ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βόλεϊ

Παναθηναϊκός: Η επόμενη ημέρα, οι ανάγκες στο ρόστερ και η… λεγεώνα των ξένων

H χρονιά για τον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του Λιγκ Καπ αλλά και την αποχώρηση του Άξελ Γιάκομπσεν ο οποίος έκλεισε τον κύκλο του στην ομάδα. Ποιο αναμένεται ωστόσο να είναι το αύριο;

Παναθηναϊκός: Η επόμενη ημέρα, οι ανάγκες στο ρόστερ και η... λεγεώνα των ξένων

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τον τελικό του Λιγκ Καπ στο ΟΑΚΑ και την κατάκτηση του τροπαίου από τον Παναθηναϊκό με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Μια σεζόν παράξενη που έφτασε στο τέλος της διαδρομής και άφησε γλυκόπικρη γεύση μετά και την απώλεια των δύο τίτλων (πρωτάθλημα και Challenge Cup) που ήταν άλλωστε και οι βασικοί στόχοι. Πλέον η ομάδα καταστρώνει τα πλάνα της ενόψει της νέας σεζόν, “σκουπίζοντας” την αγορά ώστε να βρει τα καταλληλότερα “όπλα” τα οποία θα τη βοηθήσουν να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης αλλά και να επιστρέψει στο θρόνο της αναφορικά με το πρωτάθλημα. Ποιο είναι όμως το σκεπτικό και ποιες οι κινήσεις που αναμένονται να γίνουν;

Aς ξεκινήσουμε από τις βασικές ανάγκες που έχει το ρόστερ ενόψει της επόμενης σεζόν.

ΠΡΑΣΙΝΗ ΤΡΕΛΑ και 27ο πρωτάθλημα στου Ρέντη για τον τρομερό Παναθηναϊκό!
ΠΡΑΣΙΝΗ ΤΡΕΛΑ και 27ο πρωτάθλημα στου Ρέντη για τον τρομερό Παναθηναϊκό! 3.234 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Φυσικά σχεδόν επιτακτική είναι η ανάγκη για έναν νέο πασαδόρο ο οποίος θα έχει την κλάση του Άξελ Γιάκομπσεν, με το όνομα του Καναδού, Ντέρεκ Επ της γαλλικής Σετ. Η περίπτωση είναι σίγουρα δύσκολη, καθώς ο 25χρονος δεσμεύεται με συμβόλαιο και θα χρειαστούν αρκετές διαδικασίες για να το “σπάσει”.

Αν η ανάγκη για πασαδόρο είναι επιτακτική, τότε η προσθήκη ενός κεντρικού είναι τουλάχιστον… αυτοσκοπός. Η αποχώρηση του Στάλεκαρ μετά το πρωτάθλημα του 2022 δημιούργησε ένα “κενό” το οποίο δύσκολα συμπληρώνεται. Φυσικά όλα θα εξαρτηθούν από την παραμονή ή μη, του Γιώργου Πετρέα, ο οποίος πιθανότατα θα συνεχίσει να φορά τα “πράσινα”, αλλά και με τον Λούκας Ράνγκελ. Η αλήθεια είναι ότι ο Βραζιλιάνος, έχει δηλώσει – και δημόσια- πλέον ότι θέλει να παραμείνει, ενώ το συμβόλαιο του έχει ισχύ μέχρι το 2024. Το τι μέλλει γενέσθαι ακόμη είναι άγνωστο, όμως οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στην επίθεση και στα άκρα πριν ασχοληθούμε με το “βαρυ” πυροβολικό θα πρέπει να αναφερθούμε και στους Ανδρέα Φράγκο και Μπρέντερ Σάντερ. Αμφότεροι και ιδίως ο Αμερικανός δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα, ωστόσο η αλήθεια είναι πως σε συγκεκριμένα ματς, αλλά λίγα, βοήθησαν. Πιθανότατα ο Σάντερ θα αποχωρήσει και ο Φράγκος θα είναι και του χρόνου μέλος της ομάδας, αλλά με μικρότερο χρόνο συμμετοχής, αφού θα χρειαστεί να δοθεί και περισσότερος χρόνος στον Βασίλη Κωστόπουλο. Μην ξεχνάμε, ότι τα “πράσινα” θα φορέσει και πάλι ο Θανάσης Πρωτοψάλτης ο οποίος έχει συμφωνήσει σε όλα για την επιστροφή του και σίγουρα θα προσθέσει ποιότητα, αθλητικότητα και αλτικότητα.

Όσον αφορά τον Γίρι Κόβαρ, τα πράγματα μοιάζουν πιο ξεκάθαρα. Ο Τσεχοϊταλός ήταν από τους κορυφαίους σε άμυνα και επίθεση τη χρονιά που έφυγε και δεν είναι τολμηρό να πούμε ότι πήρε πολλά ματς σχεδόν μόνος του. Μεγάλο συν για την παραμονή του είναι ότι ταιριάζει πολύ με αυτό που “χτίζεται” την επόμενη σεζόν, αλλά και η δική του επιθυμία να βρίσκεται εδώ και την επόμενη χρονιά. Να σημειωθεί ότι ο Κόβαρ είχε και πολύ υψηλά ποσοστά στην υποδοχή, στοιχείο που δύσκολα το βρίσκεις σε άλλους παίκτες της κλάσης του.

Να κλείσουμε και με τον αγαπημένο “Τίγρη”. Ο Φερνάντο Ερνάντες ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού σε όλες τις διοργανώσεις, βγήκε μπροστά στα δύσκολα και απέδειξε ότι ο κόσμος της ομάδας τον έχει στη “λίστα” με τους πιο αγαπημένους του. Ο Κουβανός λοιπόν βρίσκεται σε συζητήσεις και “ζυγίζει” με τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο τις επιλογές. Ο ίδιος θέλει διακαώς να παραμείνει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνει απαραίτητα κάτι τέτοιο. Αν ποντάραμε κάπου θα ήταν στην παραμονή του Ερνάντες καθώς η δίψα για το ευρωπαϊκό είναι αντίστοιχη και στην ιδιοσυγκρασία του παίκτη. Δεν αποκλείεται αν μείνει ωστόσο, να δούμε και μια… επιστροφή στο ρόστερ ώστε αυτό να γίνει πιο “βαθύ” και ακόμα πιο ποιοτικό.

Να σημειωθεί ότι περιορισμός στους ξένους δεν υπάρχει ωστόσο, στη λίστα της Volley League μπορούν να δηλωθούν πέντε σε κάθε ματς, επομένως είναι αρκετά πιθανή και η επένδυση στο ελληνικό στοιχείο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.