Μπάσκετ

Αταμάν: «Ο Μητσοτάκης με κάλεσε και με ευχαρίστησε που είμαι στη χώρα»

Αταμάν: «Ο Μητσοτάκης με κάλεσε και με ευχαρίστησε που είμαι στη χώρα»

Σε συνέντευξη του σε τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό ο Εργκίν Αταμάν μίλησε για τις σχέσεις της πατρίδας του με την Ελλάδα, τη σχέση του με τους Έλληνες, τα ακουστικά στον 4ο τελικό, η συνάντησή του με τον Ερντογάν, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τον Φατίχ Τερίμ!

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό της Τουρκίας και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την κατάκτηση της Euroleauge.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο «TV100»:

Για το πρόβλημα με τη βίζα: «Το πρόβλημα με τη βίζα με πληγώνει πολύ. Η οικογένειά μου δεν μπορεί να έρθει στην Ελλάδα. Έχουν γραφτεί πολλές επιστολές. Είμαι ο Εργκίν Αταμάν και παρόλα αυτά με βάζουν στην ουρά για μια βίζα. Περιμένουν και μετά τα αιτήματα απορρίπτονται. Είναι τόσο δύσκολο να φτιάξεις κάποια κριτήρια γι’ αυτή την κατάσταση;»

Για τη σχέση του με τους Έλληνες: «Οι άνθρωποι στην Ελλάδα είναι πολύ ζεστοί, με αγαπούν πολύ και μας εκτιμούν από την καρδιά τους. Είναι περήφανοι για εμάς που είμαστε Τούρκοι. Αυτό είναι πραγματική εκτίμηση».

Για τα ακουστικά στον 4ο τελικό: «Έγινε ένα ματς που ήμασταν 2-1 πίσω από τον Ολυμπιακό. Το φόρεσα σαν γούρι. Όταν το φόρεσα στο ματς της Φενερμπαχτσέ ήμασταν πίσω 2-1. Υπάρχουν πολλές προσβολές, ειδικά πριν το ματς. Τα φορούσα για να μην τα ακούω».

Μετά τον Οσμάν: Μένει ο Χουάντσο, κανένα θέμα Ρεάλ!
POPULAR NOW Μετά τον Οσμάν: Μένει ο Χουάντσο, κανένα θέμα Ρεάλ!

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Μετά από τον τελικό της Euroleague, ο γραμματέας του πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη, με πήρε τηλέφωνο και με ρώτησε αν είμαι διαθέσιμος. Εκείνη την ημέρα ήμουν στην παραλία από το πρωί μέχρι το βράδυ. Είδα το μήνυμα αργότερα, γύρω στις 6 το απόγευμα. Μισή ώρα αργότερα με κάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και με ευχαρίστησε. Με ευχαρίστησε που είμαι στη χώρα και για την ομαλότητα που έχω δημιουργήσει ανάμεσα στις δύο χώρες».

Για τη συνάντησή του με τον Ερντογάν: «Την ώρα που έτρωγα μεσημεριανό, έλαβα ένα μήνυμα ότι ο πρόεδρος ερχόταν στην πρεσβεία σε μισή ώρα και ότι ήθελε να με δει. Είχαμε μια πολύ ωραία συζήτηση με τον πρόεδρο. Είμαι ένας άνθρωπος του αθλητισμού χωρίς πολιτικές βλέψεις».

Για το αν πρότεινε τον Φατίχ Τερίμ: «Όχι, δεν τον πρότεινα. Στην Ελλάδα οι ομάδες του ίδιου συλλόγου σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ είναι ανεξάρτητες. Ίσως η δήλωση μου να προσλάβουν έναν Τούρκο προπονητή του οδήγησε σε αυτή την απόφαση».

🏀 Διάβασε όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό στο μπάσκετ

FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ