προσπάθησε και για τέταρτο τέρμα, με τον Εμβιλά να σουτάρει δυνατά και τον νεαρό γκολκίπερ να απομακρύνει σε κόρνερ. Στο 53’ ο Μαουρίσιο μετά από ωραία ατομική ενέργεια και βολέ στην κίνηση, παραβίασε τα καρέ του Σα, για το 1-3, με τον Παναθηναϊκό να είναι ελαφρώς καλύτερος σχετικά με την τραγική εικόνα του α’ μέρους.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε στο ίδιο τέμπο, ασκούσε πίεση μπροστά στα καρέ του Σα, αλλά ότι και αν δοκίμαζε ήταν αναποτελεσματικό. Στο 72’ ο Ιωαννίδης με ατομική ενέργεια δοκίμασε να σκοράρει, ο Σα έδιωξε και στην πορεία της μπάλας βρέθηκε ο Βιγιαφάνες που αστόχησε και αυτός με τη σειρά του. Ότι δεν μπόρεσε να κάνει ο Παναθηναϊκός, το κατάφερε με κυνικό τρόπο ο Ολυμπιακός στο 72’ με τον Ελ Αραμπί, να παραβιάζει για τέταρτη φορά την εστία του Χριστογεώργου με κεφαλιά για το 1-4.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο ρυθμός έπεσε, στις καθυστερήσεις ο Παναθηναϊκός έμεινε και με απίκτη λιγότερη λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Βιγιφάνιες και το τελικό 1-4, να καταγράφεται ως μια μαύρη σελίδα στην ιστορία των ντέρμπι για τον Παναθηναϊκό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Παναθηναϊκός (Συλαϊδόπουλος): Χριστογεώργος, Καραγιάννης, Μολό, Βέλεθ, Σάντσες, Μπουζούκης (62’ Καρλίτος), Αλεξανδρόπουλος (67’ Σανκαρέ), Μαουρίσιο (78’ Τζαβίδας), Βιγιαφάνιες, Ιωαννίδης (77’ Αϊτόρ), Μακέντα (67’ Ενγκμπακοτό).

Ολυμπιακός (Μάρτινς): Σα, Εμβιλά (77’ Μπρούμα), Σεμέδο, Καλογερόπουλος, Ανδρούτσος, Καμαρά (69’ Τιάγκο Σίλβα), Μασούρας (69’ Φορτούνης), Μπουχαλάκης, Ρέαμπτσιουκ (46’ Λαλά), Χασάν (90′ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.