Blogs

Ο Άγιαξ δεν εντυπωσίασε ούτε με τη Χέρενφεν

Ο Άγιαξ δεν εντυπωσίασε ούτε με τη Χέρενφεν

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τη μεγάλη πρόκληση του Παναθηναϊκού απέναντι σε έναν Άγιαξ που δε... φόβισε ούτε στην πρεμιέρα του στην Ολλανδία.

Πρεμιέρα για το πρωτάθλημα Ολλανδίας το Σαββατοκύριακο. Και πρώτο ματς για τον Αγιαξ απέναντι στην ανανεωμένη Χέρενφεν. Οι… καρδούλες έχουν για προπονητή τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι, στην πρώτη του δουλειά ως πρώτος προπονητής σε ομάδα της χώρας του. Αλλά στο ματς το «ελληνικό» ενδιαφέρον δεν αφορούσε ούτε τον Φαν Πέρσι, ούτε την ομάδα του. Αφορούσε τον Αγιαξ, τον οποίο ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει το βράδυ της Πέμπτης στο Αμστερνταμ. Στον επαναληπτικό του 0-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ανήμερα του 15αυγουστου οι – πρόσφατες – αναμνήσεις του Παναθηναϊκού είναι όμορφες. Πέρσι ίδια μέρα είχε πάει στη Μασσαλία και είχε φύγει με μια τεράστια πρόκριση, επικρατώντας της Μαρσέιγ στα πέναλτι. Φέτος – κι ας μην είναι Champions League όπως απέναντι στους Μασσαλούς – το διακύβευμα φαίνεται να είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Γιατί; Γιατί πιθανός αποκλεισμός θα στείλει τον Παναθηναϊκό πάνω στη Λανς. Αρα σε ρόλο αουτσάιντερ όσον αφορά τη συνέχεια της ευρωπαϊκής του πορείας. Και από νωρίς στη σεζόν με την πλάτη στον τοίχο. Οι πράσινοι παρά την ήττα τους στο πρώτο ματς έδειξαν πως δεν έχουν να φοβηθούν σε τίποτα τον Αγιαξ.

Οι Ολλανδοί είναι μια ομάδα που τώρα φτιάχνεται και που χρειάζεται χρόνο. Και το έδειξε και απέναντι στη Χέρενφεν. Κέρδισε μεν με 1-0, έκανε και rotation, πλην όμως έδειξε προβληματικός και πάλι στο χρονικό σημείο που είχε δείξει απέναντι στον Παναθηναϊκό: στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν μπορεί να ακολουθήσει τις ίδιες εντάσεις σε όλο το ματς, κάτι που είναι λογικό για την εποχή.

Ένα στυλ ποδοσφαίρου που δε συνάδει με την ποιότητα του ρόστερ του
POPULAR NOW Ένα στυλ ποδοσφαίρου που δε συνάδει με την ποιότητα του ρόστερ του

Και έχει αρκετά θέματα στην άμυνά της. Δέχτηκε εύκολα 4-5 «καθαρές» φάσεις από την αντίπαλό της, που αν ήταν λίγο πιο τυχερή θα είχε σκοράρει. Εδειξε προβλήματα στο αμυντικό τρανζίσιον, όπως είχε κάνει και στο Ολυμπιακό Στάδιο όταν ο Παναθηναϊκός αποφάσιζε να ανεβάσει τον ρυθμό.

Οι «πράσινοι» θα βρουν περισσότερους χώρους στο Αμστερνταμ και πρέπει να τους εκμεταλλευτούν. Αν το κάνουν και είναι αποτελεσματικοί στην επίθεση, έχουν ελπίδες ανατροπής.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.
FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ