ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Τρομερός Παναθηναϊκός, «καθάρισε» την Εφές!

Ο Παναθηναϊκός παίζοντας πολύ ωραίο μπάσκετ επικράτησε με 80-74 της πρωταθλήτριας Ευρώπης Εφές και κατέκτησε το 3ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Τρομερός Παναθηναϊκός, «καθάρισε» την Εφές!

Ο Παναθηναϊκός ήταν και πάλι εξαιρετικός στην άμυνα και επικράτησε της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Αναντολού Εφές με 80-74 στο κλειστό του ΟΑΚΑ κατακτώντας την 1η θέση στο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος».

έσπασε» την μπασκέτα">

Οι πράσινοι πάτησαν το γκάζι σε δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο, πίεσαν πολύ την μπάλα και έχοντας σε καλό βράδυ τους κοντούς τους, πήραν τη φιλική νίκη απέναντι στους Πρωταθλητές Ευρώπης.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.378 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

δίνουν πνοή»">

Το ματς Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με Μέικον, Νέντοβιτς, Κασελάκη, Έβανς και Φλόιντ, σε ένα σχήμα-έκπληξη από τον Δημήτρη Πρίφτη. Η Εφές εκτελούσε κυρίως από την περιφέρεια στην αρχή, ενόσω οι «πράσινοι» έβρισκαν σκορ από τις συνεργασίες Μέικον-Φλόιντ (6-12 στο 3’).

έσπασε» την μπασκέτα">

Οι Τούρκοι συνέχισαν να πυροβολούν έξω από τα 6,75μ. και διατήρησαν προβάδισμα (12-18 στο 5’). Η αντίδραση του «τριφυλλιού» ήρθε μετά το τάιμ-άουτ του Πρίφτη, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να τρέχουν σερί 6-0 (18-18 στο 7’), ενώ έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +3 (26-23). Οι παίκτες του Παναθηναϊκού μπήκαν με περίσσια αυτοπεποίθηση στην εκκίνηση της 2ης περιόδου και απομακρύνθηκαν ακόμα περισσότερο με σερί 8-0 (34-23 στο 13’). Το κρεσέντο του «τριφυλλιού» συνεχίστηκε κι έφερε τους οικοδεσπότες μέχρι το +14 (39-25 στο 14’), σε ένα σημείο του αγώνα που συνδύαζαν ουσία και θέαμα.

Η απάντηση της ομάδας του Αταμάν ήρθε με σερί 9-0 κι αφού εκμεταλλεύτηκε το επιθετικό βραχυκύκλωμα των «πράσινων» (39-34 στο 17’). Παρ’ όλα αυτά, οι παίκτες του Πρίφτη βρήκαν και πάλι τον τρόπο να συνδεθούν με το αντίπαλο καλάθι και με 8-0, πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έχοντας «αέρα» 13 πόντων (47-34).

Το «τριφύλλι» διατήρησε διψήφια διαφορά μέχρι τα μισά της 3ης περιόδου (52-41) κι έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση χάρη στην αμυντική του προσήλωση, παρότι ο κόουτς Πρίφτης δοκίμαζε αρκετά σχήματα και πρόσωπα.

Με τον Μποχωρίδη να μπαίνει στην εξίσωση, ο Παναθηναϊκός έφτασε μέχρι και το +16 (57-41 στο 26’), ωστόσο μπλοκαρίστηκε κάπου εκεί (κυρίως επιθετικά), με συνέπεια να επιτρέψει στην Εφές να ρίξει τη διαφορά με επιμέρους σκορ 13-2 στο φινάλε της 3ης περιόδου (59-54). Οι «πράσινοι» έβγαλαν εξαιρετικές συνεργασίες στις πρώτες τους επιθέσεις στο 4ο δεκάλεπτο και ανέκτησαν τη διψήφια διαφορά (64-54 στο 32’). Οι Τούρκοι κατάφεραν να μειώσουν (69-64 στο 36’), αλλά η ομάδα του Πρίφτη δεν έχασε τη συγκέντρωσή της.

Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικά, αφού η Εφές δεν είχε τον τρόπο να επανέλθει και ο Παναθηναϊκός βρήκε λύσεις στον ασταμάτητο Μέικον, που οδήγησε το «τριφύλλι» στο τελικό 80-74 και στην 1η θέση του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Τα δεκάλεπτα: 26-23, 47-34, 59-54, 80-74.

Παναθηναϊκός (Πρίφτης): Πέρι 9, Μέικον 13, Παπαγιάννης 8, Μποχωρίδης 3, Καββαδάς, Κασελάκης 6, Γουάιτ 7, Φλόιντ 10, Νέντοβιτς 9, Έβανς 6, Μαντζούκας 2, Σαντ-Ρος 7 Εφές (Αταμάν): Μπομπουά 17, Σαϊμπίρ 6, Μπαλμπάι, Γκετσίμ 2, Ιλιάσογλου, Γκατζί, Μοερμάν, Τουντσέρ 11, Μίτσιτς 17, Άντερσον 9, Πετρούσεφ 5, Ντάνστον 7

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.