Κώστας Μανωλιουδάκης

Το 50%-50% με τη Λανς, ο Τετέ κι ο Μαξίμοβιτς

Το 50%-50% με τη Λανς, ο Τετέ κι ο Μαξίμοβιτς

Ο Κώστας Μανωλιουδάκης γράφει για τα δύο ευρωπαϊκά ματς υπαρξιακού χαρακτήρα του Παναθηναϊκού απέναντι στους Γάλλους και στέκεται στα δύο πιο ηχηρά μεταγραφικά αποκτήματα του καλοκαιριού.

Καλώς ή κακώς, μας αρέσει δεν μας αρέσει, η πραγματικότητα είναι συγκεκριμένη. Ο Παναθηναϊκός παίζει την ευρωπαϊκή του ύπαρξη για φέτος στα δύο ματς με τη γαλλική Λανς. Είναι εκ των πραγμάτων αναγκασμένος να πορευτεί από το δύσκολο μονοπάτι.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ετσι του έλαχε στην κλήρωση. Σίγουρα πληρώνει σ’ ένα βαθμό και τα εγκλήματα των προηγούμενων χρόνων που τον είχαν φέρει σε καθεστώς ανυποληψίας. Αυτό ήθελε να γίνει ο ποδοσφαιρικός θεός παρά την παλικαρίσια εμφάνιση και νίκη μέσα στο Αμστερνταμ επί του Αγιαξ. Η ισοφάριση του σκορ του πρώτου αγώνα δεν ήταν έφτανε και στη ρώσικη ρουλέτα το τριφύλλι λύγισε μετά από δύο γύρους και συνολικά 34 πέναλτι.

Η υπερηφάνεια για την εμφάνιση είναι ένα δεδομένο. Μπροστά ματς ωστόσο υπάρχει ένα ισάξιο ποδοσφαιρικό εμπόδιο που -τούτη τη φορά- πρέπει να ξεπεραστεί. Πάση θυσία. Οσο δύσκολο κι αν είναι. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. 50%-50%.

Η Λανς είναι μία εξαιρετική ομάδα που στηρίζεται στα τρεξίματα/μεταβάσεις, την αθλητικότητα και τη συνοχή των γραμμών, αλλά δεν έχει επίσημα παιχνίδια στα πόδια της και κατ’ επέκταση αγωνιστικό ρυθμό. Οι δύο κεντρικοί της αμυντικοί (Ντάνσο και Μεντίνα) έχουν χρηματιστηριακή αξία 25 εκατ. ευρώ έκαστος. Θηρία ανήμερα αμφότεροι. Στη θέση «9» έχει θέμα, διότι έχασε τον Ουαχί στη Μαρσέιγ (25 εκατ. ευρώ) και ο Ενζολά δεν έχει προλάβει να ενσωματωθεί.

Παρά ταύτα στην πρόβα τζενεράλε πριν το γαλλικό πρωτάθλημα συνέτριψε 3-0 τη Λέστερ, πετυχαίνοντας όλα της τα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και πολιορκώντας τους Αγγλους στο πρώτο. Δεν έχει την ποιότητα (ειδικά των εξτρέμ Φόρμπς-Μπέργκχαους) του Αγιαξ, είναι όμως πιο σκληρή ομάδα από τους Ολλανδούς.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει να φοβηθεί κάτι. Οπως δεν φοβήθηκε στο Αμστερνταμ. Με ανάλογη εμφάνιση έχει αρκετές πιθανότητες και τα έξτρα όπλα που διαθέτει είναι οι Τετέ και Μαξίμοβιτς. Αμφότεροι μεταγραφές από το πάνω ράφι, δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει βασικοί ελέω της περιόδου εγκλιματισμού που διανύουν, αλλά στο Αμστερνταμ πιστοποίησαν ότι έχει έρθει η ώρα να ενταχθούν στο αρχικό σχήμα και να κάνουν τη διαφορά, στα πιο καθοριστικά ματς του Παναθηναϊκού για την Ευρώπη.

Κώστας Μανωλιουδάκης
Κώστας Μανωλιουδάκης Σημαδιακό ή όχι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, πλην όμως δεν παύει να αποτελεί πραγματικότητα. Το ιστορικό γεγονός της αποχώρησης του «καπετάνιου», Γιώργου Βαρδινογιάννη, από τον Παναθηναϊκό, συνέπεσε με το ξεκίνημα της ενασχόλησης του Κώστα Μανωλιουδάκη με το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού. Από τον Μάιο του 2000 μέχρι σήμερα βίωσε… διακρίσεις, ταξίδια πολλά, κατέγραψε ιστορικά γεγονότα, ένδοξες και τραγικές στιγμές, με αποκλειστικό κριτήριο τον σεβασμό και την ενημέρωση των εκατομμυρίων φίλων του Παναθηναϊκού.
Εκτός από το panathinaikos24.gr γράφει για τους Πράσινους στην ιστοσελίδα sdna.gr και στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
Υπήρξε ρεπόρτερ του Τριφυλλιού στην εφημερίδα «Goal News» από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της, συνεργάστηκε με τις ιστοσελίδες prasinanea.gr, sportnet.gr και onsports.gr, καθώς επίσης και με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Sport-FM, Sentra FM και Sport24 Radio.
FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ