ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Η ανατροπή της χρονιάς: Φώτης και «Μπάκα» οδήγησαν τον Παναθηναϊκό σε θρίαμβο επί της ΑΕΚ και το πρωτάθλημα είναι… ζωντανό

Το γρήγορο γκολ του Βίντα μπορεί να πάγωσε προσωρινά τη Λεωφόρο, αλλά ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε όπως έπρεπε και με τους δύο Έλληνες ηγέτες του έμεινε ζωντανός για τον τίτλο. Μπακασέτας και Ιωαννίδης με γκολάρες γύρισαν το ματς και το τελικό 2-1 αφήνει τα πάντα ανοιχτά

Η ανατροπή της χρονιάς: Φώτης και «Μπάκα» οδήγησαν τον Παναθηναϊκό σε θρίαμβο επί της ΑΕΚ και το πρωτάθλημα είναι... ζωντανό

Το γρήγορο γκολ του Βίντα μπορεί να πάγωσε προσωρινά τη Λεωφόρο, αλλά ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε όπως έπρεπε και με τους δύο Έλληνες ηγέτες του έμεινε ζωντανός για τον τίτλο. Μπακασέτας και Ιωαννίδης με γκολάρες γύρισαν το ματς και το τελικό 2-1 αφήνει τα πάντα ανοιχτά

To ματς:

Όπως και στο ματς με τον ΠΑΟΚ έτσι και σε αυτό ο Παναθηναϊκός δέχθηκε την ψυχρολουσία. Ο Τσούμπερ προειδοποίησε με ένα μακρινό σουτ στο πρώτο λεπτό, όμως στο 5′ η Λεωφόρος “πάγωσε”. Από κόρνερ που εκτέλεσαν οι φιλοξενούμενοι, η μπάλα έφτασε στην περιοχή του Παναθηναϊκού, με τον Χουάνκαρ να κάνει ακατανόητη προσπάθεια και να χάνει την μπάλα στη γραμμή από τον Ελίασον, που γύρισε στον Βιντα ο οποίος προ κενής εστίας άνοιξε το σκορ.

O Παναθηναϊκός ανέβασε την ένταση του και μάτσαρε σωστά την ΑΕΚ. Στο 10′ Ο Ιωαννίδης με την επιμονή του πρόλαβε να πάρει την μπάλα από τον Βίντα, πάτησε περιοχή έκανε το γύρισμα στον Μπερνάρ που πλάσαρε, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και απομακρύνθηκε από τον Ρότα.

Παναθηναϊκός: Αναμένεται… έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Κορωπί
Παναθηναϊκός: Αναμένεται… έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Κορωπί 4.975 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο 24′ ο Παναθηναϊκός βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Μπακασέτα, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε αφού ο Αράο που έκανε την ασίστ, ήταν οφσάιντ.

Στο 29′ το τριφύλλι απείλησε ξανά με τον Ιωαννίδη να κάνει το γύρισμα, αλλά η παράλληλη πάσα του στον Βέρμπιτς είναι μισό “κλικ” πιο πίσω.

Ωστόσο η Λεωφόρος “κάηκε” μέσα σε δυο λεπτά! Στο 32′ Από πίεση του Ιωαννίδη στον Μουκουντί ο Έλληνας στράικερ πλάσαρε και νικήθηκε από τον Ιωαννίδη, όμως στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφτασε στον Μπακασέτα που με φαρμακερό συρτό αριστερό σουτ ισοφάρισε.

Πριν καν καταλάβει η ΑΕΚ τη συνέβη ο Παναθηναϊκός έφτασε στην ανατροπή με τον Ιωαννίδη να κλέβει από τον Μουκουντί και να νικά εν συνεχεία με ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ μυτάκι τον Αθανασιάδη για το 2-1 που έβαλε τον Παναθηναϊκό σε ρόλο οδηγού στο ντέρμπι από το πρώτο ημίχρονο.

Με την ίδια προσέγγιση, με πολύ πάθος και διαφορετικά σχήματα ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει το πάνω χέρι στο ματς, αναγκάζοντας τον Αλμέιδα να προχωρήσει σε αλλαγές. Το τριφύλλι διατήρησε την ένταση που είχε στο ματς.

Στο 54′ ο Παναθηναϊκός απείλησε με τον Μπερνάρ να πλασάρει έπειτα από πάσα του Ιωαννίδη αλλά η φάση δεν μέτρησε γιατί ήταν οφσάιντ, ενώ δυο λεπτά αργότερα το τριφύλλι έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για το 3-1. Ο Μπακασέτας έκανε υπέροχη ενέργεια και πάσα στον Ιωαννίδη που κοντρόλαρε και σούταρε απευθείας αλλά την έστειλε ελάχιστα άουτ.

Η ΑΕΚ έχοντας φρεσκαριστεί προσπάθησε να απειλήσει τον Παναθηναϊκό με βαθιές μπαλιές χωρίς να ανησυχεί ιδιαίτερα τον Ντραγκόφσκι. Στο 72′ το τριφύλλι βγήκε στην κόντρα με τον Μπερνάρ να περνά κάθετα στον Ιωαννίδη το σουτ του οποίου πέρασε άουτ.

Οι πράσινοι έδωσαν την μπάλα στην ΑΕΚ η οποία ωστόσο συνέχισε στο ίδιο μοτίβο την στιγμή που ο Τερίμ φρέσκαρε την ομάδα στο κέντρο με Βιλένα και Πέρεθ.

Στο 91′ η ΑΕΚ κέρδισε φάουλ σε πολύ επικίνδυνο σημείο με τον Γκατσίνοβιτς να εκτελεί και τον Ντραγκόφσκι να κανει σπουδαία επέμβαση κρατώντας το 2-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Ακαϊντίν, Χουάνκαρ (61′ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν (88′ Βιλένα), Μπακασέτας (88′ Ρούμπεν), Βέρμπιτς (61′ Μαντσίνι), Ιωαννίδης, Μπερνάρ (79′ Λημνιός).

Έμειναν στον πάγκο: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Γερεμέγεφ, Τζούρισιτς.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα) : Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Ελίασον, Σιμάνσκι (57′ Πινέδα), Γιόνσον (70′ Άμραμπατ), Τσούμπερ (57′ Γκατσίνοβιτς), Μάνταλος (57′ Αραούχο), Γκαρσία (57′ Πόνσε).

Έμειναν στον πάγκο: Γκίνης, Κάλενς, Φερνάντες, Λιούμπισιτς.

Διαιτητής: Κλαούντιο Περέιρα (Πορτογαλία).

Βοηθοί: Πέντρο Ριμπέιρο, Τιάγκο Κόστα (Πορτογαλία).

4ος διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας).

VAR: Φάμπιο Μέλο (Πορτογαλία).

AVAR: Κωνσταντίνος Ψαρρής (Ζακύνθου).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.