Γιώργος Πετρίδης

Σοβαρός και… ξεμέθυστος Παναθηναϊκός, γιόρτασε το 7ο αστέρι του!

Σοβαρός και… ξεμέθυστος Παναθηναϊκός, γιόρτασε το 7ο αστέρι του!

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη μεγάλη γιορτή του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ για το 7ο αστέρι του.

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη μεγάλη γιορτή του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ για το 7ο αστέρι του.

The king is back! Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στον θρόνο του μετά από 13 χρόνια και το γιόρτασε δεόντως το 7ο αστέρι του στο ΟΑΚΑ με τους 18.000 φιλάθλους του, που είδαν το λάβαρο να υψώνεται στην οροφή του κλειστού λίγο πριν από το τζάμπολ της αναμέτρησης με τον Άρη για τα ημιτελικά της Stoiximan Basket League.

Όσον αφορά το κομμάτι της φιέστας, πρέπει να μοιράσουμε πολλά συγχαρητήρια στους ανθρώπους της ΚΑΕ, που φρόντισαν να δημιουργήσουν μια καταπληκτική ατμόσφαιρα, χωρίς υπερβολικές καταστάσεις και δίχως… γραφικότητες. Μια φιέστα αντάξια του μεγέθους του συλλόγου και την οποία χάρηκαν όλοι οι οπαδοί του.

Αν μη τι άλλο, οι «πράσινοι» φρόντισαν να ικανοποιήσουν τους φιλάθλους τους και απέδειξαν ότι τίποτα δεν συνέβη τυχαία τη φετινή σεζόν. Δεν είναι τυχαίο διότι ο «επτάστερος» είναι μια οικογένεια και έχει την ευτυχή συγκυρία να διαθέτει παίκτες-διαμάντια στο ρόστερ του. Άλλωστε πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους παγκοσμίως, όπως δήλωσε και ο Κέντρικ Ναν.

Αμάν, αμάν και… Τσεντί Οσμάν!
POPULAR NOW Αμάν, αμάν και… Τσεντί Οσμάν!

Πάμε και στα αγωνιστικά. Ο Παναθηναϊκός έκανε το «καθήκον» του κόντρα στον Άρη και καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τον πρώτο ημιτελικό (89-71), κυρίως γιατί παρουσιάστηκε σοβαρός και… ξεμέθυστος μετά το φυσιολογικό hangover που είχε μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου.

Οι παίκτες του Αταμάν είχαν σωστή νοοτροπία και διάθεση στην άμυνα για να αποκτήσουν διαφορά 15 πόντων από το πρώτο δεκάλεπτο (28-13). Από ‘κει και πέρα, έκαναν… συντήρηση και φόρτσαραν μόνο όταν οι Θεσσαλονικείς πλησίασαν στους 8 πόντους: το 67-59 στο φινάλε της 3ης περιόδου μετατράπηκε στο πρώτο πεντάλεπτο της 4ης σε 87-64 με επιμέρους σκορ 20-5, με τους Λεσόρ και Γκριγκόνις να πετυχαίνουν τους 14 από τους 20 πόντους της ομάδας τους σε αυτό το διάστημα.

Στο φινάλε, ο προπονητής του «τριφυλλιού» κατάφερε να προφυλάξει αρκετά από τα βασικά στελέχη του ενόψει της «καυτής» εβδομάδας που έρχεται. Πολύ σημαντικό αυτό. Επιπροσθέτως, οι «πράσινοι» είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας και φρόντισαν να μοιράσουν 21 ασίστ, ενώ οδήγησαν τους αντιπάλους τους σε 18 λάθη, απόρροια αυτού που αναφέραμε νωρίτερα για τη δυναμική άμυνα που έπαιξαν.

Το θέμα είναι λοιπόν ότι οι πρωταθλητές Ευρώπης (για να μην ξεχνιόμαστε) έκαναν το 1-0 δίχως πολλές περιπέτειες και… άγχη, ενώ τώρα καλούνται άμεσα να γεμίσουν μπαταρίες καθώς σε λιγότερο από 48 ώρες ακολουθεί το δεύτερο παιχνίδι της σειράς με τον Άρη.

Υ. Γ. Προφανώς και έχει δίκιο ο Μάικ Τζέιμς που ανέφερε ότι ο Κώστας Σλούκας θα πρέπει να μπει στη συζήτηση για τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία της Ευρωλίγκας. Είναι τέτοια η επίδραση του αρχηγού σε όλες τις ομάδες του και η συνέπειά του όλα αυτά τα χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.
FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ